compact za 15000

eh, tesko da ces ista postici sa tim aparatom od 100 eura

evo ti jedno od slicnih misljenja vezanih za nikon s 6100

Aparat je katastrofalno los. Fotografije ne valjaju ni na dnevnom svetlu u prirodi, a u zatvorenom prostoru se tek nista ne vidi. fokus ne radi preko 2/3 zuma, znaci sve je mutno i bukvalno se nista ne vidi. Da napomenem, digitalni zum je iskljucen, a stabilizacija slike ukljucena ali kao da nije. i sa stalka ista prica. Obidjite ga u sirokom luku. Bolje su mi slike neuporedivo sa starog coolpix 3700 sa 3.2 MPix.

takvi aparati su za letovanja i za totalne amatere... za ovo za sta tebi treba aparat gotovo je neophodno da uzmes konkretniju opremu

za stock varijantu bolje kupiti i neki malo starii aparat pa i polovan ali da je vrh u klasi! >tipa Fuji 6500 i sl. Znaci nesto sto ima dobar objektiv-pazi dobar ne 50 x zoom nego kvalitetnu optiku! Jer imaj u vidu da se brdo fotki za stock radi u studiju u kontrolisanim uslovima-znaci smanjis ISO na minimum, blic i rokaj....e sad poseban je problem sto se u stock trebalo ubaciti pre, sad je to druga prica...sta god radis treba biti inovativan i medju prvima-inace dzaba Ti....

http://www.cam.rs/fotoaparat-fuji-finepix-s2950-2011-09/ Za dSLR nemam pare, ali imam za ovaj, Valjda je malo bolji od ovih compacta. Kakav je ovo aparat i marka??
Речено је овде већ неколико пута на другим темама да "Фуђија" у принципу на нашем тржишту треба избегавати.

У класи просумера, за почетак, и ко има амбиције да нешто научи, да би касније прешао на нешто боље, препоручујем овај, 316е: http://pcfoto.biz/panasonic-fz45
Мислим да је код њега и најбољи однос квалитет-цена.

А, у класи компаката, а где такође постоје могућности ручног подешавања, врло добар је овај, и око 150е је:
http://pcfoto.biz/canon-sx130-is

Poslednja izmena:
Речено је овде већ неколико пута на другим темама да "Фуђија" у принципу на нашем тржишту треба избегавати.

У класи просумера, за почетак, и ко има амбиције да нешто научи, да би касније прешао на нешто боље, препоручујем овај, 316е: http://pcfoto.biz/panasonic-fz45
Мислим да је код њега и најбољи однос квалитет-цена.

А, у класи компаката, а где такође постоје могућности ручног подешавања, врло добар је овај, и око 150е је:

Tu izjavu tj.takve treba doro odmeriti posto je neko odavde bas sa tim Fujijem-koji sam ja predlozio-krenuo uspesno u stock vode...i aparat otisao polovan u druge srecne ruke tek posle kupovine DSLRa...Taj konkretno Fuji sto je on naveo nije sjajan al ne zato sto je FUji vec je samo dno ponude. A Ti MIlunka nauci da postoji nesto sto se zove klasa-znaci i kod kola, i foto-aparat i telefona-u principu je bitnije da li kupujes nizu, srednju ili visoku klasu nego koji je proizvodjac....iako pojedine i treba izbegavati...a Fuji to nije bar ne sa odredjenim njegovim aparatima...E sad covek treba prvo da zna sta je to sto treba gledati kod aparat tj. sta cini aparat dobrim-a nisu ni Mpix, ni broj optickog zuma, ni razne druge dzidza-bidze...
U prevodu-postavljacu teme-bez da se ljutis za 150 evra s uvek mogao kupiti aparat pri vrhu donje klase ili slabija srednja klasa...dok je jaca srednja klasa skoro pa uvek kostala 250-350 evra...Doduse kraj 90tih i pocetak 2000te god. je digitalna era tek bila u povoju pa su cene aparata bile i drasticno vece od gore navedenih. Tipa kompakt sa 2 Mpix i 2-3 x zoomom je kostao i do 400-500 evra...a DSLRovi su bili ne ispod 3-5 000 evra...
Konkretno mogu da potvrdim tj. argumentujem ono sto pricam postaviti cene odredjenih aparata iz godine u godinu

Tu izjavu tj.takve treba doro odmeriti posto je neko odavde bas sa tim Fujijem-koji sam ja predlozio-krenuo uspesno u stock vode...i aparat otisao polovan u druge srecne ruke tek posle kupovine DSLRa...Taj konkretno Fuji sto je on naveo nije sjajan al ne zato sto je FUji vec je samo dno ponude. A Ti MIlunka nauci da postoji nesto sto se zove klasa-znaci i kod kola, i foto-aparat i telefona-u principu je bitnije da li kupujes nizu, srednju ili visoku klasu nego koji je proizvodjac....iako pojedine i treba izbegavati...a Fuji to nije bar ne sa odredjenim njegovim aparatima...E sad covek treba prvo da zna sta je to sto treba gledati kod aparat tj. sta cini aparat dobrim-a nisu ni Mpix, ni broj optickog zuma, ni razne druge dzidza-bidze...
U prevodu-postavljacu teme-bez da se ljutis za 150 evra s uvek mogao kupiti aparat pri vrhu donje klase ili slabija srednja klasa...dok je jaca srednja klasa skoro pa uvek kostala 250-350 evra...Doduse kraj 90tih i pocetak 2000te god. je digitalna era tek bila u povoju pa su cene aparata bile i drasticno vece od gore navedenih. Tipa kompakt sa 2 Mpix i 2-3 x zoomom je kostao i do 400-500 evra...a DSLRovi su bili ne ispod 3-5 000 evra...
Konkretno mogu da potvrdim tj. argumentujem ono sto pricam postaviti cene odredjenih aparata iz godine u godinu

У реду.

Али, потпуно неупућенима најбоље је у ствари предложити - конкретне моделе, без много филозофирања и ширења приче, а ја сам управо то урадила.

Дакле, мислим да би за почетак, а у границама 150е, овај поменути Canon био врло добар избор:

Telo je uvek manje bitno od stakla. Telo, naravno, koje zadovoljava minimum zahteva za stock. Recimo, ako koristiš Nikon D7000 i Sigma 17-70 staklo, uvek ćeš dobijati lošije slike od kombinacije Nikon D7000 i Tamron 17-50 2.8.

100x sam sebi rekao da se necu upustati u ovakve polemike jer je besmisleno i opet..."Napisao sam pa sta"? Jer Ti prozivas nekog za nesto sto je taj neko vec znao/izjavio! I ne dobar objektiv nije sirok pojam-ili jeste ili nije dobar. I ajde sad da se igramo-Ti napis "e bas nije tako"....P da jos malo zbunimo postavljaca teme...Jer tako ovde ide-umesto da se da konkretan savet-ide se u generalizaciju i netacne izjave...E sad druga je stvar ako neko zeli da ispadne pametan a ne da pomogne nekome...

100x sam sebi rekao da se necu upustati u ovakve polemike jer je besmisleno i opet..."Napisao sam pa sta"? Jer Ti prozivas nekog za nesto sto je taj neko vec znao/izjavio! I ne dobar objektiv nije sirok pojam-ili jeste ili nije dobar. I ajde sad da se igramo-Ti napis "e bas nije tako"....P da jos malo zbunimo postavljaca teme...Jer tako ovde ide-umesto da se da konkretan savet-ide se u generalizaciju i netacne izjave...E sad druga je stvar ako neko zeli da ispadne pametan a ne da pomogne nekome...
Ти си стварно без потребе преосетљив.

А овде је у ствари најбитније било оно што је прво одговорено постављачу теме, да ни не помишља о stock-у с око 150е.

И конкретно му је речено да тај Фуђи који помиње не ваља.

Исто тако, да - на НАШЕМ тржишту - треба избегавати "Фуђи" генерално, што је такође конкретно образложено.

Такође, ако се већ ради о тој суми од око 150е, препоручено је конкретно шта је ту најбоље, ако се жели ручна контрола над апаратом, а што је основа сваког иоле озбиљнијег рада у овој области.

И то је то, све друго је непотребно оптерећивање у овом тренутку.

To da Fuji treba izbegavati ste nadigli neku teoriju zavere Ti i jos neki a ja znam ne jednog nego vise ljudi koji se bas kunu u Fuji-izmedju ostalog i ovaj koji sam naveo...I da, covek je s tim Fujijem koji vredi oko 150 evra(iako jeonda nov kostao 300, OK) radio stock. Jel to nije argument? A reci" Fuji ne valja" je izjava...bez argumenata...Ti si imal F70 i nije Ti valjao...ja imam i valja mi...i sta cemo sad...? I da, jesam preosetljiv sam kad se neko pravi pametan u vezi necega za sta nije...

To da Fuji treba izbegavati ste nadigli neku teoriju zavere Ti i jos neki a ja znam ne jednog nego vise ljudi koji se bas kunu u Fuji-izmedju ostalog i ovaj koji sam naveo...I da, covek je s tim Fujijem koji vredi oko 150 evra(iako jeonda nov kostao 300, OK) radio stock. Jel to nije argument? A reci" Fuji ne valja" je izjava...bez argumenata...Ti si imal F70 i nije Ti valjao...ja imam i valja mi...i sta cemo sad...? I da, jesam preosetljiv sam kad se neko pravi pametan u vezi necega za sta nije...
Ја никад нисам рекла да је "Фуђи" проблематичан као такав, већ код нас, из речених разлога.
И ја знам особу која има Ф 70, и који му одлично ради, али купљен је био у иностранству.

А не бих ни ја посумњала тек тако, и није теорија завере, али је симптоматично ако се у међувремену, за само неколико месеци појави још три случаја која знам лично да су људи имали проблема баш с "Фуђи" апаратима, разни модели, а за исто време нисам чула ни за један пример код других апарата. За "Фуђи" који си навео ни ја нисам имала примедби, али за онај модел који је навео постављач теме смо се сви сагласили да није нешто нарочито.

Нема љутње ни напетости, разговарамо.

И надам се да смо човеку барем мало помогли.

Vidi, nikad ne pričam napamet, pa tako ni što se foto tehnike tiče. Znam ja dobro šta je Fuji, i šta je nekad bio. Setićeš se S5 Pro i F30. Ono što sprečava Fuji da makar delimično vrati nekadašnje pozicije je sulud odnos cene i kvaliteta, kad se poredi sa direktnim konkurentima.To isto, na n-ti stepen podignuto, važi i za Sigmu.
Stvar je u tome što sasvim pouzdano znam da firma, odnosno čovek koji uvozi Fuji na naše tržište uvozi refurbished aparate i prodaje ih po cenama novih. Njegova firma nije čak ni distributer Fujija, i zato ne podleže nikakvoj odgovornosti.Neću ih ienovati, naravno, jer nemam dokaza, ali u foto krugovima ne može ništa da se sakrije. Jako se dobro zna ko šta uvozi, ko je kakav i kakav je odnos prema kupcima. Nadam se da su stvari sad jasnije.

Jel moze sa compactim da se nesto postigne na stocu?
Са Canon-ом G9 је својевремено могло, неки људи су чуда правили. И с G 11, сад G12 али они су сви далеко скупљи. Или Canon G1X , али он већ по цени спада у својеврстан безобразлук.
Мада, видела сам сјајне фотке и с SX 100.

Значи, ако је реч о цени, враћамо се на онај предлог, Canon Powershot SX 130 - из њега се стварно може доста извући, кад се овлада неким стварима, а да се уклапа у буџет од око 150е.

Sam sam se uverio da megapixeli i zum nema nikakve veze sa kvalitetom slike, ovu fotografiju sam slikao sa mojiom Nokiom 6120 classic sa 2 mpix, i malim socivom sto sam stavio ispred kamere.
03052012(057).jpg
03052012(053).jpg
03052012(034).jpg
03052012(034).jpg
03052012(051).jpg

Poslednja izmena:

Back