strasno...eksploatacija necuvena
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svi nalazi u redu ..a tebi nije dobro i znaš da nešto nije u redu..Slažem se da i stres poprilično obara imunitet. Nema šta nisam zakačio u poslednjih par meseci, od gripa, prehlade dva-tri puta, i covid. A ranije sam imao izuzetno jak imunitet, retko kad sam se razboljevao. Ali poslednjih par godina svaki čas neka zezancija, a sve zbog povremene anksioznosti, stresa na poslu...
Sumnjam i na srčane probleme od pre dve godine, s obzirom da sve vreme imam probleme sa disanjem, iako kardiolog ništa nije video, bazični pregledi su bili, ultrazvuk, ekg... Morao bih na test opterećenja. Pluća verovatno nisu, bio sam kod tri pulmologa za ove dve godine
Pa ono, tako nekako je i ispalo kad sam otišao kod pulmologaSvi nalazi u redu ..a tebi nije dobro i znaš da nešto nije u redu..
Na kraju ti kažu da si hipohondar![]()
Znam sve ..Poznata mi je priča...Pa ono, tako nekako je i ispalo kad sam otišao kod pulmologa
Najveća fora je što pukneš velike pare privatno, a oni se jedva udostoje i da te saslušaju
Isto sam sve odrađivala privatno ..I posle su me "uglavili" u bolnicu da ne plaćam neka snimanja ..I ništa..Sve u redu , a ja nisam..Pa ono, tako nekako je i ispalo kad sam otišao kod pulmologa
Najveća fora je što pukneš velike pare privatno, a oni se jedva udostoje i da te saslušaju
Doslovno isti slučaj. Poprilično sam siguran da nije ništa naivno šta god da je, s obzirom da već dve godine imam kratak dah, a pluća žvižde kad ležim. Bukvalno me napraviše ludim. Odeš privatno, doktor gleda na sat jesi li probio termin, sve nešto nezainteresovano. Još ću posetiti kardiologa da odradim test opterećenja, magnetnu i gastroenterologa, i ako svi kažu da je sve u redu, dižem ruke od proveraZnam sve ..Poznata mi je priča...
Isto sam sve odrađivala privatno ..I posle su me "uglavili" u bolnicu da ne plaćam neka snimanja ..I ništa..Sve u redu , a ja nisam..
Nisam primetio da se zamaram, ali s vremena na vreme imam potrebu da udišem jače vazduh, osećam glad za vazduhom. Mada trčim već 4 godine, trčao sam 5km ispod 20 min pre nego što je ovo krenulo, a poslednje 2 godine ne mogu ispod 24 minuta, dušu hoću da ispustim, iako redovno treniram. I to mi je znak da nešto ne valja.Jao da..tačno u minut..Da se slučajno ne zadržiš duže..
I lako se zamaraš , imaš vrtoglavice ?
Jesam..Radila sam i test opterećenja. 80 % sam odradila .Nisam primetio da se zamaram, ali s vremena na vreme imam potrebu da udišem jače vazduh, osećam glad za vazduhom. Mada trčim već 4 godine, trčao sam 5km ispod 20 min pre nego što je ovo krenulo, a poslednje 2 godine ne mogu ispod 24 minuta, dušu hoću da ispustim, iako redovno treniram. I to mi je znak da nešto ne valja.
Vrtoglavice nemam, tj. ne prečesto, samo kad naglo ustanem, pa mi se nekad zamrači, ali mislim da je to ok
Jesi li ti radila test opterećenja? Kažu da se neke stvari mogu videti tek kad se monitoriše srce tokom aktivnosti
Pretpostavljam da ti je i oksimetrija ok, spirometrija isto, tj. da ne sumnjaju na astmu?Jesam..Radila sam i test opterećenja. 80 % sam odradila .
Onda su me stopirali , mada sam ja htela dalje .
Dobro predpostavljaš ..Isto sam par puta bila i kod pulmologa , ne nije astma..Pretpostavljam da ti je i oksimetrija ok, spirometrija isto, tj. da ne sumnjaju na astmu?
Meni oksimetar pokazuje izmedju 99 i 100%, a sa spirometrijom sam se malo mučio, tj. prvi put sam je radio, pa sam morao da ponavljam nekoliko puta, jer svaki put pogrešno odradim, ali je i to kao na kraju ispalo ok. Nije sjajno, ali sam prošao bez pumpice za astmu. Nešto je doktor spominjao blagu opstrukciju pluća i da su mi pluća kao kod nekoga ko puši dve kutije dnevno, ali ja nisam pušač, niti sam nekad bio. Tu je promrmljao nešto i pogledao na sat, tako da nisam ni imao priliku da mu tražim da pojasni, samo što me nije isteraoDobro predpostavljaš ..Isto sam par puta bila i kod pulmologa , ne nije astma..
Radio si i ti?
Možda bi trebalo odraditi skener, pošto kažu da se na skeneru bolje vidi kakva je situacija, da rtg ume da prikrije neke stvari. Ni meni na rtg-u nije bilo ničega.Oksimetrija je bila u redu , ne sećam se sada tačno ,a haha..sa spirometrijom sam i ja imala problem..rekla mi je da ne znam da dišem , pazi..
Pa zbog toga sam i došla , jer čudno dišem,kratko , plitko , nenormalno..
Ali sve je u redu .pluća su u redu ..Ni jedne falinke , ni fleice ,na rtg išla dva puta..i sada treći posle preležanog kovida..
Ali , ja jesam pušač..
Sa kardiološke strane isto sve u redu ..
Barem što se tiče tih nekih stvari zbog kojih bih imala te simptome ..
Ma užas..Na kraju su mi ponovo natovarili priču da je sve na nervnoj osnovi ..
Isto, ja sam eksplicitno tražio, rekao mi je da nema potrebe, da imam već rtg odrađen. I tako, ispade da smo sve umislili, mogu i ja da budem lekar takoSve to treba debelo platiti , a čekanje na skener u državnoj bolnici možemo da zaboravimo odmah ..I još nešto -neće ni da pošalju m da upute na ta snimanja ..
Ako nešto i kažeš i tražiš -kažu da se praviš pametan itd...