Compulsive hoarding - Sindrom veverice

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Ljudi koji nista ne bacaju nego sve cuvaju cak i djubre. Sat mislite o tome eksperti ?
http://bjp.rcpsych.org/content/early/2013/10/17/bjp.bp.113.130195.abstract
Compulsive_hoarding_Apartment.jpg

Hoarding_living_room.jpg

godinama rat vodim sa mojima jer cuvaju glusposti, prosto se ne moze prolaziti kroz kuce, a o supi i garazi da ne pricam
ja to ne volim, jer ne mogu da to sve stgnem da odrzavam, ne snalazim se kad mi nesto treba,ludim, rat s njima vodim

imadosmo poplavu, unistene i nove stvari i one koje trebaju a o njhovom krsu da ne pricam, strava i uzas
ja se mjesec dana kilavila da sve izbacim iz dvorista, jos me ledja bole
ja izbacujem oni vracaju:rida: , ja sa jedne strane kuce, oni vracaju sa druge strane kuce, ja okolo oni tamo, ja vam oni tam

jos im malo nase smece nego idu po komsiluku i pretresaju i njihovo smece i prenose mojoj kuci

ja nervni slom jedan za drugim dobijala

kud se kilavih po 16 sati dnevno, kud je to natopljeno blatom, fekalijama a ja gadljiva najstrasnije ionako. kud dosta toga i onako bilo staro i smetalo nam i prije poplave
ma uzas, uzas i jos uvjek imam nocne more zbog toga

a dvije matore drtine, nit im mogu zabraniti, nit im se moze objasniti nit nista,
jos se ljute na mene bacam im stvari koje im mogu trebati a imaju po osamdeset i kusur godina oboje

ja sve duple doze lijekova sam pila, ionako bila pod stresom i strahom
uzas, uzas, uzas

Poslednja izmena:
Problem je to za stan ako ima mali prostor a njemu sve trebaju. :lol: Velika lenčuga kada neće da iznese đubre. Ima vremena i volje da forumaši a mrzi ga da sređuje malo. Uzrok leži u tome što nema disciplinu u kući.

Isto važi ako u dvorištu ima prostor da sagradi sobicu ili šupu pa nek tamo sve ostavi i ne mora da baca kad mu je toliko stalo.
:roll:

How is animal hoarding defined?
The pathological accumuation of animals was first described in [1981] and animal hoarding was formally defined in the public health literature in [1999] using the following criteria:

Having more than the typical number of companion animals
Failing to provide even minimal standards of nutrition, sanitation, shelter, and veterinary care, with this neglect often resulting in illness and death from starvation, spread of infectious disease, and untreated injury or medical condition
Denial of the inability to provide this minimum care and the impact of that failure on the animals, the household, and human occupants of the dwelling
Persistence, despite this failure, in accumulating and controlling animals

I dalje na
http://vet.tufts.edu/hoarding/abthoard.htm
i
http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_hoarding

Kao što ćete videti iz priloženog teksta, nije to "pružanje doma nekom živom biću".

Ah,ok i hvala...Msm-etiologija bolesti je ista ili slićnog porekla...
Moja komšinica to radi...Skuplja cuke,ima i azil za njih...
Poznate su mačkarke,koje imaju gomile mačaka oko sebe...
Golubari nisu ništa drugo,a i pčelari...
Ybt,možda i ovo s forumom ima veze s tim...Skupljaš postove i odgovore
kao neke predmete i kao boluješ za njima...:zstidljivko::eek::rotf::sad2:

Ah,ok i hvala...Msm-etiologija bolesti je ista ili slićnog porekla...
Moja komšinica to radi...Skuplja cuke,ima i azil za njih...
Poznate su mačkarke,koje imaju gomile mačaka oko sebe...
Golubari nisu ništa drugo,a i pčelari...
i dalje mogu da shvatim ljubav prema zivotinjama al prema smecu nikako
nije mi to isto

ja sam protiv ako neko skuplja zivotinje, drzi a nije u mogucnosti da im pruzi osnovne uslove za zivot, muci ih na taj nacin i sta ti ja znam, a ako neko jeste kao tvoja komsinica onda mi je to skroz normalno i podrzavam to

ako strucnjaci kazu da je to bolest onda nek bude bolest, ja nisam strucnjak i meni je to normalno

Back