Creep

Kada se tema pojavila u desnom kajronu -pomislih mala kikinda ili biber crep.
Tek kad otvorih temu videh o čemu se radi .
Šta -ću naivan , mada se nikad dijamantnoj ne bih sklonio sa puta, što bi rekli dobra je,
silom prilika ili neprilika morao sam na netu da tražim taj pojam sa teme.
Malo neverovatno da je video sklon da odvede u depru.

Kada se tema pojavila u desnom kajronu -pomislih mala kikinda ili biber crep.
Tek kad otvorih temu videh o čemu se radi .
Šta -ću naivan , mada se nikad dijamantnoj ne bih sklonio sa puta, što bi rekli dobra je,
silom prilika ili neprilika morao sam na netu da tražim taj pojam sa teme.
Malo neverovatno da je video sklon da odvede u depru.
Creep- čudak, jeziv lik, otprilike tako se koristi termin.
E sad šta si ti guglao i šta ti je izbacilo ne znam...

Creep- čudak, jeziv lik, otprilike tako se koristi termin.
E sad šta si ti guglao i šta ti je izbacilo ne znam...
Pravo da ti kažem, lepa devojko, nisam ni znao šta to znači dok nisi otvorila ovu temu .
Ukucao sam u mob i pojavio mi se ?hub , gde neki dobrodržeći pokazuje nekoj od 30tak kako radi '' prava alatka.''
Molim te dijamantna izvini na ovim rečima .

Nećemo lock jer ovakve teme treba da stoje, možda neki pročitaju nešto pametno..
Misliš, na primer kako je nastala pesma, o kome se tačno radi i slične zanimljivosti? Može. Evo kako je nastala "Sweet 16":

'' Poljak Edward Leedskalnin je u mladosti bio romantično zaljubljen u devojku Agnes Scuffs. Kad je imala šesnaest, obasjan žarom njihove ljubavi, za koju je verovao da će trajati večno, Edward je zaprosio svoju dragu. No,ona ga je odbila. Slomila mu je srce rekavši da joj on ne može pružiti situiran život kakav bi joj odgovarao.

Nesretni Edward se otisnuo na prekooceanski put s jednim ciljem – da postigne nešto veliko, da postane vlasnik vrednosti koja će mu ponovno vratiti njegovu izgubljenu ljubav.Proveo je ostatak života misleći na nju, posvećujući joj svaki dan i svaku noć svoga života narednih tridesetak godina. I čekajući da se jednog dana pojavi na palubi prekooceanskog broda kad sazna da je njegovo delo vredno njene ruke.
Nazivao ju je Sweet Sixteen (Slatkih šesnaest), jer se upravo s toliko godina njena slika zamrznula u njegovom pamćenju.

A njoj u čast i u čast drevnim božanstvima, kako je sam govorio,28 godina je taj sićušni čovečuljak gradio nešto sto se smatra misterijom dvadesetog veka. Beše to masivni koralni dvorac na njegovom malom zemljištu na Floridi.

Edward,kržljavac lakši od pedeset kila,visok tek 1,5 metar, izgradio je taj dvorac i ceo kompleks koji ga okružuje od golemih,tonama teških komada koralnog kamena,a da ga niko nikada nije video da gradi. Nije nikad zatražio ničiju pomoć. Nije imao novaca – alat koji je koristio stvarao je svojim rukama od ostataka pronađenih na smetlištu.

Kako je izvlačio,dopremao i pozicionirao gromadno stenje? Kako ga je obrađivao golim rukama? Kako je sve to činio neprimetno? Sve su to tajne koje je ostavio za sobom,iako nikad nije bežao od takvih pitanja. Samo,odgovori nisu ono što čovečanstvo želi čuti.

Bio je iz obitelji tesara pa je i sam poznavao osnove obrade materijala.Dane je provodio nad knjigama u kuli koju je prvu sagradio i u kojoj je katkad odremao u neudobnom ležaju.Tada je stvarao alate koji su mu služili za klesanje i rad.

A noćima je neumorno radio.Tvrdio je da je spoznao tajne graditelja piramida te da je stoga bio u stanju dovršiti svoje remek-delo uprkos krhkosti vlastitog tela i nedostatka radne snage. A njegova je opsesija nalazila inspiraciju na izvoru one nikad prežaljene ljubavi iz daleke Evrope.

Kad je konačno završio svoje remek-delo,otvorio ga je za posetioce. Do dan danas je to jedno od najzanimljivijih floridskih turističkih odredišta i zapanjuje svakog turistu masivnošću stenja i rasporedom oblika koji okružuju dvorac.Svedočanstva govore o osećaju protoka energije koja struji imanjem i osnažuje svakoga ko se tamo zatekne.

Coral Castle:
http://www.crystalinks.com/coralcastle.html

Oko dvorca je postavljen vrt namenjen njegovo slatkoj šesnaestogodišnjakinji gde je srcolik sto okružen ležaljkama i stolicom za ljuljanje.Ako mu se ikad vrati,ona će imati najlepše mesto u kompleksu oko njegove tvrđave.Ta stolica beše tron za kraljicu njegova srca.

No,još veća spretnost i nepogrešivost u izradi je pripala golemim predmetima usklađenima s planetarnim promenama.Izradio je kameni sunčev sat koji ima otklon od svega dve minute,simbole mesečevih mena i teleskop težak 30 tona. To je najistaknutiji predmet u dvorcu,poravnat sa severnjačom,a uzdiže se više od sedam metara iznad zidina tvrđave.

Ovaj je deo dvorca bio izgrađen u čast bogova,naglašavao je sam Leedskalnin. Mnogi i danas veruju da su tom čoveculjku upravo bogovi podarili nadprirodne moći jer se čini nemogućim da je sam izgradio takvu koralnu tvrđavu. Niko još dosad nije dokučio njegovu tajnu. Je li moguće da ljubav u jednoj osobi može pobuditi toliku nezaustavljivu i nepresušnu snagu? Je li moguće da je jedan stolar poznavao tajne graditelja piramida,koje nijedan naucnik do današnjeg dana nije uspeo dokučiti?

Bilo kako bilo,ovaj dvorac je ovekovječio spomen na slatku šesnaetogodišnjakinju koja se ipak nikad nije pojavila na palubi prekooceanskog broda. Junak naše priče nije uspio zazidati svoju neopisivu usamljenost u koralne blokove.''

Billy Idol je vladao rock scenom rock baladom 'Sweet Sixteen'. Malo ko zna da je ta pesma posvećena jednoj
neobičnoj priči koja do današnjeg dana nije posve razjašnjena.
Na pocetku video-spota vidi se lokacija u čije je temelje i zidove zazidana upravo ova zagonetna priča.

Izvor: FB

Pre nekoliko dana čitam članak o neprežaljenom holivudskom lepotanu. Paul Walker. Stradao je u besmislenoj saobraćajnoj nesreći u 40oj godini života. Zgodan, lep, milioner, holivudska zvezda...
Pogledajte prilog 1571937
Ponekad se provuče onako usput da je bio naklonjen tinejdžerkama. Poslednja devojka je imala 23 godine u trenutku kada je stradao a zajedno su bili 7 godina. Što znači da su se smuvali kada je imala 16 godina a on 33.
I pre toga je bio u vezi sa tinejdžerkom.
Nije mi jasno kako muškarcu koji je 30+ može biti privlačno dete od 15,16.
Očigledno se ovakve stvari guraju pod tepih, posebno kada su beloved stars u pitanju..
Gotivio sam ga sve do ovog posta, ukoliko je to istina

7 godina zajedno, duze od mnogih brakova koji su sklopljeni izmedju dve osobe u tridesetim ili cetrdesetim.
Zna se da su muskarci u tridesetim tu negde na istoj talasnoj duzini sa devojkama od 16 godina, po razvoju mozga mislim.

Back