Crni pas i crni snovi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
756171_nona-mora-komar-san-snovi_ff.jpg

Noc je odavno odmakla dok sam lupajuci potpeticama o asfalt zurila kuci sa osecajem kajanja sto sam uopste izlazila da bi provela jedno lose vece.Svi su bili nesto rasuri ,raspolozeni samo za beskrajne rasprave o najcesce nebitnim stvarima ili bitnim, samo meni nezanimljivim.Ne,nisam ga videla jer mi se prikrao iz mraka i iza ledja.Samo sam cula potmulo rezanje i udarac njuske u ruku koju sam instiktivno podigla da bih se zastitila..Potrcala sam trazeci spas u nekom od ulaza.Sledece sto sam osetila bio je ujed za list leve noge.Vrisnula sam ali samu sebe nisam cula od zaglusujuceg pucnja.Bile su to sekunde kao vecnost.Ja,nepoznat covek sa pistoljem u ruci i veliki crni pas koji je umirao na asfaltu.

-Zasto,pitala sam nepoznatog.
-Obecao sam da cu to uraditi ako jos jednom bude nekoga napao.Suza mu se slivala iz obraz.

Posrnula sam

-Mozete li,zapita me nepoznati.
-Ne,rekoh

Pomogao mi je da dodjemo do kola i smestio na prednje sedište.
Psa je stavio u gepek.Obuzelo me je bunilo.Kada sam dosla malo sebi,lezala sam na stolu u prijemnoj ambuilanti.
Do mene na istom takvom stolu lezao je veliki crni pas.Gledao me je mrtvim ocima.Zaplakala sam.

Trgla sam se iz košmara.San je bio tako ziv,tako cudan,tako naslucujuci.
Pitala sam se.Ko ce me to ujesti i izadti.Neko hoce.Samo da to ne bude neko koga volim,do koga mi je stalo i kome verujem.

Evo deo sa mog bloga , o crnom psu,,,

Vlad Dragulija

Leptirica​

04.01.2021. u 18.54 - (Blog meseca) Vrati u korice nož neprihvatanja

...Zašto sediš na meni , crni psu?Zašto me posmatraš tim praznim , a opet dubokim pogledom, sada , ovako sanjivu i umornu?
Jesi li gladan , crni psu?Želiš li komad mog mesa , svež , krvavo otkinut u svojim čeljustima ?Zašto ćutiš?Zašto ne pustiš neki glas u ovoj mrkloj noći bez ijedne zvezde ?Kako da znam zašto mi na grudima sediš , mastan i mokar i krvavih zuba, kako da znam šta želiš od mene sada , ovde , za sebe?
Treba li da znam dok dahćeš kao ogromna crna senka nadvita nad mojim ništa ?Treba li da znam dok te mutne sline tvoje nemosti padaju po mom licu?Ili da samo ćutim i čekam , crni psu?Da čekam ...Da ćutim...Ćutim....I osećam te?

Ćutaću....

Pogledajte prilog 893353

Noc je odavno odmakla dok sam lupajuci potpeticama o asfalt zurila kuci sa osecajem kajanja sto sam uopste izlazila da bi provela jedno lose vece.Svi su bili nesto rasuri ,raspolozeni samo za beskrajne rasprave o najcesce nebitnim stvarima ili bitnim, samo meni nezanimljivim.Ne,nisam ga videla jer mi se prikrao iz mraka i iza ledja.Samo sam cula potmulo rezanje i udarac njuske u ruku koju sam instiktivno podigla da bih se zastitila..Potrcala sam trazeci spas u nekom od ulaza.Sledece sto sam osetila bio je ujed za list leve noge.Vrisnula sam ali samu sebe nisam cula od zaglusujuceg pucnja.Bile su to sekunde kao vecnost.Ja,nepoznat covek sa pistoljem u ruci i veliki crni pas koji je umirao na asfaltu.

-Zasto,pitala sam nepoznatog.
-Obecao sam da cu to uraditi ako jos jednom bude nekoga napao.Suza mu se slivala iz obraz.

Posrnula sam

-Mozete li,zapita me nepoznati.
-Ne,rekoh

Pomogao mi je da dodjemo do kola i smestio na prednje sedište.
Psa je stavio u gepek.Obuzelo me je bunilo.Kada sam dosla malo sebi,lezala sam na stolu u prijemnoj ambuilanti.
Do mene na istom takvom stolu lezao je veliki crni pas.Gledao me je mrtvim ocima.Zaplakala sam.

Trgla sam se iz košmara.San je bio tako ziv,tako cudan,tako naslucujuci.
Pitala sam se.Ko ce me to ujesti i izadti.Neko hoce.Samo da to ne bude neko koga volim,do koga mi je stalo i kome verujem.
Mnogo bi gore bilo da je beli pas
Bela boja je u snu posebno zlokobna
Tvoj san znači da te neko štiti i da će uz malo bola neki problem biti rešen ili neprijatelj eliminisan
Jer kao što pčela umre kad nekog ujede tako je i sa ovim psom
Neće nikad više ujesti ni tebe ni druge...

Back