Čovjekov najbolji prijatelj. Pas Pui spasio novorođenče iz smeća !

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Utah

Elita
Banovan
Poruka
19.509
Mali heroj

Čovjekov najbolji prijatelj. Pas Pui spasio novorođenče iz smeća

Pui je pronašao plastičnu vrećicu s djetetom u smeću. Odmah je odnio vlasniku i glasnim lajanjem upozorio da nešto nije u redu
Čovjekov najbolji prijatelj još je jednom opravdao tu titulu. Hrabri pas Pui iz Tajlanda spasio je novorođenče bačeno u smeće, piše Huffington post.

Naime, ovaj heroj iz smeća je uzeo plastičnu vrećicu u kojoj se nalazilo tek rođeno dijete, te je odnio kući, svojim vlasnicima.

Da bi privukao pažnju Pui je glasno lajao. Vlasnikova 12-godišnja nećakinja otvorila je vrećicu te zaprepaštena ugledala novorođenče unutra.

Novorođenče je odmah prevezeno u bolnicu, a policija je krenula u potragu za majkom.

- Sva sreća da je Pui pronašao dijete. Inače nikad ništa ne donosi kući, i laje samo na strance - kazao je vlasnik Puija.

Hrabrog Puija Crveni križ nagradio je medaljom za njegovo djelo vrijedno divljenja.
http://www.vecernji.hr/vijesti/covj...as-pui-spasio-novorodence-smeca-clanak-566656
:klap::klap::klap::klap::klap:

Videla sam ovu vest. :) Interesantno, psi odlepe u pozitivnom smislu na mladunce bilo koje vrste, moja macka je prosle godine bila na muci koliko je moja sterilisana kuja bila fascinirana njenim macicima.

kako mislis fascinirana ili odlepe, sta tacno podrazumevas pod tim?
Kad se neka kuja lutalica ostenila u blizini nase kuce, kcerka nije smela da blizu seta sa nasim psom jer je procitala da psi ponekad zadave mladunce ako nisu njihovi vlastiti a onda za par dana, cim su progledali svih njih deset je uslo u njegovu kucicu i on je lajao ali ni jedno nije povredio, cak je kisnuo napolju dok su se oni sirili po njegovoj kucici. Malo mi to bilo cudno.

Back