Crkvene tetovaže

• Začetnik teme Začetnik teme xdrki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xdrki

Zainteresovan član
Poruka
252
Šta verujući ljudi misle o tetovažama sa crkvenim motivima?

Da li je to u redu? Da li je bolje da osoba ima istetoviran krst, Ostrog ili sveca, od recimo latinskih izreka, opasnih životinja i sl.

Da li je to u redu? Da li je bolje da osoba ima istetoviran krst, Ostrog ili sveca, od recimo latinskih izreka, opasnih životinja i sl.
mene više interesuje da li vernici očekuju da će kad vaskrsne telo uz groba da vaskrsne sa tetovažama ili bez njih ili će možda samo tetovaže da vaskrsnu :p

Pa, nisam baš kapirao nikad ljude koji pričaju da su vernici, a onda odu pa se našaraju što je protivno veri.

Kao, evo dokazaću da sam pristalica nečega time što ću uraditi nešto što taj pokret ili nazovi kako god ne odobrava.

To je kao da hoćeš da priđeš nekoj mafiji tako što si drukara... Tako ja gledam na to.

1715329373307.png

Ako nekome znači da istetovira mali krstić negde na sebi da ga stalno podseća na Isusa, što da ne.

Pitanje je isto kao i nakit, recimo neko nosi krstić oko vrata. A tetovaža je trajnije i ne skida se kao lančić

Tetovaže služe ljudima koji ih stavljaju uglavnom za 2 stvari: jedna grupa ljudi stavlja da drugi vide, obično su velike, a druga grupa stavlja jer njima intimno znači, one su obično manje. Dakle, ako neko na podlaktici koju često vidi stavi nešto što je za njega značajno, ko smo mi drugi da nam to smeta ili ne smeta.

Ne možemo da pitamo samo verujuće ljude šta misle o tetovažama
sa religijskim motivima. Ako nije cilj teme da se razgovara o zvaničnim
stavovima verskih zajednica, onda ovo može i na svaštaru.
Šta misliš?

Back