CRNA DAMA I BELI ŠTAP

Zašto crna dama -
lepa a slepa
ulicom šeta sama?

Naočare crne
na njenom lepom licu,
nečujnim korakom
poput srne
pažljivo prelazi ulicu.

U ruci drži beli štap
samo se čuje njegov zvuk -
tap...tap...tap – tap...tap...tap
u srcu mi nastade muk.

Osetih u jednom trenu,
da kroz život vode
ovu prelepu ženu -
osećaji jači od očinjeg vida
i njen beli štap
tap...tap...tap – tap...tap... tap.

Prilozi

• 13892096_313759252290438_8096068166406197703_n.jpg
    13892096_313759252290438_8096068166406197703_n.jpg
    38,7 KB · Pregleda: 20
neobicno
podsetila me ne scenu iz nekog filma, film je 100% veoma poznatog autora, al sam zaboravila kog; to su delici, price sklopljene u film;
jedna od pricica je sledeca: taksista vozi slepu devojku do nekog mosta, veoma lepu slepu devojku. I taksisti a i gledaocu moze proci kroz glavu da devojka ide do mosta kako bi zavrsila svoj zivot, toliko je posmatracu njena muka teska; a ona, ona pokazuje neverovatnu lepotu svog zivota...
i taksista i gledalac se zapitaju, nije li jacina njenog dozivljaja, osecaja zivota ono sto njen zivot cini vise zivotom od njegovog

Scena koje se Petrana seca je iz omnibus-filma (film sastavljen od razlicitih prica koje povezuje zajednicka tematika) naziva "Noc na zemlji" reditelja Dzima Dzarmusha.
Tema je o licnostima taksista(autentican prikaz njihovog mentaliteta) koji zive u razlicitim gradovima-Pariz,Njujork,Rim,Rejkjavik.
Slepa zena je u prici o taksisti u Parizu.
Nezaboravan film,kao i svi Dzarmushovi uostalom,mada ljudi radije gledaju holivudsku produkciju nego nezavisnu tzv."malu kinematografiju".
Uzeti film iz video-kluba i pogledati ga obavezno..
Sjajan film sa poznatim glumcima...

Poslednja izmena:
lejla.al.dbuni;bt48026:
Scena koje se Petrana seca je iz omnibus-filma (film sastavljen od razlicitih prica koje povezuje zajednicka tematika) naziva "Noc na zemlji" reditelja Dzima Dzarmusha.
Tema je o licnostima taksista(autentican prikaz njihovog mentaliteta) koji zive u razlicitim gradovima-Pariz,Njujork,Rim,Rejkjavik.
Slepa zena je u prici o taksisti u Parizu.
Nezaboravan film,kao i svi Dzarmushovi uostalom,mada ljudi radije gledaju holivudsku produkciju nego nezavisnu tzv."malu kinematografiju".
Uzeti film iz video-kluba i pogledati ga obavezno..
Sjajan film sa poznatim glumcima...
Lejla mnogo ti hvala pokušaću da nadjem film da ga pogledam.:hvala:

Ja se ne predajem!

To je rekao momak koji je u 17-oj godini postao potpuno slijep zbog očnog pritiska.

I baš se nije predao. Sam se kreće pomoću štapa. Završio je fakultet. Zaposlio se. Posao obavlja pomoću kompjutera bez ikakvih problema. Oženio se. Dobio dijete. Sada ima 27 godina. Presjednik je asocijacije slijepih u gradu. Mnogo putuje i često ga pozivaju na televiziji.

Obzirom na napredak tehnologije moguće je da će jednog dana povratiti vid!

Back