constitution europeen

hanibal77:
jeste bas!francuska sa nemackom osnovala eu a sad ce poljaci i slovenci da je embarguju :roll:
..nece Poljaci i Slovenci nego ostale clanice kojima ne smetaju nove drzave u EU a gde cete onda prodavati vase parfeme i ostale "poljoprivredne" proizvode :D
...verovatno bi Francuskoj vise odgovarao kolonijalni odnos ali EU nije USA pa mora ako hoce "teritoriju" da prihvati i "stanovnistvo"

ovim referendumom pobedila je konzervativna Francuska, i leva i desna, koja je isuvise navikla na blagodeti zivota socijalne drzave. Njihovo "ne" znaci zelju za statusom-kvo, gde ce od Unije dobijati mnogo, a zauzvrat davati malo.

Po pravilu levica nikad ne moze biti konzervativna, jer je ona uvek teznja ka "progresivnim" promenama. Sto se tice desnice, to se potpuno slazem, ona i jeste takva po definiciji.

Deo ekstremnijih socijalista i komunisti u Francuskoj uopste nisu zadovoljni odrzavanjem statusa quo. O Le Penu i da ne govorim :)

Zarathustra:
Strela:
Kako sada stvari stoje pre će se Evropa raspasti, nego što ćemo mi "ući" u Evropu! Tražimo partnere na Balkanu i istoku - od Evrope (zapada) nema koristi!

I absolutelly support you ! :D

a bre sta se koji moj zalazete za tu Evropu kad ne vredi ZA K!
Zar ne vidite da non stop daju neki uslovi... izmisljavaju neki Kurci te ovo te ono... daju nadu ovima na vlast... SAMo da se skinu Vize za nasi gradajani i da nas narod ne ponizavaju zbog redovi u Amb.. a za Evropu... uopste ne kukajte... Evropa ima da ubije mali kao sto su vecina nasi gradjani a da obogati onu " elitu"

Vratite bre komunizam svima!
:lol:

SRDJAN_FR:
Zarathustra:
Strela:
Kako sada stvari stoje pre će se Evropa raspasti, nego što ćemo mi "ući" u Evropu! Tražimo partnere na Balkanu i istoku - od Evrope (zapada) nema koristi!

I absolutelly support you ! :D

e za bre sta se koji moj zalazeta tu Evropu kad ne vredi ZA K!Zar ne vidite da non stop daju neki uslovi... izmisljavaju neki * te ovo te ono... daju nadu ovima na vlast... SAMo da se skinu Vize za nasi gradajani i da nas narod ne ponizavaju zbog redovi u Amb.. a za Evropu... uopste ne kukajte... Evropa ima da ubije mali kao sto su vecina nasi
gradjani a da obogati onu " elitu"

Vratite bre komunizam svima!

Naprotiv, ja se uopšte ne zalažem za Evropu!!!

:lol:

Strela:
gigule:
aha kad su se širili po belom svetu ponižavajući druge ljude kao beli ljudi su nad rasa bla bla bla i koristeći njihove prirodne resurse i porobljenu jeftinu radnu snagu bilo je lepo jel...ebo ih kolinijalizam ...a sad kad ti ljudi dolaze u tu njihovu Francusku u potrazi za pristojnim životom ...e sad to je kao fuj... kao stranci preplavili Francusku...Evropu... he he neka neka...
i treba da bude crna...i nismo ništa bolje ni zaslužili...

Zašto mi? Mi nikad nismo bili kolonijalisti!
Srbi nisu bili kolonijalisti zato što u doba kolonijalizma nisu imali državu,a ne zato što su dobrice.Da su kojim slučajem imali prilike,ne sumnjam da bi sa apetitom jahali crnce.
Odbijanje Ustava E.U. ne znači nikakav kraj Unije,kao što neke prazne glave lupetaju po ovom forumu,nego prostu činjenicu da će integracija ići nešto sporije i nekim drugim putevima za sada.
Sasvim je razumljivo to što visokorazvijene zemlje žele da se zaštite od invazije sa istoka koje im Amerika nameće.Lično smatram da Turke,Srbe,Šiptare i ostale kulturno-civilizacijski zaostale narode ne treba primati u Uniju dugo vremena.A i već zakazane prijeme za 2007. godinu treba odložiti na neko vreme,jer ne može se desiti čudo preko noći i za neke promene treba dosta vremena i rada...
Za Evropu bi trenutno bilo najbolje da radi na razvoju novih 10 članica,distancira se od Amerike..i to je sasvim dovoljno...

O kakvoj kulturi ti pricas - Srbi nikada nisu pravili probleme drzavama u kojima zive i vrlo brzo su se prilagodjavali i prihvatali nove sisteme vrednosti za razliku od vecine naroda bivse YU. Za tebe je "kulturan" narod koji u XXI veku pravi svoju nacionalnu drzavu, rasturajuci prethodnu koju je "mrzeo" a onda hoce u EU jer tamo zive neki drugi narodi koji su bogatiji i od kojih moze imati koristi. Jedini problem Srba je sto je ikada i ulazio u zajednicku drzavu sa tako "kulturnim narodima" a mislim da ni drugi koji se sa njima budu "udruzivali" nece bolje proci
...i pingvin moze obuci frak ali od njega nikad nece postati gentleman :D

Back