copycats - gospodin/gospodza ripli ?

Jesam , izvini...
Mislio sam iz uvodnog posta da je teznja ka tome sta tebi smeta i sta bi bilo lepo da jeste , a nije...

A inace, i ja bih ti maznuo ime, mislim...
Npr ti si ovde nick e-life ili i-life...i ja procenim da to nije los nick i samo krenem da razvijam svoj sajt na osnovu tog nicka...
Npr, bio je free forum , odmah na pocetku interneta, jos nije bilo interneta u srbiji, pre 93 godine.
I ja otvorim forum pod nazivom nasa_srbija i postavim temu o tome da se skupe ljudi koji zele da se pomogne svaka aktivnost ka zdravom razvoju psiholoskom i pedagoskom dece...
I vidim posete forumu i vidim neke reakcije....i nisam vise bio u pristupu internetu,prodje par godina, vidim ostavljene poruke zainteresovanih .....i pojavljuje se humanitarna organizacija nasa srbija koja se upravo bavi decom...
Znaci totalno bi iz mog ugla to izgledalo kao moja ideja i moja zelja i moja inicijacija...
A iz ugla tog drugog, posetioca tog foruma ili poznanika posetioca tog foruma, to je samo dobra ideja koju je nasao na netu...
Ne znam da li je obaveza da trazi moju saglasnost na tako zamisljeno ime.
Covek je odradio ono sto sam zeleo, sproveo je u neko delo, sad da li bas ono sto sam ja hteo , to verovatno nije.
Da li se moze govoriti o zloupotrebi?
Pa iz mog ugla moze, ali samo pravno , ali ovako ,to je ipak dobro delo, pa makar i 60% onoga sto sam ja imao samo u glavi....ej lako je u glavi biti genije, aj to u drndavoj srbiji...

Tako da slucajnosti postoje, ili ne postoje, ali nisu zlonamerne sve kradje nickova , imena i slicnog...

Ako te ne zna licno i nema nista protiv tebe, onda je to jednostavno osoba koja uzima ono sta hoce i ne pita da li moze ili ne, niti je interesuje.
Ako si imala sukob sa njom, onda vazi ono- svideo joj se nik+znala je da ce te iznervirati+ naterala te je da promenis nik, do koga ti je ocigledno bilo stalo.
U oba slucaja je ta osoba dobila ono sto je htela.

Jesam , izvini...
Mislio sam iz uvodnog posta da je teznja ka tome sta tebi smeta i sta bi bilo lepo da jeste , a nije...

ok, drago mi je da smo to..rascistili...
lijepo rekoh da je u pitanju...ilustracija koja mi je
zgodna jer znam kako je prica isla + me ta prica i natjerala na razmisljanje...o ovome
sto ti dalje pominjes...

A inace, i ja bih ti maznuo ime, mislim...
Npr ti si ovde nick e-life ili i-life...i ja procenim da to nije los nick i samo krenem da razvijam svoj sajt na osnovu tog nicka...
Npr, bio je free forum , odmah na pocetku interneta, jos nije bilo interneta u srbiji, pre 93 godine.
I ja otvorim forum pod nazivom nasa_srbija i postavim temu o tome da se skupe ljudi koji zele da se pomogne svaka aktivnost ka zdravom razvoju psiholoskom i pedagoskom dece...
I vidim posete forumu i vidim neke reakcije....i nisam vise bio u pristupu internetu,prodje par godina, vidim ostavljene poruke zainteresovanih .....i pojavljuje se humanitarna organizacija nasa srbija koja se upravo bavi decom...
Znaci totalno bi iz mog ugla to izgledalo kao moja ideja i moja zelja i moja inicijacija...
A iz ugla tog drugog, posetioca tog foruma ili poznanika posetioca tog foruma, to je samo dobra ideja koju je nasao na netu...
Ne znam da li je obaveza da trazi moju saglasnost na tako zamisljeno ime.
Covek je odradio ono sto sam zeleo, sproveo je u neko delo, sad da li bas ono sto sam ja hteo , to verovatno nije.

Da li se moze govoriti o zloupotrebi?
Pa iz mog ugla moze, ali samo pravno , ali ovako ,to je ipak dobro delo, pa makar i 60% onoga sto sam ja imao samo u glavi....ej lako je u glavi biti genije, aj to u drndavoj srbiji...

e, vidis...to je stvarno...super ispalo...izrodilo se nesto korisno...
i mene bi tako nesto, najiskrenije, obradovalo...
samo, ovo nije, niti moze biti takav slucaj...
ocu rec, nema puno veze s tim...jer, nazalost, nije u pitanju kradja
ideje/koncepta vec nesto puno banalnije, ali i...licnije...(kad se vec doticemo onog sto mi je zasmetalo...)
a korist...neka...opca ili bilo kakva druga je...zanemarljiva, nikakva (?)
zato ti i ostavih onaj google search linak...

Tako da slucajnosti postoje, ili ne postoje, ali nisu zlonamerne sve kradje nickova , imena i slicnog...

naravno da nisu
neke su samo...tako...tuzne...

inace, ostavljane su i poruke za registraciju na taj forum ljudima ovdje; po profilima...
a meni je dato objasnjenje da je to sve samo...slucajnost...vec rekoh...

ocu rec, postoje stvari koje se po...nekim opceprihvacenim pravilima
net komunikacije ne rade ili se rade iz lose namjere, smisljeno...
ovdje ne vidim tu...neku...losu namjeru...
vidim da je smisljeno...samo, djeluje nekako...bedasto...smisljeno, al eto..."ideja" postoji...
jedino sto ne postoji su...skrupule...
i to je ono sto mi je tesko...razumjeti, zaista...
stovise, mislim da bi mi bilo
prihvatljivije da mi netko mazne nesto sto moze unovciti...posto tu vidim jasnu svrhu...

ima jos jedna stvarcica koja mi u tome svemu izgleda onako bas...zastrasujuce;
mogucnost zloupotrebe...i to one...najtrivijalnije...
bilo cega sto okacimo, napisemo...
mislim da sam tada, po prvi put u zivotu, osjetila potrebu
da svaku ebenu stvar koju okacim na net...fotku, crtez, render, nick...zastitim
koliko se uopce moze...
i to mi se ne svidja...takav...svijet u kome sve moras
posesivno cuvati od pohlepe, od javasluka...bezobrazluka...
strasno je...opterecujuce pa cu se radije voditi time da
nn lica ne mogu iskopirati koliko ja mogu...poroditi... :lol:

Ako te ne zna licno i nema nista protiv tebe, onda je to jednostavno osoba koja uzima ono sta hoce i ne pita da li moze ili ne, niti je interesuje.
Ako si imala sukob sa njom, onda vazi ono- svideo joj se nik+znala je da ce te iznervirati+ naterala te je da promenis nik, do koga ti je ocigledno bilo stalo.
U oba slucaja je ta osoba dobila ono sto je htela.

a sta je htjela?
meni to, eto, jos nije jasno...
a i nikad je ranije nisam vidjela...:lol:

watermarkom...uf, jel znas da ni to vise nista ne znaci?
mislim na sam watermark...

ne, cini mi se da je to postala igra koju igras ili ne igras...
i ok je to, kad bolje razmislim, posto te napreze do krajnjih granica...
u kreativnom smislu, a za stvari koje su ti stvarno bitne tipa
za cv i to ionako imas izvorne fajlove i tragove druge vrste...
ocu rec, s jedne strane je to...opce ludilo i stimulativno...ako si iole...
samosvjesno celjade... : )

ovo sa grudima ne kontam...?

Back