Crna Gora ukinula redovno sluzenje vojnog roka

spirittt:
DA LI TO ZNACI DA MOGU DA UZMEM CRNOGORSKO DRZAVLJANSTVO I NE SLUZIM VOJSKU?!?! Jer ako moze,koliko odmah idem dole da to regulisem!!!
Pita moj drug,kaze da on ima crnogorsko drzavljanstvo ali da mu je prebivaliste ovde u Srbiji!! Pa da li moze on da regulise vojsku dole u Crnoj Gori i to uverenje donese ovde??

Само ако нема држављанство републике Србије, јер се онда третира као страни држављанин... и подлеже војној обавези (сада већ непостојећој војној обавези) у својој земљи... А ако има двојно, као што ја на пример имам и Хрватско и Српско, онда... да се не понављам, дакле исти текст, као што сам написао раније... :|

i treba da ukinu, a i šta će im vojska kad kod njih Albanci kolju a vlasti to zataškivaju,npr. moje mame tetka je zaklana kao i moj ujak.To se desilo kada su išli da obiđu šumu u blizini sa Albanskom granicom opština Plav....Tako da njima i ne treba vojska kada oni i nemaju šta da brane,njima trebaju šumari jer tamo im Šiptari odvukoše i poslednje drvce....

savomilosevic:
ipak cela prica ne moze tako da se pojednostavi,ja sam dao odgovor na konkretno pitanje onom momku koji ne bi u vojsku...jel pitas za sebe? ako je odgovor da,reci jos koje drzavljanstvo imas,gde si rodjena,koje drzavljanstvo ti imaju roditelji a koje bracni drug,konacno,gde imas prebiaiste i koliko dugo pa cu ti reci kakvi su ti izgledi da dobijes crnogorsko.....

Ma, ne pitam zbog sebe. Neću služiti vojsku nigde jer sam žena, i ne zanima me crnogorsko državljanstvo, al ič.
Ako oni zaista tako rade sa državljanstvom, ne rade to samo zbog vojne obavaze.
Za par decenija, ovim načinom, stvoriće se zaista neki nov narod koji neće imati nikakve veze sa Srbijom i Srbima. Na to sam mislila. Vojska, manje više.

Back