Crna Gora letovanje-neodradjena vojska

Manjez

Početnik
Poruka
2
Hoce li da me hapse crnogorski policajci kad Sletim u Crnu Goru, zato sto nisam sluzio vojsku u Srbiji ciji sam drzavljanin i vojni obveznik?
Kako sad ta Crnogorsko-Srpska granica i policija funkcionise, jel' i to podeljeno kao i drzava ili policajci na granici i dalje hapse i za jedne i za druge?
Nekoliko puta su me privodili na Surcinu jer zivim u instranstvu a nisam isao u vojsku, posle se maltreiramo po sudovima, oni jer moraju zbog zakona, ja jer mi zakon jos nije regulisao moj slucaj, na kraju mene puste, kao u miru se ispozdravljamo i rastanemo uz kaficu, neki ne dobiju mito koji ocekuju a meni presedne sto sam u opste i dolazio.

Sada bih na letovanje u CG ali ne bih ako moram da prolazim kroz ponovno maltretiranje.

Zna li neko da kaze koju pametnu o tome?

Pa za prelazak granice Srbija-Crna Gora ti ne treba pasos samo licna karta, ali crnogorci ukucavaju podatke u kompjuter tako da mogu da vide ako te traze ovi nasi. Sad ja ne znam s kojim pasosem putujes posto kazes da si iz inostranstva. Najbolje je da pitas nekoga ko je vec bio jer ne bi valjalo da te maltretiraju i uzimaju ti pare bez veze.

Kapiram da ce oni da ukucaju i vide dal' tu ima nesto protiv mene.
Al po nekoj zdravoj logici (znam da ona nema puno snaga na Balkanu al opet...), Crnogorci mogu da hapse u ime Srpske poternice samo ako je u pitanju neka kao medjunarodna-interpol varijanta,( ono kao, pokrao je sve i svakoga, krvave mu ruke do lakata, al' kakvi vojni obveznici sad covece?), medjutim, ako su u pitanju 2 odvojene drzave i policije, sta se onda Crnogoraca ticu vojni obveznici Srbije?
To mu dodje ko kad bi sad Svedjani hapsili Srbe na svojoj granici zato sto ovi nisu sluzili vojsku u Srbiji?

I granica Bosne (Republike Srpske ) i Srbije se takodje prelazi samo sa licnjakom, ali ne hapse jedni drugima vojne obveznike?

Koliko sam cuo, granice (bar u Srbiji) preuzela je policija, i nije vise vojska nadlezna.
E sad ako su dve razlicite policije (jer Srbija i Crna Gora su se odvojime zar ne?) onda ne znam sto bi me Crnogorci hapsili i u ime cega?
Nisam prekrsio Crnogorski zakonik (nisam cak ni Srpski nego je zakon nedorecen i moze se tumaci kako vetar duva) a niti sam Hvala Bogu nekakva mafioza pa da sad na mene salju specijalce...

Ili mozda Crnogorci i Srbi i dalje imaju neki dogovor o zajednickom delovanju po pitanju tih vojnih obveznika ili ti ja znam cega drugog, tj, jer mozda na granicama igranicnim prelazima (u mom slucaju aerodromima) i dalje imaju jedinstvenu zajednicku policiju?!

Manjez:
Kapiram da ce oni da ukucaju i vide dal' tu ima nesto protiv mene.
Al po nekoj zdravoj logici (znam da ona nema puno snaga na Balkanu al opet...), Crnogorci mogu da hapse u ime Srpske poternice samo ako je u pitanju neka kao medjunarodna-interpol varijanta,( ono kao, pokrao je sve i svakoga, krvave mu ruke do lakata, al' kakvi vojni obveznici sad covece?), medjutim, ako su u pitanju 2 odvojene drzave i policije, sta se onda Crnogoraca ticu vojni obveznici Srbije?
To mu dodje ko kad bi sad Svedjani hapsili Srbe na svojoj granici zato sto ovi nisu sluzili vojsku u Srbiji?

I granica Bosne (Republike Srpske ) i Srbije se takodje prelazi samo sa licnjakom, ali ne hapse jedni drugima vojne obveznike?

Koliko sam cuo, granice (bar u Srbiji) preuzela je policija, i nije vise vojska nadlezna.
E sad ako su dve razlicite policije (jer Srbija i Crna Gora su se odvojime zar ne?) onda ne znam sto bi me Crnogorci hapsili i u ime cega?
Nisam prekrsio Crnogorski zakonik (nisam cak ni Srpski nego je zakon nedorecen i moze se tumaci kako vetar duva) a niti sam Hvala Bogu nekakva mafioza pa da sad na mene salju specijalce...

Ili mozda Crnogorci i Srbi i dalje imaju neki dogovor o zajednickom delovanju po pitanju tih vojnih obveznika ili ti ja znam cega drugog, tj, jer mozda na granicama igranicnim prelazima (u mom slucaju aerodromima) i dalje imaju jedinstvenu zajednicku policiju?!
Nece te hapsiti!
(A vojsku regulisi, tj. plati kad to uvedu)

Isao vozom,ulazi crnogorski pandur "dobar dan,vasa dokumenta molim",ja dam licnu kartu,on pogleda,vrati mi je,pogleda malo torbu,kaze "Hvala" i ode.
Isao kolima,pogledali licnu kartu i saobracajnu i vozacku dozvolu,ukucali nesto u kompjuter,rekli "Hvala" i ja prosao.
To ti je procedura otprilike.
Niko te nece dirati zbog vojne obaveze u drugoj drzavi niti ih to interesuje,niti nasi izdaju poternice,pogotovo medjunarodne zbog nesluzenja vojske.

Back