Црква је добила новог Иринеја!

Tekila Gerila

Aktivan član
Poruka
1.113
Црква је добила новог Иринеја!

Како ЖРУЛЛЗ.Нет сазнаје Мирко Ђорђевић познати верски аналитичар јуче се замонашио у манастиру Црна Река .Чину монашења присуствовала је малобројна родбина са пријатељима . Видно запрепашћени и потресени пријатељи и другови бившег Мирка а садашњег скрушеног монаха Иринеја Ђорђевића нису могли сакрити своје емоције, другови из ДеБеа и бивше КомПартије иако су се одазвали на позив садашњег монаха Иринеја да присуствују чину монашења све време су зверњали по цркви псујући Бога и заједљиво добацујући присутном свештенству и монаштву најсочније псовке и поспрдне увреде. Ексклузивни интервју за нашу агенцију дао је пре пар минута а ми овде преносимо само део.

i6VAhC2eJX55t.png

Мирко Ђорђевић пре монашења и хиротоније

ЖН: Госн Џорџевичу како је дошло до тога да се замонашите и како сте успели да сакријете свој искушенички стаж од лица јавности?
ИЂ: Моја маленкост је изучавајући хришћанску догму и православну веру наше свете СПЦ дошла до необоривих сазнања да упркос томе што је 99% СПЦ у периоду 90-их година посткомунистичке СПЦ чинило свештенство и монаштво које је било под директном контролом ДеБеа или комунистичке партије или чији су клирици и сами били припадници ДеБеа и КомПартије ипак и мимо своје воље и противно наређењу из централе успело ничим изазвано да привуче Цркви велику већину тадашњег Српског народа . И мада поуздано знам да су моје колеге па и ја са њима радиле на спречавању мисије СПЦ у посткомунистичком периоду а сву структуру клира смо држали у својим рукама ипак и упркос свему нисмо могли зауставити прилив невероватног броја младих сада већ средовечних људи да постану део СПЦ . И мада смо то првих 5 година тумачили падом комунизма и чак смо створили нову етикету " помодни православци" да бисмо што више одвратили људи од цркве и да вам сад необјашњавам све методе које смо консултујући се са врхунским психолозима, обавештајцима и контраобавештајцима и другим деловима службе примењивали ипак је било евидентно да се тај талас неће зауставити. Покушали смо да срозамо веру на национализам, није успело, на моду није успело, на екуменизам није успело, на клерофашизам у те сврхе смо покренули низ малих гупица и покрета, није успело, једном речју шта год да смо радили није успело.

ЖН: Па добро али како сте ви постали заинтересовани за веру и нарочито за монаштво?
ИЂ: Видите , када сам схватио да нашим старим вулгарним методама нећемо постићи никакве завидне резултате, јер очигледно је некаква страна сила стајала иза СПЦ , тада сам кренуо у пројекат "верски аналитичар" узео сам сву доступну литературу о православљу и уопште о хришћанству и годинама је изучавао, наилазио сам на мени потпуно непознате информације и један сасвим неразумљив и невероватан нови свет. У том пројекту "верски аналитичар" који је замишљен као инсајдер , али су поједине владике прозреле моје намере и намере службе па смо их преко неких минорних групица морали дискредитовати у јавности , тако да инсајдерство илити доушништво како би то срби рекли није успело па смо цео пројекат "верски аналитичар" употребили онако како смо тада једино и могли а то је као перманентни притисак преко медија и тзв јавности на СПЦ и њен високи клир у сврху сузбијања њиховог утицаја. Потрошили смо силна средства за подмићивање одређених попова, јер као што знате попови су незајажљиви среброљупци и једном приликом један сад није битно који страни амбасадор нам је замерио да с обзиром на резултате трошимо енормна средства, када смо покушали да објаснимо да није лако подмитити попове који имају возни парк најлуксузнијих модела аудија и да су заиста потребна позамашна средства а често ти исти наши извори ( који да напоменем више нису били под притиском као некада службе па су могли да раде шта хоће) попови су за озбиљне новце давали нам невероватно небулозне информације које су се на крају испостављале као ноторна лаж и подметачина те смо се више пута јавно обрукали у медијима износећи те њихове спрдачина( са нама) . Хоћу рећи , да више није било релевантних ни метода ни средстава да се заустави мисија СПЦ у српском народу.Једино нам је повремено ишло на руку то што су сами свештеници СПЦ правили спектакле и наносили већу штету СПЦ-у него сви наши напори заједно од 46 до данас.
Постављена слика

ЖН: Да, све је то лепо , али нисте нам ни приближно одговорили на питање...
ИЂ: Па рецимо овако да упростим, ишчитавши сву литературу, схватио сам да постоји нешто што кроз векове има континуитет у једној невероватно неуспешној и потпуно трулој организацији. Рационално и логички то је било немогуће. Такође разматрајући све наше напоре да ту организацију сведемо на минимум утицаја и при том сви наши неуспеси указивали су ми само на једно - та страна сила за коју смо ми пре неких 40 година мислили да је Америка па касније смо мислили да је Русија или нека четничка организација из дијаспоре али ни једног момента нисмо успели да документујемо постојање неке стране силе која помаже СПЦ иако смо сви били свесни њеног постојања и очигледног уплива , нарочито је било симптоматично како се неки наши планови изјалове иако добро чувани код поверљивих људи и како високи клирици одлазећи на неке чуке код неких "стараца" добијају поуздане информације о нашим плановима. Наравно да смо знали да та страна сила преко неких својих шпијуна доставља информације тим пустињацима, јер су они најмање изложени провери и контроли за разлику од урбаног становништва. Међутим никада и нигде нисмо дошли ни до каквог податка која је то страна сила, а једном приликом смо испитивали једног од тих пустињака, који је наравно понављао уобичајене флоскуле како му је Бог посредством неког светога открио поверљиве информације . Иако смо јадника држали више од две недеље у притвору и под "третманом" он је и даље понављао исто. Знате после тих "третмана" свако нормалан на крају каже истину. Овај или није био нормалан или је оно што је он говорио била истина...

ibtptEPFmrDANR.jpg

Наставак овог ексклузивног интервјуа са монахом Иринејом Ђорђевићем можете прочитати у нашем штампаном издању или на сајту ако сте претплаћени . Претплата је на овом линку :

ЖРУЛЛЗ.Нет фулл онлине

Извор: Поуке

Back