Come together- koja verzija pesme vam je bolja?

Bitlsi su objavili na svim njihovim albumima 213 pesama. Sve njihove pesme je neko obradio. Postoji preko 20.000 obrada pesama Bitlsa. Samo jedna pesma od Bitlsa,"Yesterday", se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda sa obzirom da postoji preko 1.600 verzija ove pesme uradjenih od
drugih muzicara..
Naravno, ja nisam cuo svih 20.000 obrada Bitls pesama, ali od onih koje sam cuo, jos uvek nisam cuo ni jednu koja je bolja od originalne Bitls pesme. Po meni ni jedna obrada se ne moze meriti sa originalnom pesmom Bitlsa.
"Come Together" je obradjena preko 500 puta..... Tina Turner, Booker T., The Supremes, Diana Ross, George Benson, Ben E. King, Aerosmith, Sarah Vaughan, Soundgarden, Whipped Cream, Skin, Meat Loaf, Buddy Miles, Robin Williams, Tom Jones, Lady Shave, Paul Weller, Eurythmics, Joe Cocker, Collide, Bruce Sprengsteen, Lee Rocker, Roberta Flack...i mnogi, mnogi drugi muzicari su obradili "Come Together" pesmu Bitlsa.
..........
Cuo sam sve obrade "Come Together" od muzicara koje sam naveo u gornjoj listi, ukljucujuci i verziju koju je napravio Majkl Dzekson. Postujem Dzeksona i njegov rad, bio je zaista vrhunski muzicar sa neverovatno dobrim i legendarnim pesmama, ali njegova verzija "Come Together" je po meni, definitivno... najgora obrada bilo koje Bitls pesme koju sam ikada cuo.
Aranzman je uzasan, bas gitara koja u originalnoj pesmi Bitlsa, jacinom i snagom zvuka nosi celu kompoziciju, u ovoj obradi je toliko jadna i monotona,
da imam utisak kao da je svirao neko ko proba bas gitaru prvi put u prodavnici gitara. Ubacio je ritam gitaru sa iseckanih pet akorda i prateci solo koji pobijaju jedno drugo tokom cele pesme, vidim klavijature u spotu, ali ih uopste ne cujem..... U sustini pesma se zavrsava na tacno 3:00 minuta. Od 3:00 pa do kraja na 5:42 je jedno te isto mucenje sa identicnim i iznova ponavljajucim linijama svih instrumenata i bezgranicnim "Ihhi", "yeeeah", "uuuuu" Majklovog pevanja. "Mojo filter" i " spinal cracker" je ponovio sto puta u zadnjih dva minuta bez ikakvog koncepta.
To je karakteristicno za Dzeksona u njegovim pesmama sto je i u redu, to je njegov "trademark", ali ne i u "Come Together" je ova pesma nije ta vrsta "ihhhi"..."uuuuhhuu". pesme.
Ponavljam, postujem njegov rad i mislim da jedan od najvecih pop muzicara sa sopstvenim pesmama, ali trebao je tu i ostati.
Totalno nepotrebno je iskasapio i unistio ovaj Bitls klasik. Bezidejna obrada i uopste uzasna verzija jedne odlicne i bezvremenske pesme od Bitlsa.

/gde da se sakrijem/
NE MOZES
200.gif
🔪🔪🔪🔪🔪🔪

Back