Crkveno vencanje

auu devojcice,,trazis venacanje u vreme posta ! Procitaj sta pise u crkvenom kalendaru ako ga imas,,, za crkvene zapovesti... Pise 8. Svadbe ne ciniti u vreme posta... to je greh,,, i ne samo svadbe nego vencanja,,,
Ljudi sta vam je vise,,naopaki ste skroz,,, izokrenu ste sve naglavacke,,tako kad pocnu jel moze ovo , jel moze ono,,a u danasnje vreme odpadnista i stradanja Pravoslavlja naicice te da i mozete to obaviti ,,na zalost,,, jer slabo i palo svestenstvo ce pod uticajem vremena i svega sve odobravati...
stvar je u tome sto to nije jedan slucaj nego ce se namnoziti tako navika i svi ce posle tako,,, a to je greh...
To ako budes se vencavala u postu cak i ako ti dozvoli neki novotarac ekumenista,,, nece ti bas biti blagosloveno,,, a da ne pominjem pred oltarom trudnice!
Ovo je vise dno dna...

Vas paroh najblize crkve bi to trebao da vam objasni.Mozda moze da potrazi dozvolu njegovih nadredjenih,ako odobre.

ma ajde molim te,,, sta da trazi dozvolu, ko sta da odobrava alooo,, bre razmazena bando,,zna se sta se sme a sta ne,,,lepo pise ako ne cita duhovne knjige pise joj u kalendaru crkvenom,,to valjda mora da ima u kuci!!
Ovo me podseca kao iz filma Ostrvo, na onu scenu gde devojka dolazi da trazi blagoslov za abortus,,i to da trazi blagoslov od Bozijeg coveka( svestenstvo, monastvo) jeste li normalni,,,,
Ako joj ko i odobri danas to to je neki pali svestenik koji vuce i sebe i nju u provaliju paklenu,,i nema tu nikakve srece, blagostanja ni blagodati... Alooo budjenje...
razmazeni ,,, naucute se redu narode moj,,, sve sto hocete ocete istog trena,,, pa ne mozeee,,cekaj , postuj Sveto nesto ,,majku mu,,,

Poslednja izmena:
Ti lepo, moj savet ti je, sacekaj da prodje post pa se udaji, vencavaj, koliko god godina da imas,,nigde okasniti neces,, za sve ima vremena,,cemu zurba da bas u vreme posta oces,,to te sigurno djavolcic tvoj tera na to,,,ovako ne komplikuj sebi zivot i ne cini greh,,,i ne samo sebi sto cinis greh nego i tom tvom muzu, svesteniku, svoj familiji jer i oni su vam saucesnici u tome,,, jer vas nisu urazumili i odvratili od ideje da to ne cinite u vreme posta,,, i sta onda ocekujes da ce ti cvece cvetati i kad se udas???
Poslusaj moj savet i vencaj se u crkvi kad prodje post, lepo ,odete zakazete fino bez problema i lepo sve...

Poslednja izmena:

Back