Copyright sr.anja

cvele2

Ističe se
Poruka
2.133
Ja se izvinjavam moderatorima na malo nezgodnom nazivu teme, ali kako drugačije da nazovemo ove gluposti koje nam sprovode američki jevreji?! Prvo su krenuli sa onim VEVO, WMG i sličnim kanalima na Youtube, a sada su krenuli i na šire od toga. Tražim tablature za jednu pesmu od Zeppelina i sve što sam dobio je sledeća poruka:

This tablature contains content from a third party publisher and has been blocked by the Music Publishers Association in your country.

What the ****?! Dokle će više da nas ovako je.bu na veliko?! Šta, nisam amer i odmah mi se oduzimaju sva moguća prava?!

Šta vi mislite o tim copyright klazulama? Koliko su oni zapravo tu na gubitku, ako su uopšte na nekom gubitku?

Aha, dobro. Da budem konkretan: Tražio sam pesmu "Led Zeppelin - Communication Breakdown", koja je starija od tebe i mene zajedno, a i Zeppelini su se u međuvremenu raspali. I dakle, to što ću da skinem tablaturu za tu pesmu i što ću da probam da naučim neki njen deo, čisto za moju dušu, koliko će to njih da košta??

Plus, da ne pominjem jako korisnu opciju na rezultatima pretrage u Google - "cached", koja mi prikaže Google-ovu sačuvanu kopiju te strane. I? Ko je tu sada ispao budala?

Meni nikad nece biti jasno kako neki albumi(bar one koje ja skidam) procure i po mesec dana ranije pre zvanicnog izbacivanja u prodavnice.

Pa tako lepo sto je mnogo ranije zavrsen i prolazi od studija do stampanja..preko radio stanica promo izdanje..stampanje omota..podela prijateljima itd..na razne nacine i to onda neko proda nekom za neku svotu da ne nagadjamo koliku

Aha, dobro. Da budem konkretan: Tražio sam pesmu "Led Zeppelin - Communication Breakdown", koja je starija od tebe i mene zajedno, a i Zeppelini su se u međuvremenu raspali. I dakle, to što ću da skinem tablaturu za tu pesmu i što ću da probam da naučim neki njen deo, čisto za moju dušu, koliko će to njih da košta??

Plus, da ne pominjem jako korisnu opciju na rezultatima pretrage u Google - "cached", koja mi prikaže Google-ovu sačuvanu kopiju te strane. I? Ko je tu sada ispao budala?

Ok ti ces na neki nacin doci do toga..a na njima je da te na sve moguce nacine sprece i nateraju da kupis original od kojeg oni zive..mnogi zive i zivece posle njihove smrti..tako da nema veze koliko je staro sta..oni kao autori i izdavaci od toga zive

Pa dobro bre, ako već stavljaju zabranu da ne možeš da čuješ pesmu osim ako je ne kupiš, zašto stavljati takve zabrane na tekstove i tablature tih pesama? Pa zar stvarno misle da bi neko pre seo da nauči da svira tu pesmu da bi je čuo kako ide, nego da je kupi po nekoj simboličnoj ceni i da je sluša u normalnom izdanju? Stvarno ne kapiram. Ako to čine da bi zaštitili pesmu od njenog kopiranja i objavljivanja pod imenom drugih izvođača, pa za ze stvari postoje patenti - nek otkupe prava na sve vezano za tu pesmu i svako ko je posle svira i tvrdi da je njegova, imaju dokaza da to opovrgnu i kraj.

Meni je ugasen moj stari yt kanal koji je imao preko 10.000 subskribera i vise od 600 videa, sve puni albumi ili dva, tri albuma u jednom snimku. Medju mojim subskriberima bilo je mnogo muzickih akademika domacih i stranih... npr. Ria Brezova...
Odjednom sam dobio poruke o vise copyright na Betovena, Suberta, Hajdna, pazi ovo Baha i Glenn Goulda (Goulda koji je umro 1982) zbog kompanije koja drzi copyright na Baha koji je umro 1750 i recording Gould-a koji je umro 1982.
Bahova, Mocartova, Betovenova muzika je u javnom vlasnistvu, ne samo moj vec mnogo drugih vrhunskih yt kanala je ugaseno zbog copyright fasizma kompanija koja drze na muziku copyright prava na koja ni po kom osnovu ne bi trebalo da imaju prava.

- - - - - - - - - -

Led Zeppelin sve plagijat, oni bi najmanje na svetu trebali da imaju prava na "svoju muziku".

Back