ČOVEK ..Čovek...čovečuljak.. .čovečuljčić...

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

ČOVEK ..Čovek...čovečuljak...čovečuljčić...

ČOVEK (PRIJATELJ) je onaj koji ti pruži ruku da ti pomogne da izadješ iz vode kada ti samo glava jedva iz nje viri. Onaj koji ti posveti vreme kada vidi da ti treba iako ti to ne tražiš jer te gleda i vidi, a to znači da mu je stalo. Onaj koji bez reči skloni sebe kad te vidi ugruvanog, tužnog, bolesnog, očajnog, uplašenog od šamaranja života. ČOVEK (PRIJTELJ) je onaj koji ispred sebe stavi tebe kad vidi da tebi treba. Njegov zagrljaj, savet, reč, ta bliskost i osećaj pripadanja, realan osećaj da nisi sam, ili pak tišina kojom te grli dok sa tobom boluje.....e, to leči.

Čovek (prijatelj) je onaj koji ti videći te u toj situaciji, kada je tvoja krtost ono što pada u oči a ne snaga, dovikne „drž’ se“ uz blag osmeh produžavajući dalje... sa okrenutim licem ka tebi bar je rekao da te vidi i bar ti ne gurne glavu pod vodu....ihaaa puna kapa jer i to mnogo znači kad si lomljiv....prosto ima funkciju super lepka.

Čovečuljak (poznanik) je onaj koji videći te u toj situaciji samo prodje bez reči pored tebe praveći se da te ne vidi dok ga krajičak tvog oka ipak registruje....tačnije ostaje slika odlazećih ledja.

Čovečuljčić (prolaznik) je onaj koji te i ne vidi....a i ti njega :zcepanje:

Po kvalitetu PRIJATELJA meri se ČOVEK a ne po broju prijatelja ili poznanika....prolaznike ne računam jer njih već nije briga, a ni mene.

Problem nastaje kada se razočarate, što se najčešće dešava kada vam u uglu oka umesto lika prijatelja um registruje njegova ledja. Prvo boli ta nebriga, najviše zato što se davite, a onda prodje...u svakom slučaju, istina ne boli jer ona je samo činjenica koju niste videli pre.

attachment.php

PS Dobro vam jutro i lep dan želim......ajde.....:kafa::) pa da se sretnemo sa ljudima​

Back