Crnogorac koji nije bio Srbin

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zasto?zar i nisi reka da su tvoji porijeklom iz ercegovine.kao sto vidish cila trebinjska BISKUPIJA je "pokatolcena".a tu je i nas stari
jaran,evlija koji se je izjasnija o niksicanima
i pivljanima kao ovejanim Hrvatima.

znaci,moja konstatacija da si ti,tj.tvoji preci bili Hrvati,i to prije nepunih 300 i kusur godina moze samo da shtima.zivio
pobratime.:mrgreen:

Iz dnevnika Franje Tuđmana:

"Jako mi je žao za sva zla koja sam počinio srpskom narodu, i nadam se da će mi Srbi oprostiti za genocid počinjen nad njima. Vodio sam Hrvate izgubljen u zabludi bespuća povijesti u osvajanja srpskih zemalja. Ja sam i jesam Srbin po porijeklu...Moji pretci su srpski plemići koji su se preko Bihaća doselili u Zagorje. Porijeklom sam iz srca Stare Srbije, Kosova, a moji pretci su, kao i brojni drugi, morali preći na katoličanstvo kada su došli pod pritiskom rimokatoličke crkve. I sa majčine strane su mi Srbi, došli su iz primorskih srpskih zemalja, Hercegovine i Crne Gore....I ne zaboravite, upravo sam se ja zalagao da srpski stari grad Dubrovnik pripadne Velikoj Srbiji u podjelama Jugoslavije...Kada su moji pretci konačno došli u Zagorje, i zatekli tamošnje Slovence, oni su ih prozvali 'Tuđ(i)-man', što znači tuđi čovjek, jer su bili Srbi, a ne Slovenci (ili Hrvati)."

Iz dnevnika Franje Tuđmana:

"Jako mi je žao za sva zla koja sam počinio srpskom narodu, i nadam se da će mi Srbi oprostiti za genocid počinjen nad njima. Vodio sam Hrvate izgubljen u zabludi bespuća povijesti u osvajanja srpskih zemalja. Ja sam i jesam Srbin po porijeklu...Moji pretci su srpski plemići koji su se preko Bihaća doselili u Zagorje. Porijeklom sam iz srca Stare Srbije, Kosova, a moji pretci su, kao i brojni drugi, morali preći na katoličanstvo kada su došli pod pritiskom rimokatoličke crkve. I sa majčine strane su mi Srbi, došli su iz primorskih srpskih zemalja, Hercegovine i Crne Gore....I ne zaboravite, upravo sam se ja zalagao da srpski stari grad Dubrovnik pripadne Velikoj Srbiji u podjelama Jugoslavije...Kada su moji pretci konačno došli u Zagorje, i zatekli tamošnje Slovence, oni su ih prozvali 'Tuđ(i)-man', što znači tuđi čovjek, jer su bili Srbi, a ne Slovenci (ili Hrvati)."

:mrgreen::hahaha:

ja sam slaven,malo Hrvat, malo srbin a najvishe NISHTA.
kroacija me nonstop shije i matira u svim nashim diskusijama.
on je jednostavno nacitaniji,bolje upucen i razpolaze sa daleko
vecim obimom poviesne faktografije.meni preostaje samo da
nastavim sa srpskom istorijskom skolom,falsificiranja i falsificiranja.
sve dok ne dodje opet jedan kroacija i razbuca me ko beba zvecku.

:bye:

:mrgreen::hahaha:

ja sam slaven,malo Hrvat, malo srbin a najvishe NISHTA.
kroacija me nonstop shije i matira u svim nashim diskusijama.
on je jednostavno nacitaniji,bolje upucen i razpolaze sa daleko
vecim obimom poviesne faktografije.meni preostaje samo da
nastavim sa srpskom istorijskom skolom,falsificiranja i falsificiranja.
sve dok ne dodje opet jedan kroacija i razbuca me ko beba zvecku.

:bye:

Да ли заиста овако доживљаваш своја лапрдања по овом форуму? :dontunderstand:

Иначе, пријава и за ово примитивно и некултурно вређање по националној основи једног врло коректног саговорника:

ja sam slaven,malo Hrvat, malo srbin a najvishe NISHTA

Да ли заиста овако доживљаваш своја лапрдања по овом форуму? :dontunderstand:

Иначе, пријава и за ово примитивно и некултурно вређање по националној основи једног врло коректног саговорника:

ti si daleko najveci licmjer i najvece razocaranje ovdje.izpeglani i pocesljani dereticevac.doduze blaze orijentacije.ali zasigurno velikosrbin nakljukan sa trecorazrednom mantrom,o "srbima,svi i svuda".naravno da ja tako jednom smetam,jer mu se moji korektni i provjereni prilozi(posrbljavanje ist.ercegovine,trebinje..evlija celebija i Hrvati u niksicu i pivi) kose sa njegovom velikosrpskom istorijskom mantrom(dokazanim lazima).

ti si daleko najveci licmjer i najvece razocaranje ovdje.izpeglani i pocesljani dereticevac.doduze blaze orijentacije.ali zasigurno velikosrbin nakljukan sa trecorazrednom mantrom,o "srbima,svi i svuda".naravno da ja tako jednom smetam,jer mu se moji korektni i provjereni prilozi(posrbljavanje ist.ercegovine,trebinje..evlija celebija i Hrvati u niksicu i pivi) kose sa njegovom velikosrpskom istorijskom mantrom(dokazanim lazima).

Добро. :)

Пријава и за ово... па ти досађуј као пролив и вређај и даље. :)

:super: Pa sve što si rek'o Bogartu odgovara upravo za tebe...

Čuj, Evlija Čelebi (dodavajući -ja na kraju njegova imena) i njegovi hrvatski dušmani, izmišljotine u vezi izvora u Duklji, ili potpuno izmišljanje Teslinog dnevnika. :thumbdown:

:super: Pa sve što si rek'o Bogartu odgovara upravo za tebe...

Čuj, Evlija Čelebi (dodavajući -ja na kraju njegova imena) i njegovi hrvatski dušmani, izmišljotine u vezi izvora u Duklji, ili potpuno izmišljanje Teslinog dnevnika. :thumbdown:

Не, али лик (Кроација, прим. аут.) је стварно пајсер... Мислим, гле само шта ради од теме "Црногорац који није био Србин"... упада само да би троловао и терао воденицу на своје глупе Челебије и измишљотине... и још досадан, упоран, задрт... гица се, не да он нешто, расправљао би се. Ужас.

zasto?zar i nisi reka da su tvoji porijeklom iz ercegovine.kao sto vidish cila trebinjska BISKUPIJA je "pokatolcena".a tu je i nas stari
jaran,evlija koji se je izjasnija o niksicanima
i pivljanima kao ovejanim Hrvatima.

znaci,moja konstatacija da si ti,tj.tvoji preci bili Hrvati,i to prije nepunih 300 i kusur godina moze samo da shtima.zivio
pobratime.:mrgreen:

Hercegovina, koja je vekovima pre toga bila u sastavu srpske srednjevekovne drzave :)
Kojom je posle vladala srpska plemicka porodica - Kosache, i svoju teritoriju zvala "Vojvodstvom Svetog Save" :)
Koji su imali titulu hercega, pa je tako i Hercegovina dobila ime :)
Tako da, ti katolici tu nisi sigurno bili Hrvati, draga nasha pohrvacena Srbendo :)

No, poshto sa ovom temom to nema veze, izvoli na serbian cafe izbrisati post gde su ti nashli krsnu slavu :whistling: :rotf:

Poslednja izmena:
Hercegovina, koja je vekovima pre toga bila u sastavu srpske srednjevekovne drzave :)
Kojom je posle vladala srpska plemicka porodica - Kosache, i svoju teritoriju zvala "Vojvodstvom Svetog Save" :)
Koji su imali titulu hercega, pa je tako i Hercegovina dobila ime :)
Tako da, ti katolici tu nisi sigurno bili Hrvati, draga nasha pohrvacena Srbendo :)

No, poshto sa ovom temom to nema veze, izvoli na serbian cafe izbrisati post gde su ti nashli krsnu slavu :whistling: :rotf:

Hercegovina je dobila ime po STIPANU kosaci,Hrvatskom vojvodi
koji je ozenio bajersku princezu i tako dobio od punca svoga NJEMACKU titulu HERCOG oli Herceg po Hrvatski.

nikakvih tzv.srba nije bilo u Hrvatskoj Hercegovini do dolazka turaka/osmana,koji tada protjerivaju Hrvatske svecenike i franjevce
a naseljvaju u prazne katolicke crkve po dan.crnojgori i ist.hercegovini
pravoslavne popove,koji onda popravoslavljaju ca im pod ruku padne.

ja necu biti umoran da vas bivshe Hrvate(barem jedan veliki dio)
podsejacam na ovakve stvari koje su se desavale krajem 17.stoljeca
po Hrvatskimzemljama,ercegovni,bosnoj,backoj,srijemu,bokikotorskoj.

++++
Medju vaznije dogadjaje valja svakako zabiljeziti i PRELAZ JEDNOG DIJELA KATOLIKA U BOSNI NA PRAVOSLAVLJE. Presla je i skoro cijela Trebinjska biskupija u Hercegovini tokom XVI. i XVII. stoljeca. Katolicki narod ostao je bez svecenika usred ljutih progona. Pravoslavna crkva sklapa vec iza pada Carigrada kompromis sa Turskom carevinom i patrijarha Genadije dobiva cast turskog pase.

A narod Neretve i Popova pise 1629., da je veci dio katolika ovih strana otisao u skizmu. Sacuvan nam je dokumenat, kako je pravosl. vladika, valjda pri njezinu osvestenju, dao sastrugati krec s crkve, porusiti katolicke oltare i izbaciti napolje kosti katolickih pokojnika. Narod, ozlojeden, hoce da se vrati katolickoj vjeri, ako mu se pribavi stalan zupnik. Nazalost od toga nije bilo nista, i ti katolici ostase i dalje pravoslavnim. Sve ove vijesti donosimo prema spomenutoj studiji »Massenbeitritte...«, za koju je prvak srpske historiografije Stanoje Stanojevic (Jugosl. istor. casopis, III., 376) rekao, da je u cijelosti dokazala svoj predmet, a time i prelaz katolika trebinjske biskupije na pravoslavlje.

++++

u isti vrime nesto istocnije se desava ovo.
TURSKI putopisac,evlija celebija nailazi u niksicu
i pivskoj oblasti na Hrvate.

...Posle napada na Kotor turski zapovednici su rešili da kazne Pivljane i Nikšiće, koji su pomagali Mlečanima. U ekspediciji, kojoj se pridružio i Čelebija, učestvovalo je 10.000 vojnika. Za ta plemena Evlija piše, da su "ovejani Hrvati". Oni, veli, s hercegovačkim pašama "govore jedino s vrhovima od andžara", pa zbog toga "upravnik te oblasti njima nikoga ne sme da pošalje"...

znaci,u prvom primjerku imamo popravoslavljanje Hrvata.
u trebinjskoj biskupiji.i sve to srbski poviesnicar,stanoje stanojevic, potvrudjuje.

u drugom primjeru imamo turskog putopisca,evliju celebiju,
koji u isto vrime samo nesto malo istocnije(stara hercegovina)
u niksicu i pivi susrece 10000tisuca iljada OVEJANIH(proslavljenih)
Hrvata koji se sa mlecima bore protiv osmana/turaka u kotoru.

znaci,sve je jasno ko suza i potvrdjuje samo cinjenicu da je Crvena Hrvatska kako je pop dukljanin spominje zaista postojala,i sterala
se od duvanjskog polja do draca u albaniji.a njezin politicki i poviesni kontinuitet stanije stanojevic i evlija celebija samo dodatno jos potvrdjuju.

ist.hercegovina je prije 300 i kusur godina bila 100% Hrvatska gruda.
ti bivshi Hrvati su presli na pravoslavlje i mic po mic kroz mantru
svetosavskih popova postali i glancig novi "srbi".

kao sto su svetosavski popovi puno kasnije i barem 2milijuna
etnicki roma,te jos toliko etnickih vlaha,sto morlaka sto cincara
preko pravoslavlja,tj.svetosavlja preveslali na "srpstvo".

sve to naravno vrijedi i za etnicke dukljane(crnogorec)koji su istom
metodom zavrsili u umjetnom "srpstvu".

hvala na paznji bivsha braco Hrvati.

Hercegovina je dobila ime po STIPANU kosaci,Hrvatskom vojvodi
koji je ozenio bajersku princezu i tako dobio od punca svoga NJEMACKU titulu HERCOG oli Herceg po Hrvatski.

nikakvih tzv.srba nije bilo u Hrvatskoj Hercegovini do dolazka turaka/osmana,koji tada protjerivaju Hrvatske svecenike i franjevce
a naseljvaju u prazne katolicke crkve po dan.crnojgori i ist.hercegovini
pravoslavne popove,koji onda popravoslavljaju ca im pod ruku padne.

ja necu biti umoran da vas bivshe Hrvate(barem jedan veliki dio)
podsejacam na ovakve stvari koje su se desavale krajem 17.stoljeca
po Hrvatskimzemljama,ercegovni,bosnoj,backoj,srijemu,bokikotorskoj.

++++
Medju vaznije dogadjaje valja svakako zabiljeziti i PRELAZ JEDNOG DIJELA KATOLIKA U BOSNI NA PRAVOSLAVLJE. Presla je i skoro cijela Trebinjska biskupija u Hercegovini tokom XVI. i XVII. stoljeca. Katolicki narod ostao je bez svecenika usred ljutih progona. Pravoslavna crkva sklapa vec iza pada Carigrada kompromis sa Turskom carevinom i patrijarha Genadije dobiva cast turskog pase.

A narod Neretve i Popova pise 1629., da je veci dio katolika ovih strana otisao u skizmu. Sacuvan nam je dokumenat, kako je pravosl. vladika, valjda pri njezinu osvestenju, dao sastrugati krec s crkve, porusiti katolicke oltare i izbaciti napolje kosti katolickih pokojnika. Narod, ozlojeden, hoce da se vrati katolickoj vjeri, ako mu se pribavi stalan zupnik. Nazalost od toga nije bilo nista, i ti katolici ostase i dalje pravoslavnim. Sve ove vijesti donosimo prema spomenutoj studiji »Massenbeitritte...«, za koju je prvak srpske historiografije Stanoje Stanojevic (Jugosl. istor. casopis, III., 376) rekao, da je u cijelosti dokazala svoj predmet, a time i prelaz katolika trebinjske biskupije na pravoslavlje.

++++

u isti vrime nesto istocnije se desava ovo.
TURSKI putopisac,evlija celebija nailazi u niksicu
i pivskoj oblasti na Hrvate.

...Posle napada na Kotor turski zapovednici su rešili da kazne Pivljane i Nikšiće, koji su pomagali Mlečanima. U ekspediciji, kojoj se pridružio i Čelebija, učestvovalo je 10.000 vojnika. Za ta plemena Evlija piše, da su "ovejani Hrvati". Oni, veli, s hercegovačkim pašama "govore jedino s vrhovima od andžara", pa zbog toga "upravnik te oblasti njima nikoga ne sme da pošalje"...

znaci,u prvom primjerku imamo popravoslavljanje Hrvata.
u trebinjskoj biskupiji.i sve to srbski poviesnicar,stanoje stanojevic, potvrudjuje.

u drugom primjeru imamo turskog putopisca,evliju celebiju,
koji u isto vrime samo nesto malo istocnije(stara hercegovina)
u niksicu i pivi susrece 10000tisuca iljada OVEJANIH(proslavljenih)
Hrvata koji se sa mlecima bore protiv osmana/turaka u kotoru.

znaci,sve je jasno ko suza i potvrdjuje samo cinjenicu da je Crvena Hrvatska kako je pop dukljanin spominje zaista postojala,i sterala
se od duvanjskog polja do draca u albaniji.a njezin politicki i poviesni kontinuitet stanije stanojevic i evlija celebija samo dodatno jos potvrdjuju.

ist.hercegovina je prije 300 i kusur godina bila 100% Hrvatska gruda.
ti bivshi Hrvati su presli na pravoslavlje i mic po mic kroz mantru
svetosavskih popova postali i glancig novi "srbi".

kao sto su svetosavski popovi puno kasnije i barem 2milijuna
etnicki roma,te jos toliko etnickih vlaha,sto morlaka sto cincara
preko pravoslavlja,tj.svetosavlja preveslali na "srpstvo".

sve to naravno vrijedi i za etnicke dukljane(crnogorec)koji su istom
metodom zavrsili u umjetnom "srpstvu".

hvala na paznji bivsha braco Hrvati.

:rotf: :rotf:
Dirnuo sam u zivac ha? :lol:

1. Kosache su bili srpska srednjevekovna plemicka porodica, dokazi suprotno :D
2. Njihova teritorija se zvala "Vojvodstvom Svetog Save" , dokazi da nije :D
3. kakve veze ima odakle se ozenio, sa vom temom :roll:
4. Evliju Chelebiju ne priznaje niko, vec samo oni glupi i ostrashceni ultranacionalisti :) Ni jedan istorichar ga ne uzima kao pouzdan istorijski izvor, to bi trebalo da shvatish do sada :)
5. Idi u Zagreb, i prilozi Eveliju kao dokaz na zagrebachkom sveuchilishtu, i javi nam kako su te ismejali tamo :D
6. Hercegovina je oduvek bila naseljena Srbima, josh od vremena Porfirogenita, pa do danas
7. Hercegovina je vekovima bila deo srpske srednjevekovne drzave dokazi da nije ;P
8. Vera nije imala veze sa nacionalnoshcu u srednjem veku, jer masa Srba katolika se ochuvala do XIX veka, ali su tada svi katolici proglasheni za Hrvate, zar ne? :lol:

Evo i tebi neshto da chitash o pohrvacivanju Srba tamo, pa trzi poreklo svoje junachko :lol:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Crkva_Hristova/unijacenje_na_prostoru_SPC.htm

:rotf: :rotf:
Dirnuo sam u zivac ha? :lol:

naravno,kad se radi o Hrvatima moj Hrvatski pobratime
onda sam odma napet ki puska.

1. Kosache su bili srpska srednjevekovna plemicka porodica, dokazi suprotno :D

STIPAN kosaca je bio Hrvat kao i sve u bosnoj,hercegovini,velikim djelom crnegore.

2. Njihova teritorija se zvala "Vojvodstvom Svetog Save" , dokazi da nije :D

nije,a i da je,sta ima veze,engleska kraljevska kuca je
mahom njemackog porijekla,pa vldaju engelskom.
znaci nikakv dokaz.

3. kakve veze ima odakle se ozenio, sa vom temom :roll:

pajdo,titula HERCOG ili po Hrvatski HERCEG nije slavenskog
porijekla,slaveni imaju vojvode,banove,knezeve.
zato sam i naveo tu cinjenicu kako je STIPAN kosaca dosao
do titule HERCEG.razumish?ma qrca ti razumish.:mrgreen:

4. Evliju Chelebiju ne priznaje niko, vec samo oni glupi i ostrashceni ultranacionalisti :) Ni jedan istorichar ga ne uzima kao pouzdan istorijski izvor, to bi trebalo da shvatish do sada :)

cuj,nepouzdan izvor,a covik presao pjeske sve izmedju triglava i
djevdelije,dok konstantin nije makao iz carigrada kad prica o famoznim srbima,tj.SERVIMA(slugama).

evlija nije samo kod vas serva priznat,jer vas skoro i ne spominje.
vama je i pop dukljanin nepouzdan.jer isti prije skoro 800godina
spominje Hrvate di ih evlija 500godina poslije popa dukljanina ponovno nalazi.od istre do albanije.

5. Idi u Zagreb, i prilozi Eveliju kao dokaz na zagrebachkom sveuchilishtu, i javi nam kako su te ismejali tamo :D

nemoram,on se kao i stotine drugih izvora uzima u obzir.

6. Hercegovina je oduvek bila naseljena Srbima, josh od vremena Porfirogenita, pa do danas

nije istina,prvi su Hrvati koji dolaze po pozivu eraklija,znaci barem
300 godina prije konstantina,na ove prostore,to i konstantin debelo u svome dai-u navodi.kad Hrvati dolaze pa avarska plemena pobjedjuju
a eraklije im nudi da se nasele u rimsku dalmaciju(to je odprilike prostor 90% bivshe yuge)znaci cilu hercegovinu izmedju ostalog,pa sve do albanije:mrgreen:
7. Hercegovina je vekovima bila deo srpske srednjevekovne drzave dokazi da nije ;P

ocito nije,pop dukljanin,evlija celebija i ostali su dokaz Hrvatstva tamo.

8. Vera nije imala veze sa nacionalnoshcu u srednjem veku, jer masa Srba katolika se ochuvala do XIX veka, ali su tada svi katolici proglasheni za Hrvate, zar ne? :lol:

nije bilo nikakvih srba a kamoli katolickih srba.
vi srbi,tj.rasani ste nista do miks srednjovjekovnih Hrvata(jezik,preezimena)i bugara(ekavica,kirilica,narodna nosnja):mrgreen:

Evo i tebi neshto da chitash o pohrvacivanju Srba tamo, pa trzi poreklo svoje junachko :lol:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Crkva_Hristova/unijacenje_na_prostoru_SPC.htm

ja sam tebi ponudio strane izvore (cak srpske o evliji celebiji)
ti meni nudish te splacine i izmisljotine.

Dajte moderatori banujte Kroaciju... ne možemo ga više slušati.

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

An Internet troll, or simply troll in Internet slang, is someone who posts controversial and irrelevant or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum or chat room, with the intention of provoking other users into an emotional response or to generally disrupt normal on-topic discussion.

http://en.wikipedia.org/wiki/Baiting_(trolling)

On Internet forums, baiting is sometimes used in attempts to empty forums or reduce a forum's usage. This type of baiting is usually done to make the atmosphere of a forum appear unpleasant or to make forum owners, moderators and long-time users look foolish. A person using this kind of baiting may post comments to elicit rude responses from prominent members of a forum, thus making the responding member or members appear as trolls or flamers to bystanders. As a result, forum users in general may become disgusted and leave the forum.

Што ће рећи, прст на чело... Досад већ имамо најмање два врло квалитетна члана који су одустали од постовања и дискутовања, а недавно смо имали и нека колективна напуштања.

Паз' само ово... тема је "Црногорац који није био Србин"... и у шта се претвори? У поновно расправљање са овом наказом (Кроација, прим. аут.) о Херцеговинама, Челебијама и убеђивањима да Срби нису микс "Цигана и влаха", како наш врли Кроација у свом алтруизму и славенофилству тврди. Чуди ме како нисмо поново дошли до оних небулоза да Срби нису имали презимена до пре 100 година, на теми која се зове, подсећам "Црногорац који није био Србин", и која има једну јасну поенту и циљ, а то је да се пронађе нека историјска личност са подручја Црне Горе, која је себе називала Црногорцем, а да у исто време није макар једном експлицитно изјавила да се сматра делом српског народа, што ће рећи да тај појам "Црногорац" користи искључиво у локалном/регионалном смислу.

А шта овде имамо? Ова ***** се укључује са својим дебилним Евлијом Челебијом, који пише о босанском језику који је "врло сличан латинском" и описује некакве мачке које је својим очима видео како се смрзну у ваздуху док скачу зими са крова на кров и лебде тако у ваздуху до пролећа, те њега користи као неки "доказ" да су постојали неки фантомски Никшићани који су себе сматрали "завејаним Хрватима"... ваљда после црвених, шарених, приморских и водених Хрвата морамо имати и завејане Хрвате, ко зна... и све то мимо теме посвећене Челебији, а по 10-ти пут на темама које везе немају са њим, уз неизбежно, наравно, постављање измишљеног "Теслиног дневника", којег је измислио, ваљда из фрустрације, што му земљаци као "националног хероја" славе особу чијим се земљацима и рођацима руга називајући их "трактористима", и правећи се глув на чињеницу да је тај исти Тесла у Хрватској "омиљеног" краља Александра назива "Линколном и Вашингтоном Јужних Словена", а за Србе, тачније "Србијанце" да је њихов природни положај да владају Југославијом, јер је цена слободе Хрвата плаћена српском крвљу, и сваки поштени Хрват то памти са захвалношћу... То су Теслине речи објављене у Њујорк Тајмсу, доступне преко интернета и на енглеском и на српском језику, а не некакви измишљени "Теслини дневници".

Но, да не идем у ширину... ко зна ко ово чита, биће да опет посвећујем више пажње неким ефемерним ликовима, него онима који је стварно заслужују...

Poslednja izmena od moderatora:
ti si nakljukan velikosrbskim lazima i mitovima,koje ti zoves "istorija",pa ti sad ovo moje izgleda nenormalno,jel tako.

Bez uvrede, svi smo mi nakljukani lažima i mitovima..... I svi smo mnogo osetljivi na iste.

"Istorija" nije moj i tvoj pogled na jedan dogadjaj, nego - fakta ! Navesti izvor, istorijske mape, gde to, što se navodi, piše ! I, još nešto, ko je to napisao, kad je napisao, pod kojim, i u kojim uslovima je pisao! Bez osvrta na ovo, sve drugo su čista prepucavanja i naklapanja...

Postoje istorijski dogadjaji za koje se još uvek ne mogu pronaći validni izvori...U tom slučaju ostaje nam jedino da realno, bez ostrašćenosti, ni po babu ni po stričevima, sagledamo zvanične istorijske podatke, izvore, i na osnovu njih dodjemo do nekih zaključaka.

Kako tema nosi naslov "Crnogorac koji nije bio Srbin", a otišla je u prepucavanja izmedju Srba i Hrvata, ili, Hrvata i Srba, ...Dakle, momci, bez ljutnje, sledi joj katanac.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back