Covek se radja sam i umire sam

• Začetnik teme Začetnik teme Samica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nevesela:
Dina:
Mene muci samo jedno pitanje: Odakle ti novac za internet???????
I ne ispituje se prijateljstvo na taj nacin, trebalo bi i ti da budes iskrena. A ako hoces da budes iskrena, trazila bi novac na POKLON a ne na pozajmicu (pozajmiti novac - znaci vratiti ga u nekom konacnom vremenskom periodu)...
ma sigurno gladna kucka, mislim tipka ,iz mekica tamo je valjda internet dz.
hehehehhehehheheheheee :wink:

Evo bas danas sam je opet pitala i nece. Shvatila sam ja to i ranije da tu nema leba ali postovala sam je jako kao drugaricu i uvek sam htela naredni put da odustanem da vise jednostavno ne trazim ali kad odustanem da vidite kontradiktornosti ona odma trci za mnom i kaze :"Znas sta ti MORAS MORAS da imas i uzmes one pare ti ne smes da zivis(vise) bez njih znam kako si se dosad mucila (da nisu oni gadovi ranije napisali peticiju protiv tebe pa ih drzava uhvatila i odvela u zatvor a tebi platila kauciju (malo nesvakidasnji slucaj ali dobro, nema ga u istoriji)ti nikako ne bi mogla da prezivis zato nemoj odustati trazi trazi i bez stida ponosno to je tvoja SVETA OBAVEZA razmisli samo koliko tvoj jedan zivot donosi novih zivota...." i tako ona meni sve prica prosto me ubedjuje onda ja kazem "Pa drago mi je da me bar jedna osoba na svetu razume a to si ti i da mi veruje zato te i cenim toliko kao prijateljicu (ovde je malo uzdizem mada sam nekada mislila da nisam daleko od istine)pa ko velim onda posto si mi ti prijatelj i znam da ti jedino imas daj mi onda ti ili pozajmi...da ne ponavljam, svejedno."
A ona tu odma promeni izraz lica, nabaci neku misterioznu masku i kaze "OK" a svi vec znate da je to -nista od para.
E pa sad neko je zaista osudjen na to da mu sreca stalno izmice u zivotu. Samo ostaje otvoreno pitanje moze li covek tu nesto da promeni, u svoju/nasu korist, razume se?

U stanovotom gradu, u stanovitij ulici nalazi se stanovita cvecara... Unutar iste ispod zavese od paucine Debeli Sef drema u drvenoj stolici, oslonjen ledjima o zid. Drema i slatko se smesi. Sanja da je u cvecaru stupio kupac i, uzevsi kitu papirnatog cveca, zavrljacio mu CELOG DOLARA kao napojnicu. Sneva slatko Debeli Sef, spava i Skviki, nana i Nosonja...
Kad, odjednom, cuse se krici sa ulice: "Moras, ali moras, zaista moras, moras uzeti ovih 15 dolara!!! Ovoga puta, ne, ne, nema uzmicanja! Moras ih uzeti!!! Ne mogu vise da te gledam takvu! Moras ih uzeti!!!!!! Moras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Sef se prenu iz sna. Zaprepascenje se ocitavalo na njegovom (naravno, debelom) licu. Zar je moguce da neko odbija takvo bogatstvo!? Munjevitom brzinom, za koju ga ne bismo podozrevali, izbaci svoje krupno telo na vrata (stanovite, dakako!) cvecare. Iako je mnogo prosao u zivotu, prizor koji je ugledao prenerazio ga je...
Jedan kostur sa dugom plavom kosom (ono sto raste na glavi) na osnovu cega je Sef zakljucio da je najverovatnije rec o zenskom kosturu, odlucnim glasom je odvratio: " Ne!!! Hiljadu puta Ne!!! Tri godine trpim glad (golotinju, bosotinju i dr...)i molim, preklinjem, obasipam komplimentima, ustvo jedna nedrugarska!!!! A ti!? Cutis, ne das!!! 15 dolara!!! Dosta je bilo! I ja sam progledala na oci!!! Ne bih sad uzela ni da mi dajes 20!!!" To rece i zamahnu desnom rukom u gestu odbijanja ... Zacu se samo zveckanje sitnih kostiju sake... cangr-zvec...cangr...zvec...zvec...
... Debeli Sef se skljoka na vratima cvecare. :cry:

mali prilog:
U stanovotom gradu, u stanovitij ulici nalazi se stanovita cvecara... Unutar iste ispod zavese od paucine Debeli Sef drema u drvenoj stolici, oslonjen ledjima o zid. Drema i slatko se smesi. Sanja da je u cvecaru stupio kupac i, uzevsi kitu papirnatog cveca, zavrljacio mu CELOG DOLARA kao napojnicu. Sneva slatko Debeli Sef, spava i Skviki, nana i Nosonja...
Kad, odjednom, cuse se krici sa ulice: "Moras, ali moras, zaista moras, moras uzeti ovih 15 dolara!!! Ovoga puta, ne, ne, nema uzmicanja! Moras ih uzeti!!! Ne mogu vise da te gledam takvu! Moras ih uzeti!!!!!! Moras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Sef se prenu iz sna. Zaprepascenje se ocitavalo na njegovom (naravno, debelom) licu. Zar je moguce da neko odbija takvo bogatstvo!? Munjevitom brzinom, za koju ga ne bismo podozrevali, izbaci svoje krupno telo na vrata (stanovite, dakako!) cvecare. Iako je mnogo prosao u zivotu, prizor koji je ugledao prenerazio ga je...
Jedan kostur sa dugom plavom kosom (ono sto raste na glavi) na osnovu cega je Sef zakljucio da je najverovatnije rec o zenskom kosturu, odlucnim glasom je odvratio: " Ne!!! Hiljadu puta Ne!!! Tri godine trpim glad (golotinju, bosotinju i dr...)i molim, preklinjem, obasipam komplimentima, ustvo jedna nedrugarska!!!! A ti!? Cutis, ne das!!! 15 dolara!!! Dosta je bilo! I ja sam progledala na oci!!! Ne bih sad uzela ni da mi dajes 20!!!" To rece i zamahnu desnom rukom u gestu odbijanja ... Zacu se samo zveckanje sitnih kostiju sake... cangr-zvec...cangr...zvec...zvec...
... Debeli Sef se skljoka na vratima cvecare. :cry:
Kao prvo lici mi da ovaj debeli sef nije jos umro nego je samo kao pao u nesvest ili nesto slicno ako ja ovo uopste razumem. Ali steta zaista steta sto nije umro ko pas jer ne zasluzuje ni da zivi kad ne shvata da je imao boljeg ekonomistu ili otisao negde vani u Englesku da bi mu san snova bio kao i krucijalno zivotno pitanje "Kako da se odbrani od silnih napadnih dolara" e da tom debelom ne fali neka daskica u glavu ili mu profilisanje nije jache umetje, do kad ja te priche vise moram da slusam, molim vas ne mojte mi iskrivljavati logiku, jer ovaj debeli ili neshto glumi ili nije svestan kakve su mu mogucnosti sa tim poslom, u Engleskoj pogotovu dok bi u Irskoj na tom terenu ipak imao izvesna ogranicenja tamosnjih vlasti nego ne bih da dizem sebi pritisak.
Zato slushajte me svi sad dobro, pogresila sam sto sam Vam se uopste obratila jer nijedna slovima (nijedna) od Vas mi nije iskreno odgovorila "u kom grmu lezi zec"!!!

MA JESTE LI VI NORMALNI STA SE ZAMLACUJETE SA TOM LUJKOM,A IZGLEDA DA NI JA NISAM NORMALAN KAD CITAM OVE GLUPOSTI. ***** IMA PARE DA KUPI KOMPJUTER IMA PARE DA PLACA INTERNET IMA PARE DA PLACA TELEFON A FARBA MI MUDA DA NEMA PARE ZA LEBA,PA CERO MOJA IMAS DVE MOGUCNOSTI DA MI GA OLIZES PLACAM TIH 18 DOLARA ILI IDI DA PASES MLADU DETELINU TAMAN JE STIGLA ZA PASU TO TI JE DZABE U SVAKOM SLUCAJU MORAS DA ODERES KOLENA KLECUCU,,,, AJD U PIZDU MATERINU GLUPERDO :twisted:

Samica:
Znate sta ,dolazim do krajnje originalnog zakljucka da covek u svom zivotu ne moze imati pravog prijatelja. Moze slucajno upoznati nekog pravog drugara/icu koji ce ga samo potapstati po ramenu i reci:"Bravo junace, sjajan/na si samo nastavi tako mozes ti to sam, bravo bravo jos jednom ..." ali to su samo drugovi/arice a ne prijatelji, jer ovi drugi ukoliko uopste postoje i postoje upravo zato da bi rekli" Pusti mene sad malo, dosta si ti to sam/a ,vidim ,vidim da ti je snaga na izmaku daj da te (bar) malo odmenim". TO su slozicete se pravi prijatelji ali oni su retki pa cak i ako postoje ovu recenicu tesko izgovaraju.
Ispricacu Vam jedan dogadjaj iz mog zivota koji me i dan danas zbunjuje.
Jednu lepu devojku sam otpocetka (verovatno mi se to ne bi ni dogodilo da nisam previse naivna) smatrala svojim prijateljem, znamo se oko 3,5 godine ali <slucaj" je hteo tako, da ja nisam mogla da imam pa sam trazim od nje na pozajmicu negde oko 15-18 dolara s tim da uopste NIJE STVAR U FINANSIJAMA, i da cu joj naravno vratiti ili ostati duzna do kraja zivota ili bilo kako vec po dogovoru bila sam apsolutno spremna da prihvatim njene uslove i da se dogovorimo.
A znate sta je ona uradila rekla je otprilike nesto kao OK i evo zbog toga sto jos nije rekla jasno i glasno Ne! ja joj zamislilte pune i vise od 3 godine jedno te isto trazim a ona opet eskivira ni da ni ne i kao jao volim te jako ti si moja najbolja, a stvar je u tome sto meni jos uvek i sve vise te pare trebaju, zivot je u pitanju.
Sve ovo pisem zato sto zelim da mi neko od vas odgovori na sl. dva pitanja

1. Sta treba realno misliti o jednoj ovakvoj drugarici?
2. Da li je cin trazenja pozajmice pogotovu u situaciji kada nemate jer niste ni mogli imati, jedan nemoralni cin kojem treba proveravati meru "ljudskosti"?

Od srca se zahvaljujem svima koji uzmu ucesca na ovoj temi.
realno ona nece da ti pozajmi pare , a sto se tice pozajmljivanja sta lepo je pzajmiti od prijatelj ,jos ako nemas nameru da mu vracas super

vasapepi:
MA JESTE LI VI NORMALNI STA SE ZAMLACUJETE SA TOM LUJKOM,A IZGLEDA DA NI JA NISAM NORMALAN KAD CITAM OVE GLUPOSTI. * IMA PARE DA KUPI KOMPJUTER IMA PARE DA PLACA INTERNET IMA PARE DA PLACA TELEFON A FARBA MI MUDA DA NEMA PARE ZA LEBA,PA CERO MOJA IMAS DVE MOGUCNOSTI DA MI GA OLIZES PLACAM TIH 18 DOLARA ILI IDI DA PASES MLADU DETELINU TAMAN JE STIGLA ZA PASU TO TI JE DZABE U SVAKOM SLUCAJU MORAS DA ODERES KOLENA KLECUCU,,,, AJD U * MATERINU GLUPERDO :twisted:
hehehehe bash sam se slatko nasmejala :lol: :lol:

looodica:
vasapepi:
MA JESTE LI VI NORMALNI STA SE ZAMLACUJETE SA TOM LUJKOM,A IZGLEDA DA NI JA NISAM NORMALAN KAD CITAM OVE GLUPOSTI. * IMA PARE DA KUPI KOMPJUTER IMA PARE DA PLACA INTERNET IMA PARE DA PLACA TELEFON A FARBA MI MUDA DA NEMA PARE ZA LEBA,PA CERO MOJA IMAS DVE MOGUCNOSTI DA MI GA OLIZES PLACAM TIH 18 DOLARA ILI IDI DA PASES MLADU DETELINU TAMAN JE STIGLA ZA PASU TO TI JE DZABE U SVAKOM SLUCAJU MORAS DA ODERES KOLENA KLECUCU,,,, AJD U * MATERINU GLUPERDO :twisted:
hehehehe bash sam se slatko nasmejala :lol: :lol:
da ona meni josh i duguje neke pare a pravi se tose kad joj trazim na zajam a ja stvarno hocu da vratim na kredit naravno jer umirem od gladi "niti sejem niti zanjem a bog me chuva i hrani" i nemam ni prebijenog dinara iako imam odradjenog ali neplacenog posla iz mladosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back