Čomski: Evropa je veoma rasistički nastrojena prema ideji da u Uniju uđu Srbi

gost 361356

Veoma poznat
Poruka
10.647
Čomski: Evropa vas baš i ne želi

Beograd -- Pogodba "Kosovo za Evropu" nije dobra, jer Evropska unija nije oduševljena idejom da joj pristupe Srbi, kaže Noam Čomski.

"Pristupanje Srbije EU je u ovom trenutku prilično dubiozan potez. Čak i pod uslovom da će vas Evropa prihvatiti, što ni u kom slučaju nije izvesno. Znate, Evropa je veoma rasistički nastrojena prema ideji da u Uniju uđu Srbi, tako da to neće biti tako jednostavno", kaže Čomski.

Čak i kada bi bila, navodi Čomski, to ne bi bio ispravan potez, jer EU trenutno srlja u samoubilačkom pravcu, posebno zbog svoje ekonomske politike, koja urušava siromašnije članice.

"U poređenju s njom, američka finansijska politika izgleda veoma progresivna. Sama ideja da nametnete mere štednje državama predstavlja ekonomsku katastrofu, i sada vidimo šta se događa. Svaki normalan ekonomista to vidi, a čak i Međunarodni monetarni fond to vidi", kaže Čomski.

Noam Čomski, najvažniji politički mislilac, u ekskluzivnom razgovoru za novi broj "Nedeljnika" navodi da nije iznenađen pregovorima Beograda i Prištine, i da razume pritiske pod kojima je Srbija. Po njemu, bilo je samo pitanje dana kada će Beograd popustiti.

"Postoji taj šablon, da će Zapad podržavati vlast, kakva god da je, dok god ona ispunjava njihove zamisli. Isti slučaj ste imali s Miloševićem tokom osamdesetih i ranih devedesetih", kazao je Čomski za "Nedeljnik".

Najveći živi intelektualac, u prvom intervjuu za srpske medije posle mnogo godina, objašnjava da iza američke podrške nezavisnom Kosovu stoji dugotrajno geopolitičko promišljanje.

"Inicijativa Amerike usmerena ka bivšoj Jugoslaviji i posebno Kosovu, upravo je zbog održavanja i proširenja američke moći u onome što se geostrateški posmatra kao prilično krucijalan region. Delom zbog Evrope, a delom zbog Bliskog istoka", govori Čomski.

Čomski navodi da svetom upravlja sila, ne zakon, niti sentimentalnost.

"Činjenica da su Srbi bili toliko hrabri i toliko delotvorni u borbi protiv nacista nema apsolutno nikakav značaj za Britaniju i Ameriku posle rata. Oni prate svoje interese, interese moći. Nema osećajnosti, nema pravne odgovornosti. Tako funkcioniše svet", kaže Čomski.

Čomski dodaje da je Nemačka priznala nezavisnost Hrvatske bez ikakvog obzira prema međunarodnom pravu i bez ikakve brige za srpsku manjinu u Hrvatskoj.

"Naravno da je Jugoslovenska narodna armija priskočila u pomoć srpskoj manjini. Tako da je nemačka inicijativa predstavljala odlučujući korak koji je doneo taj ogromni sukob", navodi Čomski.

On upozorava da je Evropa suštinski rasističko društvo, koje ne trpi različitost.

"Ne vlada u Evropi, kako je rekao Dobrica Ćosić, samo srbofobija. Fobije su svuda. Neofašističke partije sve su jače - posebno u Mađarskoj i Austriji, ali i u drugim državama. Evropa je veoma rasističko društvo. Oni ne žele različitost, oni žele homogena društva", kaže Čomski.

U velikom intervjuu "Nedeljniku", objavljenom na deset strana, profesor čuvenog MIT-a, počasni diplomac 37 univerziteta i autor više od stotinu knjiga, govorio je i o ulozi Nemačke u raspadu SFRJ, o Latinskoj Americi posle smrti Uga Čavesa, Arapskom proleću, širenju NATO-a i ocenio da je američka spoljna politika sa Obamom napravila veliki zaokret - i to nagore, jer je postala brutalnija.

Čudi me da niko nije našao za shodno da postavi ovu temu i prokomentariše navode Noama Čomskog s obzirom da predstavljaju artikulisan sažetak svega onog što veoma veliki broj ljudi u Srbiji misli i zna ali se slični stavovi pre svega medijski marginalizuju pošto je na snazi doktrina - Evropa nema alternativu.

Pravo je pitanje zapravo moramo li da učimo isključivo na sopstvenim greškama? Moramo li stalno iznova i iznova da u sopstvenoj slabosti pristajemo na prevaru da bi smo onda decenijama i vekovima kleli nebo i zemlju što smo i dalje slepci?

Da li smo toliko inferiorni da nam je bitnije da nas Evropa bilo kako prihvati od onoga što nam je u suštinskom interesu?

Čak i kada bi bila, navodi Čomski, to ne bi bio ispravan potez, jer EU trenutno srlja u samoubilačkom pravcu, posebno zbog svoje ekonomske politike, koja urušava siromašnije članice.

Dobro je pa se mi, Srbi ne hvatamo u te mamce. Mi, tako uspesni, da se pridruzimo bratoubilackoj EU politici, gde ljudi propaDOSe. Mi cemo zato sa nasom bratjom Rusima... U fazonu NISa. Mi njima NIS 1,5 milijardi ojra jeftinije, oni nama Tuzni Jok. :smeker:

_nobody_

Čudi me da niko nije našao za shodno da postavi ovu temu i prokomentariše navode Noama Čomskog s obzirom da predstavljaju artikulisan sažetak svega onog što veoma veliki broj ljudi u Srbiji misli i zna ali se slični stavovi pre svega medijski marginalizuju pošto je na snazi doktrina - Evropa nema alternativu.

Pravo je pitanje zapravo moramo li da učimo isključivo na sopstvenim greškama? Moramo li stalno iznova i iznova da u sopstvenoj slabosti pristajemo na prevaru da bi smo onda decenijama i vekovima kleli nebo i zemlju što smo i dalje slepci?

Da li smo toliko inferiorni da nam je bitnije da nas Evropa bilo kako prihvati od onoga što nam je u suštinskom interesu?

Problem su instalirani politicari u Srbiji koji ne rade za interes Srbije nego za interese NWO.

Kome to do sada nije jesno, neka se ne zamajava politikom.

Otpor se ne moze pruzati parcijalno, nego internacionalno.

Zato se patriote moraju povezati pod hitno sa onima koji su vec na tom kursu.

Dobro je pa se mi, Srbi ne hvatamo u te mamce. Mi, tako uspesni, da se pridruzimo bratoubilackoj EU politici, gde ljudi propaDOSe. Mi cemo zato sa nasom bratjom Rusima... U fazonu NISa. Mi njima NIS 1,5 milijardi ojra jeftinije, oni nama Tuzni Jok. :smeker:

_nobody_

Toliko godina imaš i još živiš vani,a još nisi shvatio da Nemačka nije bogata zato što je u EU nego zato što je Nemačka.

Ma sta cu kada sam ja jedan glupi Srbin (a valjda pametan Nemac). Hvala ti sto si mi pomogao da vidim Svetlost na kraju tunela (Onog gasovoda koji se zove Tuzni Jok). :aha2:

_nobody_

Ebali vas više NIS i gasovod.Kmečite svi za NIS-om,a znate da je Srbija pre prodaje istog imala samo 3 opcije:
1.Zadržati NIS u svojim rukama i imati još jednog gubitaša na grbači decenijama
2.Prodati NIS OMV-u i dati Naftnu industriju Srbije u ruke šiptara Bedžeta Pacolija
3.Prodati NIS Rusima
Niko drugi nije bio zainteresovan.Danas je NIS drugi u Srbiji,kada je punjenje budžeta u pitanju.

Dobro je pa se mi, Srbi ne hvatamo u te mamce. Mi, tako uspesni, da se pridruzimo bratoubilackoj EU politici, gde ljudi propaDOSe.
Nazirem infantilnu ironiju iza ove dve nebulozne rečenice i sve što mogu da ti kažem na to je parafraza jedne Kusturičine izjave koja glasi od prilike - kada bi tim ljudima koji lepo žive tamo bilo najeksplicitnije objašnjeno od čega zapravo žive mnogima ne bi bilo tako lepo.

Živeti lepo na račun masovnih propasti mnogih naroda nije lepo nego patološki samoživo.

Mi cemo zato sa nasom bratjom Rusima... U fazonu NISa. Mi njima NIS 1,5 milijardi ojra jeftinije, oni nama Tuzni Jok. :smeker:

EU je pre {EST MESECI zaustavila Bugare već sasvim izvesno u dogovoru sa njima u izgradnji JT i ko je umeo da čita bilo mu je jasno još onda da tog projekta više nema.

Svaljivanje krivice na Rusiju za obustavu tog projekta je čista budalaština jer ipak niko nije toliko blesav. Što se NISa tiče možda to i nije bio najbolje pogođen posao ali je to ništa u odnosu na ono što je EU u Srbiji uništila.

Skoro dvodecenijskom izolacijom gurnula je Srbiju u kameno doba, razarala joj infrastrukturu, prala pare preko Srbije, ukratko napravila od zemlje prčvaru.

Tako argument NISa nu u kom slučaju ne može ni izbliza biti izjednačen sa štetom koju su SAD i EU nanele Srbiji.

Poslednja izmena:
Cenis da su smalnjili rasizam i sovinizam od tad? Ja mislim da su povecali.

Sama činjenica da su Nemci dozvolili Jahagi, Tačiju i svojim korumpiranim službenicima u EULEXu da režiraju predstavu sa Srbinom teroristom koji dolazi da digne u vazduh katoličku crkvu na Božić u sred Prištine i to u Kliju sa BG tablama jasno govori o namerama EU prema Srbiji.

I uopšte o ulozi koja je Srbima namenjena.

Problem su instalirani politicari u Srbiji koji ne rade za interes Srbije nego za interese NWO.

Kome to do sada nije jesno, neka se ne zamajava politikom.

Otpor se ne moze pruzati parcijalno, nego internacionalno.

Zato se patriote moraju povezati pod hitno sa onima koji su vec na tom kursu.

Problem je i narod koji slepo veruje političarima bez integriteta da ga u EU čeka nešto zaista dobro. To je problem nepismenosti i inferiornosti.

U Srbiji nema ozbiljne političke grupacije koja zaistaa radi za dobrobit građana Srbije.

Nedemokratski ili bolje rečeno evrodemokratski ustrojene stranke isključivo služe promociji lica koja zastupaju interese stranog krupnog kapitala, zelenaških konglomerata i NATO struktura.

Zato imamo paradoksalnu situaciju postojanja ogromnog jaza između interesa i stavova većine sa jedne i postupanja političke elite sa druge strane, Jednostavno banana smo država uzurpirana na svim nivoima.

"Ne vlada u Evropi, kako je rekao Dobrica Ćosić, samo srbofobija. Fobije su svuda. Neofašističke partije sve su jače - posebno u Mađarskoj i Austriji, ali i u drugim državama.Evropa je veoma rasističko društvo. Oni ne žele različitost, oni žele homogena društva", kaže Čomski.

Ja treba da verujem da je Čomski citirao Dobricu Ćosića :lol:
Kakve su ovo gluposti

Ja treba da verujem da je Čomski citirao Dobricu Ćosića :lol:
Kakve su ovo gluposti

Čomski i Ćosić su se dobro poznavali.

Zato nemoj da "veruješ" nego se informiši...

Čomski i Ćosić:
Kasno za podelu

Filozof Noam Čomski i Dobrica Ćosić, u prepisci o kosovskom pitanju. Čomski: Vaš predlog o podeli Kosova imao smisla, ali je sada nemoguć. Ćosić: Saglasan sam sa Vama

Čomski:
Povodom proglašenja nezavisnosti Kosova i nove situacije, nemam mnogo toga da kažem, ništa vredno ponavljanja. I danas mislim da je Vaš predlog imao mnogo smisla, ali je sada nemoguć. SAD je previše investirala u Kosovo, kako geostrateški, tako i ideološki (a po pitanju ideologije, Evropa je još luđa od SAD u vezi sa Kosovom). Geostrateški deo priče uključuje ne samo kamp ’Bondstil’, nego i potrebu da se učvrsti kontrola Vašingtona nad Evropom; ideološki deo priče ima veze sa načinom na koji su zapadnjački intelektualci napravili potpune imbecile od sebe u svojoj orgiji samohvalisanja i svom neverovatnom laganju u vezi sa ratom. Nikada neće dozvoliti da se te laži razotkriju, a poziranje o nezavisnosti Kosova je neophodni zaključak bajke o njihovoj veličanstvenoj ulozi.

Ćosić:
Poštovani profesore Čomski,
Saglasan sam sa Vama da je sada dockan da se razmatra moj predlog o podeli Kosova i odbrani od albanske aneksije srpske etničke teritorije; po svemu sudeći dockan je i da se primeni atoski (grčki) model očuvanja samostalnosti kosovskih i metohijskih manastira. Srbi su nejaki da promene isplaniranu konstelaciju albansko-srpskih odnosa na Kosovu koja je podređena američkoj strategiji i interesima na Balkanu i Evropi. Vaš čin ubedljive moralne podrške koju pružate srpskom narodu danas, za nas mnogo znači. Jer mi smo užasno poniženi nepravdama i decenijama sami. Kraj 20. veka u Evropi izrodio je, tačnije rečeno, obnovio ideologiju srbofobije u korelaciji sa rusofobijom, a kojom se na Balkanu i Evropi želi da potisne u zaborav nacistički antisemitizam i maskira kancerozno licemerje one Evrope koja proizvodi ratove i ideologije laži.
Izražavam Vam ljudsku zahvalnost i molim da ne razumete kao neskromnost kada Vam kažem: nisam srećan čovek, ali sam srećan pisac što smem da kažem da mi je u velikoj i pravednoj stvari moga naroda Noam Čomski bio istomišljenik i prijatelj.

...pre no što odvališ nešto "kategorički".

Zbog Dobrice? z:lol:
Da nisi muslić.Oni i dan danas plaše nevaljalu decu Dobricom.
Domaci muslimani se prepoznaju medj' hiljadu zena :mrgreen:

- - - - - - - - - -

_nobody_
Cek, ovo je ono...mislim ono...aaaa aaaa ooooo .....mislim nesto? :mrgreen:

А јесмо ли то ми нека друга раса у односу на ЕУропљане или Чомски опет лупета за медаљу.

Ili to možda činiš ti.

Za Evoropu mi čak nismo kvalifikovani kao ljudska bića, ili bar sisari već kao:

„Srbi su zločinački dupeglavci”.
(Ričard Holbruk, Klintonov emisar u Jugoslaviji. Njujorker, 6. novembar 1995).

„Srbi nisu naročito pametni”… „Srpska deca se više neće smejati”.
(Lorens Inglberger, bivši državni sekretar SAD)

„što se Srba tiče… To je danas jedan bolestan narod”.
(General Žak Kot, bivši komandant UNPROFOR-a u Bosni i Hercegovini, Vojni mesečnik Difens nacional, jun 1997, Pariz)

”Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu„.
(Helmut Kol, nemački kancelar, poetkom 1992)

”Srbi sprovode teror i siluju albansku decu„.
(Bil Klinton, američki predsednik, govor na proslavi 50-godišnjice NATO pakta u VaŠingtonu, 23-25. april 1999)

Za Evoropu mi čak nismo kvalifikovani kao ljudska bića, ili bar sisari već kao:

„Srbi su zločinački dupeglavci”.
(Ričard Holbruk, Klintonov emisar u Jugoslaviji. Njujorker, 6. novembar 1995).

Samo si zaboravio da spomeneš da gospodin Holbruk nije bio Evropljanin nego jedan od "izabranih" z:mrgreen: kao i još par likova sa tvog spiska z;)

Čomski je cionistički isprdak, a ovde posredno nameće ideju kako su Srbi druga rasa u odnosu na Evropljane . To uopšte nije slučajno, s obzirom na cionistički plan ciganizacije Srbije koji ide svojim tokom, pa bi za 30-40 godina to stvarno moglo da postane istina - da "Srbi" postanu nekakvi mongrili i mešanci koji stvarno ne bi bili Evropljani . z;)

Glupost.

Nebrojenim izjavama sa rasističkim nabojem prema Srbima prevashodno su evropske istaknute ličnosti potvrdile ono što Čomski govori.

Ne mogu da verujem da ste zaboravili kako su gradonačelnici, pisci, kompozitori, filozofi, humanisti i ostali članovi evropske elite prikupljali potpise za peticiju u kojoj se traži bombardovanje Beograda.

To se NIKADA ali nikada pre nije dogodilo.

To je bila najgora patološka mržnja. Rasizam je možda i preblaga formulacija za ono što Evropa misli o nama.

- - - - - - - - - -

Samo si zaboravio da spomeneš da gospodin Holbruk nije bio Evropljanin nego jedan od "izabranih" z:mrgreen: kao i još par likova sa tvog spiska z;)

Nisu ni Lorens Iglberger, Klinton i Holbruk ali me iskreno mrzi da iz hiljada izjava ekstrahujem samo one koje su dali evropski zvaničnici samo da bi ti bio srećan.

Ali evo ti jedan evropljanin :)

Trebalo bi da bombardujete Srbe”.
(Papa Jovan Pavle Drugi – Reči upućene predsedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru)

i njegov potčinjeni :

„Molim se da se vatra nebeska obruši na Srbe”.
(o. Pjer, poznati francuski sveštenik – humanitarac, po povratku iz Sarajeva i posete Markalama 2, na konferenciji za štampu)

Back