Cosmo vs. CKM

Ali to je vec prica o patrijarhalnom (i siromasnom) drustvu... A ne o zeni kao takvoj. U drustvu (drustvima) gde imas vecu mogucnost izbora - prica je drugacija.

I da, vrlo je tesko izboriti se sa tim pritiscima...

Lexa:
Pa tragično je, ali boldovana rečenica iz onoga što si citirala, a što mene mrzi da ponovo citiram, ono o udaji, nije daleko od istine...
Ipak, nije to cilj sam po sebi, ili što su žene tako programirane ili što su, čak nije ni zato, što su naučene da tako treba, danas je udaja stvar preživljavanja... U Srbiji.

Ako malo procunjate po PROSEČNOJ srpskoj porodici, dobićete situaciju gde se stvari "formiraju svojim redosledom" - odrasli sinovi dele imanje, ćerke se udaju, sin ostaje u kući, ćerka traži sebi dom. Ima na D&P tema... Ustvari, mlade devojke imaju opciju - ili da ostave sve iza sebe i rizikuju, ili da se udaju. Da ne bi bilo strahovitih skokova, tenzija, svađa i ljutnje, pa i padova, ogromna većina ostaje u kući dok ne pronađu sebi muža, za to vreme, čim pređu 25-tu, počinje užasan pritisak okoline i smaranje kada će već jednom da se uda... Da se komšije vesele i tetke igraju... Kao zato, a ustvari se idioti iživljavaju, odgovor - zabole me **** za udaju, ne pije wodu, jednostavno ne može da prođe jer je osoba od 30 godina, ženskog pola, koja živi sa roditeljima idiot, usedelica, razmažena, ružna ili odbojna na neki način, psihički obolela, što kao trač ne bi bilo nimalo strašno, da okolina zapravo ne ubedi nesrećnu jedinku da ona to ZAISTA I JESTE. A to osećanje je tako poražavajuće da se na kraju sve stvarno i svede na udaju i požurivanje iste da se na taj način "osamostali" i prestane da bude sve ono navedeno...
Da se razumemo, i muška jedinka koja živi sa roditeljima do 40-e (ovde se granica malo pomera) je nazvana idiotom, ali to nije ni upola tako trahično doživljeno kao u slučaju usedelice.

Ništa čudno, ovde jeste cilj većini devojaka da se "dobro uda". Povraća mi se od toga, ali tako je.

Bog te ... nisam znala da smo i dalje tako zaostali.
Sad potpuno razumem sto devojke otkidaju od usta da bi dosle u BG...takodje moram da prokomentarisem kako me je nevidjeno smaralo...Kad sam s mojim bila nedelju dana u kuci blizu njegove tetke (u manjem mestu). I tetka je morala do detelja mene da proverava kako kuvam kafu,perem sudove,kuvam li uopste? I da li je nasa veza ozbiljna?
A tek kad dodjem u goste kod starije rodjake...pa pocnu kako si mrsava...poludim.
Imam 168cm i 54kg ako je to njima mrsavo,to je njihov problem. Te njihove predrasude i tracarenja su nesto NAJ NAJ odvratnije sto covek moze da iskusi!
Treba bezati od toga,i trebamo se truditi da mi ne budemo takvi.

Pa ja sam baš naglasila da pišem o situaciji, a ne ženi kao takvoj, čak ni o ženi formiranoj od društva. Nijedna žena zaista ne može biti oduševljena činjenicom da je brak njen (skoro) jedini izlaz, da će jedino tako da se ukalupi u društvo i da će je samo kao udatu prihvatiti. I to što ranije - to bolje.
Bilo bi mnogo bolje da smo svi cenjeni po rođenju, ali nismo. Zamutiili su nam gadno, pa moramo da se batrgamo :lol:

A nisam ni ja znala da smo tako zaostali. Dok nisam jednom zaista, ali zaista sela i razmislila šta me čeka i šta je ispred mene. Pa onda razmislih u čemu sam u prednosti i u čemu zaostajem za ostalim devojkama, razlike su bile mizerne.
Mislim, volja i sav taj uspeh i trud i rad, sve je to divno i krasno, ja samo (opet) pišem o startnoj poziciji koja je, u ovoj zemlji za mlade devojke, ispod nule. Ne da nemaju pomoć, već će im društvo rado ponuditi svaku kočnicu koju može ukoliko vidi da pokušava nešto van proseka.
Ne bih da lupam ili da sada kalupiram sve vas, ali mislim da većina devojaka i ne vidi u kolikim je gownima dok joj ne dođu do guše. Tj. mislim da svaka, pre ili kasnije, ispeezdi zbog svih tih prepreka koje mora da preskoči i zbog toga što sve ono što je zamislila deluje skoro nemoguće za ostvarivanje, iz ugla nekoga kome je to pred nosom (vreme joj je...)
xiaoyu, telepatija :P

Женске часописе читам само у фризерају, оне које затекнем тамо...а и то смори после 15 минута.

Својевремено, моја мама куповала Базар, и мени као клинки то било онако баш ''часопис за велике жене''...а кад сам ја постала велика...мислим да никада у животу нисам купила неки женски часопис....

Ma partner je ovde potpuno nebitan, on ne mora ni da postoji.
Napisala sam ono o kalupiranju jer sam dugo bila ubeđena da imam svu slobodu ovog sveta, ne živim ja sad u nekom ultra zatutsanom selu (mada primetih da neki na forumu tako misle :) ) ovo bi trebala da je neka urbana sredina :roll: ili, bar, idealni uzorak srpskog proseka, a sigurno je, bar za nijansu, lakše u gradu, osobito ako ljudi imaju manje-više "gradski mentalitet". Ti roditelji i okolina i to... Pa, iipak, divim se ljudima koji žive po zgradama i trpe tračeve nekih baba koje su dovukle guzice sa sela pre 10 godina i tako ponele seoske manire "učenja mladeži", jbni guru dođe da te pita "kako si sama a imaš preko 20" i da ti za rođendan poželi da se "dogodine udaš" :lol: ae, jošp prošle je bilo - završi školu, ali to se nešto oteglo pa, da ne riizikuješ bolje ti upecaj nešto dok još možeš :)
To u sred Beograda, seljačine ne biraju sredinu... Danas... Još su sela, ona prava sela, i dobra.....

Nešto je trulo u mašem načinu razmišljanja, i tu mislim na ceo paket, od 7 do 107.....

Ma niko ovde na babe ne obraca paznju..nece ni da im ustanu u prevozu...a kamoli mare za njihove traceve... Penzioneri su ti ovde skroz degradirana vrsta,po mom skromnom misljenju i vishe nego sto treba.
Da hellen..tebe :)

Baš nekako bude jezivo kada se osvrneš i shvatiš da je sve ono za šta si mislila da je izbrisano, daaaavno, još uvek u ljudima, jbt, zblanem se ponekad...

"Crni donji veš je za qrve"
"Kad misliš da rađaš decu ako do sada nisi?"
"Znaš kako, žensko je ipak žensko"
"Jeste to, ali ti ne umeš to kao on... On ne ume to kao ti... Kako? Pa bangave su mu ruke da bi radio fine poslove, a ti si nežna da bi umela zaqcati ekser..."

Od ljudi od kojih to najmanje očekujete, jezivo :shock:

Lexa:
xiaoyu, telepatija :P
He, he! Si vid'la!? :D
Nema tu, čim neki pretera, o'ma pretim Lexom!

bug.gif
bug.gif

Da hellen..tebe

Па нисам ти ја адекватна особа за то. :roll:
Деци купујем Националну географију и Забавник (мада њега не баш редовно)...а ни часописе ни дневне новине уопште не купујем!
Сећам се да сам последњи пут купила новине кад су ухапсили Слобу, била сам на мору, па није могло на други начин да се дође до информација...ал то је давно било...:roll:

Можда то баш и није за неку хвалу, али једноставно, не купујем штампу!
(Кад деца имају ликовно, ја тражим старе новине из комшилука да би носиле да рашире по столу!:lol: )

Ne vidim nista lose ako se ponekad kupi ili procita casopis takve vrste kao sto je Cosmopolitan....ili bilo koji drugi....Tu i tamo kupujem novine kad mi zatreba, ponekad kupim i Cosmo , uzmem ponekad i kulinaricne casopise ( primenim neki novi recept )....itd

NIkad ne kupujem tric-trac casopise....to mi bezveze....znaci uzimam pojedinacne brojeve kad mi se nesto svidi ( obicno je to moda u pitanju, mejk up i sl...) :D

Samo postoji neki car u tome, da sednes u kafic pored mora, vetar lepo piri, popijes sok, odes na suncanje, kupanje...bas godi.... :lol: :lol:

Pa jes', Frozi, dobro je da imamo tebe da skreneš pažnju na sve ove silne digresije..... To što su tvoji postovi čista kupovina bodova nije sada mnogo bitno, naravno... :)
Da li obrišeš dupe štampom koju čitaš, ili ipak koristiš toalet papir?

Da, ali zar se prosto ne raspilaviš kada vidiš ono kovrdžavo dete i animirano gušče na reklami? Odmah pomisliš na brisanje guzice..... Onda sedneš i otvoriš novine na srednjoj strani zablista novi Perfeks, prosto ti izleči zatvor.....

Ne znam kakvo je srpsko izdanje Cosmopolitana, holandsko nije lose kad bas nista drugo od casopisa nema, a ides negde vozom. Znam, treba da se stidim, ali ja svake nedelje kupujem 'musku stampu' Nieuwe Revu, punu aktuelnosti, tu i tamo sise i dupe, nista preterano, ali to mi je interesantnije nego price ' u poverenju' recimo. Bljak! U Beogradu sam kupovala ' Anu', al to je bilo kad sam imala sedamnaest-osamnaest godina. I sad kad idem u Nemacku nakupujem sve od Ane, Bazara doIlustrovane Politike i Zabavnika. Sta znam, nostalgija ponekad pravi budalu od tebe.....(to zbog onog 'Sveta' sto sam jednom kupila:))

Lexa:
Da, ali zar se prosto ne raspilaviš kada vidiš ono kovrdžavo dete i animirano gušče na reklami? Odmah pomisliš na brisanje guzice..... Onda sedneš i otvoriš novine na srednjoj strani zablista novi Perfeks, prosto ti izleči zatvor.....
Muslimani ne koriste toalet papir nego imaju malu posudicu sa vodom....zato ce Islam pokoriti svet.

Back