Црквени великодостојници у скупим колима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Meliot

Elita
Poruka
24.823
Господ Исус Христ је ушао у Јерусалим на магарцу а већина црквених великодостојника се вози у скупим колима. Да је то њихов зарађен новац никакав проблем не би био али то је новац који дониран од стране верника а не њихов зарађен новац. Да ли неко види проблем у томе или не?

Господ Исус Христ је ушао у Јерусалим на магарцу а већина црквених великодостојника се вози у скупим колима. Да је то њихов зарађен новац никакав проблем не би био али то је новац који дониран од стране верника а не њихов зарађен новац. Да ли неко види проблем у томе или не?
Не разумем шта треба да смета

Не разумем шта треба да смета
Јесу ли они тај новац зарадили? Постоји ли нека тарифа у манастирима? То су донације верника а не зарађен новац. Шта би рекао да неко од новца који је дониран за његово болесно дете купио скупа кола јер му је претекло?

Јесу ли они тај новац зарадили? Постоји ли нека тарифа у манастирима? То су донације верника а не зарађен новац. Шта би рекао да неко од новца који је дониран за његово болесно дете купио скупа кола јер му је претекло?
За кад ти ово треба

Oni koji su se na skromnost zavetovali ne bi trebali da voze luksuzne
automobile, ali bi trebali da imaju dobar i siguran auto.
Taj je novac njihov i imaju pravo da raspolažu njime. Tebi ako se ne
sviđa kako se raspolaže donacijama, nemoj donirati.

pa crkvi je donirano a ne njima lično

Ако ниси за цркву можеш да не идеш
Па ценим ја нашу Цркву али неке ствари не разумем. Ја слушам духовне песме на интернету, подоста знам о религији, слушам нека предавања која ми уху делују пријатно, учио сам у школи о томе, и не видим да ће ме неко много просветлити да ми ставља кашичицу у уста после неке друге особе. Нарочито не неки црквени великодостојници који се куну у немачке аутомобиле.

Да ли је за тебе аутомобил које се зове Фолксваген Тигуан и који вреди око 40 000 евра добар ауто или баш добар ауто?

Па ценим ја нашу Цркву али неке ствари не разумем. Ја слушам духовне песме на интернету, подоста знам о религији, слушам нека предавања која ми уху делују пријатно, учио сам у школи о томе, и не видим да ће ме неко много просветлити да ми ставља кашичицу у уста после неке друге особе. Нарочито не неки црквени великодостојници који се куну у немачке аутомобиле.
То што пишеш и знаш или не пишеш или не знаш ћирилицу не значи да си Србин.

Да ли неко види проблем у томе или не?
Nemam problem sa tim, ali ne vidim uživo. Sveštenici koji me direktno okružuju nisu u skupocenim autima, čak vode izuzetno skroman život, puno rade, ne zanose se ovozemaljskim sjajem i ničim ne odaju potrebu za luksuzom. Da me padne neka luda sreća da se domognem velikog novca, ja bih svom odabranom svešteniku priuštila nešto kao limuzinu kakvu želi. Imao bi sredstva da plati radnike za posao koji sam obavlja neko vreme. Mala je nagrada to za ono što mi je dao, a to je da sam sa sobom načisto, da nemam muke i probleme sa životom, da nisam kukavica i budala. Malo je koliko god da dam, ali dajem u skladu sa mogućnostima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back