Crni podočnjaci

Johnny78

Početnik
Poruka
9
Imam jako tamne kolutove ispod očiju. Mislim da sam to oduvek imao ali nikad nisu bili ovako izraženi.. Svi se užasavaju i preporučuju mi da odem da "ispitam" bubrege. Kako se to ispituju bubrezi... preko urina, krvi.... I može li to da bude od nečeg drugog sem bubrega.... Na netu sve jedni isti textovi.. copy paste... :(

Imam jako tamne kolutove ispod očiju. Mislim da sam to oduvek imao ali nikad nisu bili ovako izraženi.. Svi se užasavaju i preporučuju mi da odem da "ispitam" bubrege. Kako se to ispituju bubrezi... preko urina, krvi.... I može li to da bude od nečeg drugog sem bubrega.... Na netu sve jedni isti textovi.. copy paste... :(

Bubrezi se ispituju putem krvi i urina,najbitiniji su urea i kreatinin,pa ako bude bilo potrebe treba uraditi i 24h urin (unos i iznos tecnosti u toku 24h).
Takodje je bitan i ultrazvuk.
Naravno to ce sve lekar proceniti i odrediti...
Takodje crni podocnjaci mogu biti i zbog niskog gvozdja u krvi.

Imate li jos neke simptome?

Poslednja izmena:
Ispitao sam krv i urin...(jedva, nakon ubeđivanja sa lekarem, jer on tvrdi da mi nije ništa ...) i kao rezultati su ok.. ali meni to ne deluje tako:

1. Alt 23, 8 U/L
2. AST 56,4 U/L (ovo je uvećana vrednost.... i prošli put kad sam radio analize ovo je bilo uvećano.. mada lekar kaže da nije strašno ???? )
3. Bilirubin total 6,66
4. UREA 4,6
5. CREATINE 80,2
6. GLUCOSE 5,3
7. TRYGLICERIDE 2,26
8. CHOLESEROL 5,61
9 TOTAL PROTEIN 76,47

E sad ..... ako su mi i bubrezi ok ?! ... nešto drugo ne valja... trigliceridi i holesterol nemaju veze sa podočnjacima, ovaj alt valjda nešto ukazuje na jetru....
stvarno ne bih pisao ovako svoje rezultate na netu.. da ne moram da se ubeđujem sa malograđanskim lekarima, da ih molim za uput za labaratoriju, iako sam poslednji put to proveravao 2010.. a onda i ne umeju da protumače te rezultate... :dash:

a da kosa mi je prilično opala na temenu.... ali kažu da je to ta muška ćelavost.... mada mi niko nije u porodici ćelav..

Da li pušiš? Svi pušači imaju tamne kolutove oko očiju!

Bilo da imaš tamne ili roze podočnjake, ili vrećice ispod očiju zbog neispavanosti i umora, postoje trikovi kojima ćeš ih prikriti i koji će ti pomoći da ih se rešiš bez puno muke.

Tamni podočnjaci

Njihovi uzročnici mogu biti nasledni, razne alergije, nedostatak sna, umor, nedostatak vitamina i minerala u organizmu, dehidracija kao i preterano zadržavanje tečnosti u organizmu. Podočnjaci su zapravo sitne vene koje se vide kroz kožu, a za mrsku nam tamnu boju su zaslužni ispucani kapilari. Tamni podočnjaci mogu biti i pokazatelji nekih zdravstvenih problema, pa bi u slučaju njihove konstantnosti i intenzivne boje bilo dobro obratiti se lekaru.

Kako ih se rešiti:

Protiv tamnih podočnjaka koristite kreme koje su bogate vitaminom K koji poboljšava protok krvi i sužava kapilare, a vitamin A potiče obnavljanje kolagena i sprečava dehidraciju kože na području oko očiju. A sastojci kao što su peptidi soje i pirinča delovaće na posvetljivanje područja ispod očiju.

Vrećice ispod očiju

Najčešće nastaju zbog zadržavanja vode ali njihovo pojavljivanje mogu izazvati i alergije, slana i začinjena hrana kao i plakanje.

Kako ih se rešiti:

Gel ili krema za područje oko očiju koji sadrži ekstrakt krastavca pomoći će ti kod smanjivanja otečenosti područja ispod očiju. Hladnoća sužava krvne žile pa time smanjuje i vrećice ispod očiju, zato je gel poželjno držati u frižideru. Podjednak učinak imaće i kriške svežeg krastavca koje ćeš nekoliko minuta držati na očima.

Pozzzz svima , evo u zadnje vreme su mi se pojavili podocnjaci ne znam ni ja bas kako bi ih opisao , ne prostiru se celom duzinom ispod oka nego nekako krecu od strane ociju gde je nos pa idu prema dole i u drugu stranu (znaci od nosa) znaju da budu potamni , keva i tetka su me malo skenjale svojim pricama o podocnjacima a ne gotivim doktora pa sam hteo da vidim jel to bas tolko opasno !? inace sam pusac pa sam razmisljao da nema neke veze s cigarama ?

Pozzzz svima , evo u zadnje vreme su mi se pojavili podocnjaci ne znam ni ja bas kako bi ih opisao , ne prostiru se celom duzinom ispod oka nego nekako krecu od strane ociju gde je nos pa idu prema dole i u drugu stranu (znaci od nosa) znaju da budu potamni , keva i tetka su me malo skenjale svojim pricama o podocnjacima a ne gotivim doktora pa sam hteo da vidim jel to bas tolko opasno !? inace sam pusac pa sam razmisljao da nema neke veze s cigarama ?

nema sta da te skenjaju, jeste opasno
pokazuju da imas problem sa bubrezima ili sa kardio sistemom

Nije bas da su preterano tamni podocnjaci al ne mogu da kažem ni da su svetli :) taj problem sam zapazio pre par dana , kao što sam rekao tetka mi je rekla pa sam tek onda i ja primetio , u zadnje vreme sam pod stresom a i loše spavam pa verujem da i to može da prouzrokuje podocnjake al ne znam ni sam , inače sam plašljiv tip što se tiče bolesti i toga zato mi ti podocnjaci ne izlaze iz glave :) ....

Back