Narod u BiH recimo je mnogo tvrdoglaviji nego narod u Srbiji...a uglavnom najnegativniji ljudi koji tjeraju svoje i ne prihvataju nista osim sto oni misle, jesu ti Srbi "zapadne provinencije", aka "Drugosrbijanci" koji militantno mrze sve narodno i sve istorijski vezano za Srbe i na kraju aktivno rade da dodvore strancima i na perfidan nacin uniste Srbiju i srpsku kulturu.
Имаш ли пример некога ко милитантно мрзи све народно и све историјски везано за Србе? Још увек нисам срео таквог Србина. Ако неко има нешто негативно да каже о нашој историји, он помиње ратове 90-тих и Други Светски Рат. Тешко да се то може гледати као ''сва историја'' нашег народа. И тешко да неко може да оспори постојање контроверзи везаних за тај период.
Шовинизам уништава Србију.
Параноја, која постоји према странцима, такође уништава Србију.
Да, јесмо ратовали против Запада. Такође, ратовали смо против свакога. Грке сад зовемо браћом, док смо их некада мрзели горе него сад Шиптаре.
И шта онда? Да будемо као Северна Кореја и да затворимо државу?
Додворавање странцима и продаја наше територије ЈЕСТЕ проблем. Али то је нешто што ова власт ради, не народ који је отворен према странцима и није шовинистички настројен. Ми уместо да решимо проблем тренутне власти, која нас свакодневно тера у понор, ми расправљамо о странцима. Ми расправљамо о историјским неправдама. Што не би ми сад ставили тачку на тренутну спољну политику и предложили услове повољне за Србију? Зато што се пола Србије продаје за сендвич.
Kljuc problema kod Srba jeste nacionalna politika. Srbija nema jedinstven nacionalni program ili politiku, pa ne znaju kud ide niti dje udara. Da li su Hrvati arhineprijatelji Srbije i Srba ili nisu? Da li je Jugoslavija bila greska ili nije? Da li Srbija/Srbi zele da povrate srpske teritorije na jadranskom moru ili nece? Da li je Osmansko Carstvo ucinilo genocid nad Srbima 500 god ili nije? Da li su Srbi narod sa 200 godina istorije ili 2000? Da li su gusle jedini izvorni srpski instrument ili nije? Da li su Srbi bili agresori ili zrtve 90ih?
А можда треба национални програм да нам буде будућност? Шта имамо од бескрајних дискусија о непријатељству са Хрватима? Мења ли се шта ако их прогласимо архинепријатељима? Мења ли се шта ако кажемо да је Југославија била грешка?
Док се ми издоговарамо шта је шта, свет око нас оде у будућност.
Док ми баљезгамо у 21-ом веку о партизанима и четницима, наша власт продаде државу Кинезима, Немцима и Арапима. Док ми палимо ватру о претходним сукобима, криминална власт шири свој утицај и све више преузима контролу над државом.