CRNA GORA I EVROPSKA UNIJA PARAFIRAJU SPORAZUM O PRIDRUŽIVANJU

monti7-krstas:
Protivurijecim energicno.
Sigurnio se Srbi ne mrze, a to"do istrebljenja" pogotovu ne komentarisem.

Ako dozvolite, ja se (dugo vani) stvarno zbunim i nije mi jasno kad vidim kad se pri samom pomenu nekih partija razvije tako agresivna polemika. Zasto?

...pise "gradjani Srbije" :)
...ove interne nesuglasice medju Srbima bi se mozda i mogle neutralisati ali ovo je Balkan i mrznja do "istrebljenja" medju Balkanskim narodima je bar nesto sto ne treba objasnjavati... valjda to utice i na stranacke nesuglasice - ima tu raznih "Evropejaca" kojima je najvaznije da su protiv Srba i Srbije

Andreavk:
...pise "gradjani Srbije" :)
...ove interne nesuglasice medju Srbima bi se mozda i mogle neutralisati ali ovo je Balkan i mrznja do "istrebljenja" medju Balkanskim narodima je bar nesto sto ne treba objasnjavati
O.K. za prvo, moram biti pazljiviji pri citiranju.

Ali Andrea, pa kad ce se taj prvi korak i od koga za buducnost na Balkanu napraviti, dok se neko ne istrijebi??

Zivim u drustvu dje ima preko stotinu nacija i sve religije svijeta su zastupljenje, u firmama svaki mora da podpise kodeks ponasanja koji ga obavezuje i u slobodno vrijeme i Albance, Srbe, Turke, Kurde, Arape, Jevreje....... i
funkcionise, (nemojte sad znam za slucaj...)

Ne moze nikakav "prvi korak" da se pravi dok u okruzenju josh uvek imah politichare direktne aktere uchesnika u gradjanskom ratu 90-tih.Nashi u Srbiji,kakvi god bili a nikakvi su,trenutna vlast nije uchetvovala,ljudi trenutne vlasti nisu uchestvovali u ratu.
Dokle god imash likove kao Mesic,Silajdzic ili Ivica Rachan i zvanichan stav Hrvatske i Bosne da je Srbija genocidna drzava,ja ne vidim kako iko normalan moze ochekivati"normalne"odnose kad je u okruzenju takav stav normalan.Mnogi ovde Radikale i Socijaliste uzimaju kao argument,ali socijalisti odumiru,na sledecim izborima cenzus nece preci.Radikali i Socijalisti nisu u izvrshnoj vlasti od promena 5.Oktobra.Nasha zvanichna drzavna politika ne ide na licemerna obrachunavanja nebuloznim optuzbama protiv cele drzave radi postizanja politichkih ciljeva na unutrashnjem planu.Mi nemamo tu opsesiju.
Ne mozesh da se "mirish"sa nekim ko te smatra neprijateljem.To nije normalno.

I ne vidim zashto se stalno insistira na nekoj "normalnosti",kada mi tu "normalnost"imamo i danas.Imamo normalne zvanchne diplomatske odnose i sa republikom Hrvatskom i sa BiH.
Ovde se pod "normalnoshcu"podrazumeva neki normallan odnos medju ljudima ovih drzava,opet neko "mirenje"a ja ne vidim zashto se na tome stalno na silu insistira.Vecina ljudi u drzavama nastalim raspadom bivshe Jugoslavije se medjusobno ne podnose.To treba priznati,ma koliko
se neki vishe ili manje folirali ili ne spadaju u vecinu,sa vecinom je tako..na svim stranama.Da li je to ispravno,veshtachki stvoreno...itd.duga je druga pricha.Ne vidim potrebu za"mirenjem"kada se pokazalo da su razlike nepremostive.Da nisu ne bi bilo rata.Medjusobno ignorisanje je isto prihvatljivo za one koji se ne vole.Pokushaji"mirenja"na silu stvarace samo kontra*efekat ko i Bratstvo&Jedinstvo.

Back