Crnac u filmu Thor

Northerian

Ističe se
Banovan
Poruka
2.145
Posto sam veliki ljubitelj nordijske kulture, skinuo sam film Thor. Naravno, premotao sam na sredinu da bih video da li su titlovi lepo uklopljeni i, gle cuda - ugledah sledece

heimdall-elba-thor.jpg

Dakle, crnac u ulozi vikinskog boga.... pa zaista, razumem umerenu rasnu toleranciju, ali ovo je previse.

Naravno, film je fino ocenjen na imdb, ludi ameri su se odusevili specijalnim efektima i cudima...

Nego, da li vi mislite da je normalno da crnac tumaci boga onih koji nisu ni culi za crnce, jer su od istih kilometrima bili udaljeni.

Ipak je ovo samar u lice nordijskoj mitologiji

Jos samo fali da u sledecoj ekranizaciji nekog Tolkinovog dela ubace crnca u ulozi elfa ili hobita.

Glupog li pitanja...

1) Film je americki i pravljen je za AMERICKO trziste, to sto ga ceo svet kupuje jer nema bolje to je drugo... Pa nece ameri da prave filmove za somalijsko trziste
2) Posto je film za amere zasto da se ne pojavi crnja?? Ili cak da kaze da su ameri najjaci i da ameri treba da budu ponosni na svoju zemlju, bla bla bla
3) Sta mislis koliko ljudi u Americi zna za Nordijske bogove??? I koga zabole za to...
4) Da Srbi snimaju film sigurno bi ubacili nesto tipa, gde su junaci sa Kosova u stvari potomci prognanih Nordijskih bogova koje su proterali kada Vikinzi primise hriscanstvo....

Znaci snimas sta ti se svidja i sta trzistu treba, a ne dal ce da se svidi nekom u Somaliju ili ne.. Pa nije ovo prekrajanje istorije ovo je samo film, kome se svidja tematika gleda, kome se ne svidja ne

Nego, da li vi mislite da je normalno da crnac tumaci boga onih koji nisu ni culi za crnce, jer su od istih kilometrima bili udaljeni.

Ipak je ovo samar u lice nordijskoj mitologiji
Slažem se da je glupost, samo film se ne bazira na na nordijskoj mitologiji, već na Marvelovom stripu Tor.

Ovo je film o Thoru iz Marvelovih stripova i uradjen je po tim stripovima, a ne po nordijskoj mitologiji...

Ali taj lik ni u stripu nije crnac
http://4.***************/_Qm2i8mXTjhs/S9gA5W0Y6rI/AAAAAAAACmA/ennnZ6JUUJg/s1600/440px-Heimdall-OHOTMUME.jpg

Ima 20 godina da je Denzel Vošington igrao u "Mnogo buke ni oko čega".

A taj film i nije američki nego britanski.

Računa se sa sposobnošću gledaoca da svoju maštu prilagodi filmu, a ne obrnuto. A ovde je pri tome reč o potpuno fiktivnom liku, nordijskom bogu Toru, svejedno da li je u pitanju mit ili strip.

Podsetilo me na jedan od najduhovtijih dijaloga na filmu za koje ja znam.

Film "Carbon copy" (gle slučaja, igra Denzel vošington). Glavni junak, dobrostojeći belac, bude izopšten iz svoje malograđanske sredine nakon što se pojavljuje njegov (vanbračni) sin crnac, za kojeg nije ni znao. I sad, njegova rasprava sa lokalnim sveštenikom.

Junak: Kako znamo da Bog nije crn?
Sveštenik: Znamo po tome što je njegov sin beo.
Junak: Kakve to veze ima? I ja sam beo a moj sin je crn.

Heimdall (kao i Thor i Odin itd.) u ovo filmu je vanzemaljac sa Asgarda. Može ladno da bude i zelen i ljubičast. :)

E, neće biti. Lik nije Afroamerikanac, pošto je vanzemaljac sa Asgarda, a ni glumac, Idris Elba, nije Afroamerikanac, pošto je Britanac. :p
E, konačno jedan pametan odgovor... :ok: Baš sam to htela da kažem.

Najviše mrzim kad se tako površno priča o nekoj temi. Tako je to kod nas... Ljudi, prvo istražite o kome i o čemu se radi, pa tek onda govorite/pišite. :roll: A kladim se da većina pojma nema da je film režirao Britanac, Kenet Brana. Samo ste se uhvatili za Amere k`o pijan plota... Američka je kompanija i produkcija, a glumačka ekipa je jako raznolika.

Back