Čovek koji je bio mrtav 11 minuta otkriva šta je video na drugoj strani

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.856
Ljudi koji dožive iskustvo bliske smrti (IBS) često prijavljuju slične stvari. Njihovo iskustvo je često pozitivno i menja život. IBS se definišu kao neko ko je smatran klinički mrtvim pre nego što se vratio u život, ili iskustva nekoga za koga se mislilo da je blizu smrti. Studije pokazuju da ljudi koji ih doživljavaju redovno prijavljuju vantelesne senzacije ili viđenje tunela svetlosti. Neki ljudi ulaze u meditativna stanja i osećaju se kao da su u snu. I to je bio slučaj sa Adamom Tapom, bolničarem u Kanadi koji je smatran klinički mrtvim duže od 11minuta.

Pa, šta je video?

1755106282417.png

Govoreći na YouTube kanalu Beyond the Veil, Adam je tvrdio da se seća da je bio u „stanju apsolutnog mira“ nakon što je „umirao“ 11 i po minuta u februaru 2018.

Dok je radio na projektu u drvoprerađivačkoj radionici, alat za graviranje drveta poznat kao Lihtenbergov uređaj probio mu je ruku i udario ga strujom. Njegov prijatelj koji je bio sa njim u tom trenutku isključio je alat i pozvao Adamovu suprugu, koja je kardiološka medicinska sestra

1755106371869.png

Adam je rekao: „Pomerao sam elektrode jednu po jednu i to je samo lučno preletelo u moje ruke. I to je bio samo taj trzaj iz stvarnosti. I bilo je gotovo zastrašujuće. Bilo je intenzivan nivo apsolutnog bola, kao da je svaka ćelija u mom telu bila rastrgana na komade.“ I tada je, kaže Adam, poveden na svoje IBS putovanje i osećao se kao da „pada“ pre nego što je sebe video kao jednu tačku svesti u mastiljavo crnoj praznini koju je opisao kao nešto poput dubokog svemira.

Dok je bio klinički mrtav, Adam kaže da je bio „savršen“. Bilo je to savršeno crnilo. Nisam bio Adam. Nisam bio mrtav. Nisam bio ništa. Bio sam samo savršen, kao apsolutno zadovoljstvo. Onda sam osetio kako me neka frekvencija preplavljuje, i to je bilo, bilo je kao ovi fraktalni obrasci. I to je bilo kao benzin na vodi, ovaj efekat duge koji je bio donekle prelijući i to je bilo samo ovo suprotstavljanje misli, osećanja i emocija.“

Adam objašnjava da se osećao kao da ga razdvajaju na komade i da postaje deo svega. „Bilo je kao da u osnovi postajemo tkivo univerzuma. I bilo je apsolutno savršeno. Kao da nije bilo straha i da nije bilo ništa. Ovo je bio samo prirodan tok onoga što će svako od nas uraditi, a to je da se vratimo izvoru, vratimo ovoj beskonačnoj svesti ili beskonačnoj složenosti.“ Ali tokom svog iskustva, kaže da se ponovo osećao kao da ga udara struja.

Bolničari su pokušavali da ga ožive u pokušaju da ga vrate u život.„U tom trenutku nisam razumeo šta se dešava. Ali sada, gledajući unazad, to sam bio ja koji je bio defibriliran. Defibriliran sam dva puta. Bio sam u aritmiji fibrilacije komora, što je u osnovi grčevi srca.“ Kaže da ga je to navelo da postane svestan šta se dešava i da razmišlja o svom mestu u univerzumu.

Rekao je: „Sada sam svestan da sam Adam, da sam mrtav, da me je upravo udarila struja“, rekao je, dodajući da je tada bio u „praznini postojanja“ „zaista dugo vremena“. Kada se probudio iz osmočasovne kome, bio je iznenađen kada je saznao da je prošlo samo toliko vremena. Rekao je: „Da mi je neko rekao da je prošlo pet godina ili decenija, bio bi mi normalno.“

Nakon što je napustio bolnicu, Adam kaže da je počeo da postaje hipersvestan sebe, poput svog prirodnog „feromonskog mirisa“ i „teksture svoje kože“. Vremenom je, kaže, prihvatio da je u svom telu, ali je ostao sa „neodoljivim osećajem da je ovo samo faza, jednostavno evolucija svesti“. Dodao je: „Ovo je jednostavno prolazno, gde sada postojimo, i nije bilo nikakvih antropomorfnih figura ili ljudi u odorama, to je bio samo povratak izvoru svega, a to je beskonačna svest koja prožima sve“

Biti klinicki mrtav ne moze biti ista stvar kao i biti zaista mrtav, valjda. Za "pravo" iskustvo smrti bilo bi potrebno da i srce i mozak budu mrtvi. Kada je srce mrtvo, mozak jos uvek radi neko vreme i pritom moze da stvara razne slike, premotava situacije iz zivota ili halucinira i sanja, a to ne znaci da je covek zaista osetio i iskusio smrt. Na zalost, ovo su samo price (verovatno istinita svedocenja) o stanju u kom je neko doziveo klinicku smrt gde je stalo srce. Kada je u pitanju prava koma, od par godina ili meseci, cak i nedelja, a dok srce radi bez problema, pitajte te ljude. Ne secaju se nicega.

Nesto ja ne verujem u to i ovakve price...

Ja sam video usporenje vremena kad sam leteo kroz vazduh kad me je auto bacio 2 m uvis i nekoliko metara u dalj, ali to sevaljda kaze radi ti nadbubrezna zlezdai adrenalin te pukne i tacno je da ti vreme stane, a misli ostanu normalno brze, tj vidis sebe u vazduhu i mozes da pratis mnogo brze svoje i bilo cije reakcije , to se kasnije moze raditi i kad radis borbe, npr vidis poteze boraca usporeno zato sto si nabio sebi adrenalin i mozes da brzo reagujes, i samim tim imas borbenu prednost....svaki put kad podignes svesno svoj adrenalin....

fokus, je vec varijanta intelektualne koncentracije a ja mislim da se isto radi o adrenalinu...jer nisam primetio da raste potrosnja secera, niti pregrevanje mozga, , a odrzava se fokus, koji je slican utiskom kao i ovo sto se desava kad letis kroz vazduh usporeno..

Sto se tice mrtvila, tela ili mozga, posto kod svake operacije srca danas imas ako si jeftin pacijent, metodu da ti je telo u stanju smrti ali na 4 ili 10C , nekoliko sati , a glava ti je takodje na hladovini ali uz vestcku pumpu , mada nemam pojma odakle kiseonik, tj kako je sa plucima...to neko nek vam kaze ko je kardio hirurg...da li se kaci lokalni srcani mehanicki sistem na krug pluca ili na krug vratnih arterija i vena, ja ne znam, ali znam da je srce van tih krugova...cim se radi operacija na srcu, a to traje 5 6h , sigurno nije 10 minuta..

Posledica mogu biti nervna ostecenja, tj trnjenja, mada sumnjam da je od toga nego cesce od naknadnih posledica i gresaka, npr mozdanih udara ili srcanih udara ili krvavljenja u nekom delu tela..

Biti klinicki mrtav ne moze biti ista stvar kao i biti zaista mrtav, valjda. Za "pravo" iskustvo smrti bilo bi potrebno da i srce i mozak budu mrtvi. Kada je srce mrtvo, mozak jos uvek radi neko vreme i pritom moze da stvara razne slike, premotava situacije iz zivota ili halucinira i sanja, a to ne znaci da je covek zaista osetio i iskusio smrt. Na zalost, ovo su samo price (verovatno istinita svedocenja) o stanju u kom je neko doziveo klinicku smrt gde je stalo srce. Kada je u pitanju prava koma, od par godina ili meseci, cak i nedelja, a dok srce radi bez problema, pitajte te ljude. Ne secaju se nicega.
A ko kaže da umreš kad umreš ?;)
Smrt nije kraj.

Apropo kliničke smrti, pričao mi je čovek koji je to doživeo kako je lebdeo iznad kola hitne pomoći te da je u detalje opisao prostorije u bolnici gde mu je bila rodbina kao i šta su pričali. Za sve to vreme je bio "mrtav"

A ko kaže da umreš kad umreš ?;)
Smrt nije kraj.

Apropo kliničke smrti, pričao mi je čovek koji je to doživeo kako je lebdeo iznad kola hitne pomoći te da je u detalje opisao prostorije u bolnici gde mu je bila rodbina kao i šta su pričali. Za sve to vreme je bio "mrtav"
Naravno, slazem se sa tobom da smrt nije kraj, ali ovo sto je opisano i u ovom slucaju i u svakom drugom, nije zaista smrt. Sve dok i mozak i srce nisu potpuno mrtvi, to nije smrt. A drugo, ako uzmemo biblijski koncept, onda si nakon fizicke smrti mrtav, nema te, ne postojis, sve dok ne dodje vaskrsenje. Tako da i kroz to gledano opisani slucajevi nisu stvarna smrt.
Ali moze biti i da nisam u pravu, naravno :D

Back