čokolada s čvarcima

čula sam za razne kombinacije no mislim da je ovo ipak previše
meni nekako ne zvuči privlačno čak niti toliko da bih probala iz znatiželje...
i to još kakao tabla
:fdlan:
kakvo je vaše mišljenje?
Prosle godine smo posetili Zotter, privatnu fabriku cokolade. Imali smo turu po postrojenju gde smo mogli da probamo preko 300 vrsta cokolade. Na pocetku smo entuzijasticno probali skoro sve, ali ubrzo vise nismo mogli. Svuda je bila ponudjena voda za pice. Bilo je tu svega, cokoladnih fontana, pralina, raznih cokoladica itd. A ulaz je nekih 35-40 eura.
Ta firma ima okolo veliki park sa zivotinjama, umetnicki deo sa skulpturama, ali i saljivi „Groblje neuspelih ideja“, pa se tu mogu videti spomenici na kojima pise „Cokolada sa mandarinama i senfom“, „Cokolada sa cveklom i cammeberom“ i slicne vratolimije. :) :)

IMG_7538.jpeg

IMG_7537.jpeg

To je ogroman kompleks. Pogotovo park. Mora da se odvoji citav dan da bi se sve videlo.

A ovo su jestivi suseni crvi, koje su isto stavljali u cokoladu. Nisam mogla da se nateram da je probam.
IMG_7542.jpeg

IMG_7543.jpeg

I bezobrazni robot, koji je na ulazu u fabriku sluzio cokoladu. :) :)
Ako bi mu neko stao na put on bi rekao: „Izvinite, da li mozete da se pomerite? Ja ovde radim! Nisam na odmoru kao vi!“
I svi bi prvo zbunjeno gledali, a posle se smejali. :) :)

IMG_7540.jpeg

Vlasnik firme je putovao svuda po svetu u potrazi za neobicnim ukusima i trudio se da kakao kupuje iskljucivo od seljaka koje je licno upoznao i posetio.
Na pocetku obilaska postrojenja smo prvo u njihovom bioskopu pogledali film o cokoladi i o porodici koja je firmu osnovala.

@mačka zagrebačka
Oprosti sto sam ti malo uzurpirala temu. 😘
Imaj vidu da sam se sudrzala :D, jer je ovo jedna genijalna firma sa puno zanimljivih detalja.

IMG_7547.jpeg

Back