Colombia

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja imam veliku zelju da je posetim!
Majke mi!
Plaze,devojke,tompusi, osetis se kao da si u 60-tim!
Mislim da je sjajna zemlja!

I drzi se onoga: Ne diraj me ne diram te!
Zato budi cool i sve ce biti uredu!

Midza:
Reci sta te interesuje? Ako planiras kao i moji sugradjani, da se bogatis, saljes za Lisabon i te fore,zaboravi...sve ostalo je neverovatno....samo se klonis nevolje pa onda i ona tebe.

Zna se za$to je Kolumbija interesantna.
Za$to mora Lisabon?
Moze i Amsterdam,
Hag,
Antwerpen.
Marselj.
Od 10 turista 8 je do$lo po cocu.
To je cinjenica!

8)

Verovatno si ti cuo nesto U Canadi o kolumbiji,pa zato tako pricas,jer ipak si ti u Americi doduse severnoj ali valjda bolje znate!
Ja nesto i nisam nista lose cuo o Kolumbiji!
Ipak nemam ti ja tih para za takve "izlete" da imam ja bih se do sada ozenio!
Salim se naravno za zenidbu!
Poz svima!

Upoznala sam sasvim slucajno decka koji je bio u Kolumbiji na razmeni studenata pre par godina i odusevljen je!Bio je tamo oko pola godine,obisao par gradova,i naravno pun je utisaka,a nije tako strasno kao sto se prica,pa i on se vratio ziv i zdrav!!!

Super Girl:
Upoznala sam sasvim slucajno decka koji je bio u Kolumbiji na razmeni studenata pre par godina i odusevljen je!Bio je tamo oko pola godine,obisao par gradova,i naravno pun je utisaka,a nije tako strasno kao sto se prica,pa i on se vratio ziv i zdrav!!!
Pa eto nam primera!

aca9020:
DA LI NEKO ZNA NESTO O KOLUMBIJI SEM DA JE KOKA NACIONALNI BREND I DA IMA 6,7 STO DRZAVNIH STO PRIVATNIH VOJSKI.DALI IMA SRBA TAMO I CIME SE BAVE STA RADE I TAKO TO CUO SAM DA IMA 1 SRBIN IMA FABRIKU TEKSTILA.DALI JOS NEKO NESTO ZNA.
Ja sam putovao po Kolumbiji 2 .meseca 2004 i ako Bog da bicu tamo opet za 6. dana.Od preko 40. i kusur zemalja koje sam obisao konstantno putujuci na sest kontinenata u proteklih 2. god. i koji dan , ova zemlja me je jedina totalno ocarala i ucinala da bude prava na listi onih u kojima bih voleo da zivim.
Putovao sam uzduz i popreko ali je zemlja ogromna,velicine Spanije i Francuske zajedno,tako da trazi vreme. Boravio sam u svim vecim gradovima kao i po selima u unutrasnjosti.
Sto se tice za posete, turizma ovo je fenomelna zemlja. Ima skoro sve vrste prirodnih lepota: planine, prrelepe karipske plaze, amazonsku dzunglu, pustinje.
Uzasno je jeftina za putovati, samo je Bolivija u J.America jeftinija.{Budzet mi je bio 20-25 evra dnevno i proveo sam se kao car}
.Ono najvrednije u Kolumbiji su njeni ljudi i njena kultura.
Muzika i ples su sastavni i svakodnevni deo zivota. Salsa , Kumbija, Valjenato,Regeton,Ljanera su neki od tipova .Kolumbijci djuskaju u svakoj prilici.
Moram da pomenem da su Kollumbijke najlepse i najzenstvenije zene na svetu.Vrele ali inteligentne i realtivno dobro edukovane.Bio sam u Indoneziji, Tajlandu,Karibima, trenutno sam u Brazilu ali tako nesto nisam video.
Sto se tice droge ima je mnogo , i uzasno je jeftina( gram koke 1US na ulici, marihuana je skoro dzabe).Zalosno je ako cete zbog toga u Kolumbiju, ima toliko boljih stvari.Ako vec hocete da se drogirate budite diskretni jer murija vreba strance kojih ima malo ne bi li izvukla lovu.
Sto se tice bezbednosti, zaboravite zapadnu propagandu o teroru na ulicama, ratu..Secate se sta su pisali i pisu o nama.Mnogo sam se bezbednije osecao tamo nego ovde u Brazilu gde sam trenutmo vec skoro 5 meseci.Nikad mi se nista nije desilo a boravio sam po najeftinijim hotelima, u siromasnim certvrtima cestoboravio i tamo sreo divne ljude. Bezbedonosna pravila su istra za sve delove sveta i velike gradove.
Sto se tice gerile, ona opewrise u oko 40odsto zemlje ali je to uglavnom dzungla gde niko ne zivi, uz granicu sa Ekvadorom i Brazilom...U te delove zemlje policiaj ne dozvoljava ulazako niste lokalac.Ja sam probao sa dva svedjanina da odem istocno od Bogote ali smo bili vraceni.
Ako nameravate da ziviti o ovoj zemlji, prvo tesko je doci i videt, dobiti vizu. Drugo treba neka lova, ne velika za zapadne pojmove da pokrenete biznis.U drzavnom aparatu birokratije je ogromna kaO I u vecini Latino zemalja.
Sve u svemu ako ikako dobijete sansu da idete, otidjite necete se pokajati.Jeftini letovi postoje iz Venecuele, Kube, Paname. S.Amerike..iz evrope je nesto skuplje.
Nasih ima vrlo malo za razliku od Venecuele, Argentine, Brazila..
Ja sam slucajno nabasao na restoran srpske kuhinje u centru starog grada Bogote koji drzi nasa beogradjanka , gospodja Katarina , gde sam uzivao u punjenim paprikama i dobio priliku da sa nekim popricam srpski posle duzeg vremena.
Ajde kome treba neki info moze slobodno da se javi pa kad nadjem vremena pisacu.

2004.sam svratio tamo i nije mi se svidelo,al sam opet otišo 2006.Jes da ima švercera,krimosa i svega,al nije loša plaža,more i zemlja...Uopšte grad je lep,al imam nekako malo strah da budem tamo,od krimosa i svega toga...Stvarno tamo možeš svašta da očekuješ pa i Čavezovu gardu koja oće rat!

Preporučujem da odete,al ne na više od deset dana,ja sam 2004.bio par dana,a 2006.deset...10 je taman da se uživa i sve lepo da se vidi,a da se izbegnu glavne nevolje...

Ne razumem. Neko kaže da je lepo i bezbedno, a drugi da ne valja, ima mnogo kriminala ... Iskreno mislim da je lepo. Voleo bih da obiđem Colombiju i ostale zemlje LA... Obožavam i njih i španski.

Back