Crni petak

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
Iako licno ne volim ovaj naziv,koji me asocira na sve,osim na jeftin soping, planirate li ove godine da se cerupate,otimate i cekate u redovima zbog popusta? 🙂
Salim se malo...nego sta mislite da li ce kod nas biti neki istinski popusti,a ne lazne navlakuse ili je ovo dan za soping kao i svaki drugi?

Iako licno ne volim ovaj naziv,koji me asocira na sve,osim na jeftin soping, planirate li ove godine da se cerupate,otimate i cekate u redovima zbog popusta? 🙂
Salim se malo...nego sta mislite da li ce kod nas biti neki istinski popusti,a ne lazne navlakuse ili je ovo dan za soping kao i svaki drugi?
Navlakuša,...to nije u Srbiji kao u svetu.
Pravi popusti su dva puta godišnje, zimski kreću krajem decembra i traju do kraja januara (nekad budu i u februaru).

Svaki poslednji petak u mesecu mi je već dovoljno crn, nema potrebe da ovaj bude išta crnji. :zcepanje:
Ipak, te američke šoping fešte su mi totalni aut, naročito prošle i ove godine, a i iz priče rođaka i poznanika koji tamo tome dugo prisustvuju i grabe sve prazneći rafove kao da su sišli s uma jer je neviđeni popust.
:eek:
Uostalom, sumnjičava sam kad nečemu cena padne vrtoglavo i mami me da pomislim da je to u moju korist.
Jeste, proizvođač i prodavac sigurno samo na moju korist misle! :mrgreen:

😂 Svaki dan je crn ne samo petak.

Prilozi

• Screenshot_20211126-155457.png
    Screenshot_20211126-155457.png
    206,3 KB · Pregleda: 1
Kod nas ne postoje rasprodaje, tako da su popusti cista iluzija...
Popusti(akcije) i rasprodaje nisu isto.
Rasprodaje su tipa, kad zatvaraju ili izmeštaju butik, pa prodaju pošto-poto robu, samo da bi je prodali.Oni mogu sami odrediti cenu robe za koju je žele prodati.
Popusti su sniženja i svako Ministarstvo finansija određuje kada su.Uglavnom su dva puta godišnje (postoje zimska i letnja) sniženja i obično svake godine traju periodično(vrti se stalno oko istih termina svake godine).
Akcije su nešto druga (tipa, kupiš dva artikla, treći dobijaš gratis ili za evro...).

Popusti(akcije) i rasprodaje nisu isto.
Rasprodaje su tipa, kad zatvaraju ili izmeštanju butik, pa prodaju pošto-poto robu, samo da bi je prodali.Oni mogu sami odrediti cenu robe za koju je žele prodati.
Popusti su sniženja i svako Ministarstvo finansija određuje kada su.Uglavnom su dva puta godišnje (postoje zimska i letnja) sniženja i obično svake godine traju periodično(vrti se stalno oko istih termina svake godine).
Znas kako, na crni petak idu rasprodaje, ne popusti. Rasprodaje na zapadu su kada radnja zeli da se oslobodi robe koju nije prodala,
ne kada se zatvara... dakle roba koja dobro ide nikada nije na rasprodaji... no akcije su to isto, za robu koja ne ide, ali van tih
sezonskih rasprodaja..

Znas kako, na crni petak idu rasprodaje, ne popusti. Rasprodaje na zapadu su kada radnja zeli da se oslobodi robe koju nije prodala,
ne kada se zatvara... dakle roba koja dobro ide nikada nije na rasprodaji... no akcije su to isto, za robu koja ne ide, ali van tih
sezonskih rasprodaja..
Da,...oni imaju prave rasprodaje za Crni petak! Zato je i roba daleko jeftinija, u Srbiji to nisu rasprodaje, već popusti.Međutim, ni ti popusti nisu nešto,... jer su napr.veća sniženja za vreme zimskih i letnjih sniženja, a to nema veze sa Crnim petkom.

Back