crnina .

pa rekoh da nosim pižamu iz osmog razreda ponekad :mrgreen:
ispao onaj deo kojim se vezuje pa mi pada :mrgreen:
a ima i garfilda :mrgreen:

da spavam u seksi stvarima, bez pardona bih se slikala
ali u krevet idem umorna, a ne seksi :sad2:

Ох, мајко малолетног детета, у потпуности те разумем :sad2:

Ако ти је за утеху проћи ће за коју годину :sad2::sad2:

Crninu kao znak zalosti mrzim. Ne podnosim da je vidim na ljudima koji su mi bliski. To mi je tako tuzno, sumorno i depresivno. I odmah izgledaju nekako oronulo i starije. :(

Crno kao boju volim da nosim, nekako mi je najelegantnija. Razbijem nekim detaljem naravno, nikada se ne "ucrnim" u potpunosti.

Crninu kao znak zalosti mrzim. Ne podnosim da je vidim na ljudima koji su mi bliski. To mi je tako tuzno, sumorno i depresivno. I odmah izgledaju nekako oronulo i starije. :(

Crno kao boju volim da nosim, nekako mi je najelegantnija. Razbijem nekim detaljem naravno, nikada se ne "ucrnim" u potpunosti.

А како иначе, људи који су у жалости, треба да изгледају?

Ведро, насмејано и да одишу оптимизмом? Све то носећи светле боје, да још некога не би ражалостили?

Имам утисак да си још млада, још дуго нећеш схватати оне који су у црнини и то ми је драго.

А како иначе, људи који су у жалости, треба да изгледају?

Ведро, насмејано и да одишу оптимизмом? Све то носећи светле боје, да још некога не би ражалостили?

Имам утисак да си још млада, још дуго нећеш схватати оне који су у црнини и то ми је драго.
Za sahranu treba da se nosi crnina i npr prvih 40 dana ako je taj neko ko je otisao bio zaista blizak. Nositi je godinama je meni strasno i uzasno. Stalni podsetnik na to sta se desilo i da je zivot za tu osobu maltene stao i da nista drugo nije bitno sem zalosti.

Varas se, znam i shvatam i previse dobro, zato je i mrzim. Bila mi je pred nosem suvise dugo vremena.

Za sahranu treba da se nosi crnina i npr prvih 40 dana ako je taj neko ko je otisao bio zaista blizak. Nositi je godinama je meni strasno i uzasno. Stalni podsetnik na to sta se desilo i da je zivot za tu osobu maltene stao i da nista drugo nije bitno sem zalosti.

Varas se, znam i shvatam i previse dobro, zato je i mrzim. Bila mi je pred nosem suvise dugo vremena.

Предуго ношење црнине није добро ни за ту особу, ни за околину, јер временом почне да гуши.

И ту се слажемо.

Што се последњег тиче, жао ми је.

Мала дигресија на тему, али морам.

Ношење црнине је ствар личног осећаја.

Ја сам црнину носила јер нисам могла да поднесем светле боје.

И једва сам је скинула, јер је она била одраз мог унутрашњег стања.

Била сам у тоталном расулу и просто нисам могла да обучем другу боју, а о накиту да не причам.

Има људи који црнину носе реда ради и то су по мени лицемери ( ја за свекрвом нисам носила црнину, јер нисам осећала потребу, нити сам супруга терала да стави флор за мојим родитељима).

Али немој рећи да ти се од ношења црнине бљује.

Просто нису сви људи исти.

Исто тако ја могу да кажем да се мени бљује када видим да неко након смрти родитеља не носи црнину, али то не кажем.

Понављам, то је ствар личног осећаја у том тренутку.

Htedoh da kažem nešto, ali... pa htedoh opet, pa sam opet odustala.
U redu, tako si se osećala, tako si se oblačila i ok je. Naravno da ne treba na silu ništa raditi.Pa ni skidati crninu.
Na 40 dana, kada smo došli sa groblja, skinula sam ono crno sa sebe i obukla vrišteće crveno. Misliš da mi se pevalo, misliš da sam odžalila, da mi je bilo svejedno? Ne, ni blizu.
Ustvari, skoro sam se jadala na rupi, kako koji dan, meni je bre sve teže, skoro svako veče se gušim da ne zaplačem, tako mi padne na pamet asocijacija, ili vidim nešto što mi je on dao... i kataklizma. Ili se jednostavno sama setim, eto, padne mi na pamet... Kako zaboli u grudima. kako guše suze, kako je neverovatno sve to... i sad dok pišem, u kratkoj haljinici, šarenoj i veseloj, meni sve mračno i sve mi se vratilo... 4 meseca svega je prošlo, malo je, bre, malo je... guši tuga, ubija, svakodnevno...
I šta da radim u crnini? Da ubijam sama sebe?
Ne, ja lično neću. Briga me ko će šta da kaže, a čujem komentare oko sebe svakakve. Pa, zaboga, ne živim ja za svet, ne hrani me hlebom taj guravi svet pa da mu udovoljavam, zabole me bre šta ko priča, ne interesuje me. Zbog toga je bio onaj komentar sa spomenutim bljuvanjem.
Crn mi je svaki dan, i zbog te tuge i sve mi je crnji život i inače, crna mi duša, crna mi sutrašnjica, kao i današnjica, e još mi samo fali crnina od pamuka. Neću!

Htedoh da kažem nešto, ali... pa htedoh opet, pa sam opet odustala.
U redu, tako si se osećala, tako si se oblačila i ok je. Naravno da ne treba na silu ništa raditi.Pa ni skidati crninu.
Na 40 dana, kada smo došli sa groblja, skinula sam ono crno sa sebe i obukla vrišteće crveno. Misliš da mi se pevalo, misliš da sam odžalila, da mi je bilo svejedno? Ne, ni blizu.
Ustvari, skoro sam se jadala na rupi, kako koji dan, meni je bre sve teže, skoro svako veče se gušim da ne zaplačem, tako mi padne na pamet asocijacija, ili vidim nešto što mi je on dao... i kataklizma. Ili se jednostavno sama setim, eto, padne mi na pamet... Kako zaboli u grudima. kako guše suze, kako je neverovatno sve to... i sad dok pišem, u kratkoj haljinici, šarenoj i veseloj, meni sve mračno i sve mi se vratilo... 4 meseca svega je prošlo, malo je, bre, malo je... guši tuga, ubija, svakodnevno...
I šta da radim u crnini? Da ubijam sama sebe?
Ne, ja lično neću. Briga me ko će šta da kaže, a čujem komentare oko sebe svakakve. Pa, zaboga, ne živim ja za svet, ne hrani me hlebom taj guravi svet pa da mu udovoljavam, zabole me bre šta ko priča, ne interesuje me. Zbog toga je bio onaj komentar sa spomenutim bljuvanjem.
Crn mi je svaki dan, i zbog te tuge i sve mi je crnji život i inače, crna mi duša, crna mi sutrašnjica, kao i današnjica, e još mi samo fali crnina od pamuka. Neću!

У принципу, говоримо исто само на другачији начин.

Битно је не бити лицемеран.

НЕ носити црнину ако заиста тако не осећаш и НЕ скидати црнину док не осетиш да можеш.

Не бих више о ношењу црнине, да пређемо на ведрије теме :D

- - - - - - - - - -

kako se zove ono kada vi srbi jedete neko zito za pokojnikom na sahrani ?

Зове се једење неког жита за покојником на сахрани.

nekada se crnina nosila samo za zalovanja ili tako nesto dok danas zene nose i crno donje rublje . otkuda sada to ? jel se osjecate mrsavije u tome ili u cemu je fora ?

ja osobno volim akromatiku ali nisam nikada potpuno u crnom .

crno je lepa boja

elegantno i misticno :heart:

lepse je crno rublje mada i crveno

ne znam zasto si staromodan

beauty-black-and-white-black-dress-black-lace-dress-cute-Favim.com-436466_original.jpg

У принципу, говоримо исто само на другачији начин.

Битно је не бити лицемеран.

НЕ носити црнину ако заиста тако не осећаш и НЕ скидати црнину док не осетиш да можеш.

Не бих више о ношењу црнине, да пређемо на ведрије теме :D

ovde je tema "crnina" :mrgreen:

:cao:

- - - - - - - - - -

Ох, мајко малолетног детета, у потпуности те разумем :sad2:

Ако ти је за утеху проћи ће за коју годину :sad2::sad2:

za koju godinu opet neću moći da spavam zbog drugog deteta :lol:
ne želim preveliku razliku i ne želim samo jedno dete
no, slatke su muke roditeljske :)

ovde je tema "crnina" :mrgreen:

:cao:

- - - - - - - - - -

za koju godinu opet neću moći da spavam zbog drugog deteta :lol:
ne želim preveliku razliku i ne želim samo jedno dete
no, slatke su muke roditeljske :)

Ма, јесте тема црнина, ако као што сам у првом посту навела, наслов није адекватан.

Дечко је мислио на црну гардеробу као фетиш, а не на црнину као знак жалости.

А ја сам се већ изјаснила да црно волим да носим, јер се осећам сексије :mrgreen:

Што се тиче слатких мука родитељских, јесу слатке кад мало прођу, али у том тренутку ми нису биле нимало слатке.

Али, то је друга тема. Дакле, чекамо вести о другој беби :bye:

Ма, јесте тема црнина, ако као што сам у првом посту навела, наслов није адекватан.

А ја сам се већ изјаснила да црно волим да носим, јер се осећам сексије :mrgreen:

Што се тиче слатких мука родитељских, јесу слатке кад мало прођу, али у том тренутку ми нису биле нимало слатке.

majke ti daj predi vise na latinicu ! :rtfm:

majke ti daj predi vise na latinicu ! :rtfm:

Кад дођем на неки хрватски сајт.

Док си на српском сајту - ћирилица.

Ништа ти не фали да тренираш ћирилицу, бићеш богатији и писменији за једно писмо :lol:

Pa kad muka prođe, smejemo se kad se setimo, kontam :)
druga beba će malo sačekati
imam ja ljubavi i za petoro ali ništa dok nemam uslove za toliko

Back