CPU saveti

Ljudi , čovek je pitao za savet za konfu do 50k a koliko sam primetio jedini sam ja stavio neku konfiguraciju , e sada problemi sa memorijama postoje -e sada što ljudi koji su ih imali mogu da se prebroje na prste obe ruke i noge to je nešto sasvim drugo , matična će verovatno trebati update BIOS-a koji bi mu u emmiju uradili za džabe ako naglasi , procesor ryzen3 3200g zašto? zato što sledeći ryzen košta duplo skoro a nisam želeo da stavljan neki iz druge generacije takođe na taj slot kasnije će siguran sam moći da stavi procesor i naredne generacije ako ne neki ryzen7 treće generacije koji će biti babaroga i u narednih desetak godina jer ploča mislim da može da ide do tdp125 wati potrošnje procesora , generalno amd radi mnogo lepše sa memorijom većih brzina pa je tu tada moguće ubaciti još jedan stik od 16 gb i velika je mogućnost da će ona biti kompatibilna.
Kućišta Aleksandar Veis su poprilično cenjena u svetu iako ih ja nisam koristio , idea je da su tu uvlači vazduh sa strane i ispod i zatim tera ka ventilatorima nazad koji izbacuju vazduh napolje i time pravi ventilacija u kućištu problem prave jedino ako su otvori za uvlačenje vazduha zatvoreni nečim ili umesto da uvlače vazduh da su okrenuti da izbacuju .Ti front ventilatori su predviđeni da rade na par stotina obrtaja u minutu i bez neke opipljive buke.
2600 je skuplji 2-3 000 dinara a ima 2 jezgra I 2 threada vise. I ako uzme plocu bilo B450 ili X 470-moci ce skoro sigurno i narednu generaciju procesora da koristi. A sa memorijom pa postavio sam link moze se videti da je PUNO ljudi imalo problem sa tom kombinacijom. Plavih ekrana dnevnom nivou, bio srecan kad prodje dva dana bez BSOD. Stavio Corsair memoriju i PROGLEDAO komp..

I onda su ti neki (pristojno? :super:) odgovorili da tvoje iskustvo ne znači nšta prema MILION drugih koji nisu imali takvih problema?
Eh milion...mani ga sad...Uglavnom-ja rvi sam uzeo bas tu-Predatr meoriju jer je bila na listi podrzanih-QVL-Qvalify Vendor List-za moju maticnu plocu-I sreca pa sam uspeo da zamenim za drugu memoriju. COrsair Vengeance. I tek onda sam na tom forumu video koliki problem postoji sa relacijom Ryzen/Predator..

Vidiš ja sam čuo da problemi nastaju kada želiš da ideš iznad 3200mhz recimo na 3600mhz , pa onda treba samsung B-die memorija , ali generalno ovde to ne bi trebalo da bude problem pošto matična kao i procesor imaju podršku samo do 3200mhz
Sve preko 2933 za Zen i Zen+ je overclock i nije garantovano, dok je za Zen2 to 3200.

Back