Čovek paralizovan i nesposoban da govori nakon saobraćajne nesreće se čudesno oporavio nakon vakcine protiv Covid-19

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.695
Indijac koji je ostao paralizovan i nije mogao da govori nakon što je bio umešan u tragičnu saobraćajnu nesreću pre 5 godina, navodno je ponovo počeo da hoda i priča nakon što je primio vakcinu protiv Covid-19.

Stalno slušamo o potencijalnim negativnim nuspojavama vakcinacije protiv koronavirusa, ali Dularchand Munda, 55-godišnji muškarac iz indijske države Jharkhand će vam reći da je dobijanje vakcine protiv Covid-19 najbolja stvar koja mu se ikada dogodila. . Prikovan za krevet i nesposoban da govori otkako je bio umešan u ozbiljnu saobraćajnu nesreću pre 5 godina, Dularchand je dobio ubod 4. januara i počeo je da se oseća u nogama u roku od nekoliko sati. Sada ponovo može da govori i može da hoda uz pomoć štapa.

covid-vaccine-miracle.jpg

Priča Dularchanda Munda postala je viralna u Indiji prošle nedelje, ali medicinski stručnjaci su skeptični u pogledu njegovog čudesnog oporavka. Oporavak pet godina nakon što ste postali paralizovani jednostavno nije nešto što se dešava iz vedra neba, pa je medicinski tim sastavljen da analizira medicinsku istoriju slučaja i pruži objektivne informacije.

„Zadivljen sam što vidim ovo, ali to moraju da utvrde naučnici“, Da se oporavio od zdravstvenog stanja ne više od nekoliko dana, to bi se moglo razumeti, ali da se iznenada oporavlja od četvorogodišnjeg zdravstvenog stanja nakon uzimanja vakcine je neverovatno“, rekao je dr Jitendra Kumar za NDTV.

covid-vaccine-miracle2.jpg

Dr Albela Kerketa, iz Doma zdravlja Petervar, kaže da je njegova porodica primetila da je mogao da se kreće 24 sata nakon što je 4. januara dobio ubod Covid-a.

„Mundi je radnik iz Anganvadija dao vakcinu Covishield 4. januara u njegovoj kući“, rekao je on.

„Sledećeg dana, članovi porodice su bili šokirani kada su videli da je Mundino beživotno telo ne samo počelo da se kreće, već je i povratio govor.

Lekar je navodno potvrdio da je Munda bio potpuno vezan za krevet zbog povrede kičme.

Nisam ekpert za vakcine pa sam morao da preispitam Gugl:

Opis vakcine CoviShield COVID-19

Vakcina CoviShield COVID-19 (AZD1222) (C19VAZ) Instituta za serum Indije Pvt Ltd, ranije poznata kao ChAdOk1 nCoV-19, napravljena je od virusa (ChAdOk1), oslabljene verzije virusa obične prehlade (adenovirusa). Pored toga, genetski materijal je dodat konstruktu ChAdOk1, koji se koristi za pravljenje proteina iz SARS-CoV-2 koronavirusa pod nazivom Spike glikoprotein (S).

Regulatori za lekove u Indiji dali su hitno odobrenje za vakcinu protiv koronavirusa koju su zajedno razvili AstraZeneca Plc i Univerzitet u Oksfordu 1. januara 2021. Ova vakcina je ista formulacija kao vakcina Vakzevria (AZD1222). CoviShield je verzija vakcine AstraZeneca COVID-19 koju je izdao Institut za serum Indije.

Rayela vrati se mita me nervira. 😂
Ima još da te nagovorim da se ubodeš :lol:

Moj ortak se izbo sa tom AZ par puta i ne može da dočeka da ga zovnu i za buster. Još se nije ni od čega razboleo. Mora da ga pitam jel primetio neko poboljšanje u zdravlju od kad su ga izboli

Ako je stvarno vakcina imala uticaja na ovako nešto, u šta ne verujem, onda bih rekao da organizmu radi daleko više od građenja imuniteta. Zavisi kakav je problem sa kičmom imao, možda nije potpuni prekid, možda je donekle i psihički pao zbog te povrede, pa je i nakon oporavka bio ubeđen da ne može da hoda, mozak je čudo. Pa da je vakcina delovala kao placebo

Ima još da te nagovorim da se ubodeš :lol:

Moj ortak se izbo sa tom AZ par puta i ne može da dočeka da ga zovnu i za buster. Još se nije ni od čega razboleo. Mora da ga pitam jel primetio neko poboljšanje u zdravlju od kad su ga izboli
Vidi ja jos nisam imao kovid bar mislim

A oko mene svi

A istina je da imam celicni imunitet i da sam imao faze u zivotu po 10 godina nemam grip. Ili npr majka mi zabrani da je obilazim jer ima neki strasan strasan grip i ja je uverevam stalno da ne mogu da se razbolim. Pala mesec dana u krevet. I ja izinata svaki dan kod nje. Uspela je da ki prenese ali znas kako, pao mi je imunitet jer sam se otrovao hranom i odmah isti dan i visoka temp zapusen nos i sl.

Imunitet isto pada kada nismo srecni i kada smo pod stresom.

Slažem se da i stres poprilično obara imunitet. Nema šta nisam zakačio u poslednjih par meseci, od gripa, prehlade dva-tri puta, i covid. A ranije sam imao izuzetno jak imunitet, retko kad sam se razboljevao. Ali poslednjih par godina svaki čas neka zezancija, a sve zbog povremene anksioznosti, stresa na poslu...

Sumnjam i na srčane probleme od pre dve godine, s obzirom da sve vreme imam probleme sa disanjem, iako kardiolog ništa nije video, bazični pregledi su bili, ultrazvuk, ekg... Morao bih na test opterećenja. Pluća verovatno nisu, bio sam kod tri pulmologa za ove dve godine

Vidi ja jos nisam imao kovid bar mislim

A oko mene svi

A istina je da imam celicni imunitet i da sam imao faze u zivotu po 10 godina nemam grip.
Ovo je tacno...isti takav...
Ili npr majka mi zabrani da je obilazim jer ima neki strasan strasan grip i ja je uverevam stalno da ne mogu da se razbolim. Pala mesec dana u krevet. I ja izinata svaki dan kod nje. Uspela je da ki prenese ali znas kako, pao mi je imunitet jer sam se otrovao hranom
Hranom...dobro si rekao....
i odmah isti dan i visoka temp zapusen nos i sl.

Tako je...

Ne ne

Imunitet pada kada smo nesrecni depresivni pod stresom kada nismo dobri u glavi. Pogledaj na google bemu misa
ma jeste da imunitet pada pod stresom ali mi "puknemo" kada malo zamre uzrok stresa. Pisali su eksperti o tome a ja iz iskustva znam kada sam na faksu spremao ispite, one teške a od kojih mi zavisi godina pa ne spavam noćima, slabo jedem i generalno se nerviram (stresujem).Medjutim dobar sam sve dok ispit ne prodje. Čim prodje, ja padnem u krevet.

ma jeste da imunitet pada pod stresom ali mi "puknemo" kada malo zamre uzrok stresa. Pisali su eksperti o tome a ja iz iskustva znam kada sam na faksu spremao ispite, one teške a od kojih mi zavisi godina pa ne spavam noćima, slabo jedem i generalno se nerviram (stresujem).Medjutim dobar sam sve dok ispit ne prodje. Čim prodje, ja padnem u krevet.
Sa nekom kolegenicom?

Sunce mu poljubim ispade da je vakcina eliksir vecitog zivota.

Cujes li ovo Novaku Djokovicu. Opravite jednu vakcinu bez glutema.

Rayela vrati se mita me nervira. 😂
Ono kad mislis da smo pobedili u borbi za demoderaciju kad ono prc, Mita. XD

Ono kad mislis da smo pobedili u borbi za demoderaciju kad ono prc, Mita. XD
Eee kakve su to bitke bile.
Jenog dana kabudem prico unucima...

Okupimo se oko smederevca i kad udari deda jutarnju kafu i rakiju... pa krenem da im pricam o borbama protiv vlasti na jenom forumu...

A unuci iz fazona i sta je onda bilo deda?

Sta stae bilo. Zaboravio deda star ali znaaam da sam ja pobedio.

Back