cokolada i gazirani sok

Poruka
3.797
pozdrav. uvek kad pojedem malo cokolade i pijem kolu,dobijem krakotrajni proliv. samo me zaboli stomak i moram hitno,bukvalno nakon nekih 40 minuta, nema sanse da me preskoci neki put. sa drugim ljudima sam pricao,rade to isto ali nemaju proliv. sta raditi,to jest,sta mi fali?

pozdrav. uvek kad pojedem malo cokolade i pijem kolu,dobijem krakotrajni proliv. samo me zaboli stomak i moram hitno,bukvalno nakon nekih 40 minuta, nema sanse da me preskoci neki put. sa drugim ljudima sam pricao,rade to isto ali nemaju proliv. sta raditi,to jest,sta mi fali?
Tebi je 40 minuta hitno.......hitno je 5 min.....cisto da znas...
Probaj , uzmi nesto sto je stvarno laksativ, pa ces videti ili sto je zagadjeno...

Ovo sto ti pominjes je vise reakcija creva..nije nenormalno....nekome se to desava kad pojede naduveni pasulj i popije koka kolu posle toga....umesto na gore, pritisak zeluca krene nadole i onda creva odrade to ....ili kad je pokvaren sir....

Koka kola ocigledno ti izaziva nadpritisak i on tera sadrzaj u creva i posle jos na dole, a cokolada kao slatko izaziva vece kretanje creva, nervozna ili aktivna creva...a moze i nadpritisak to da stvori...a i nisu koka kole bas ni prijatne za creva i sluzokoze...

Kombinacije koje mogu da deluju isto , ovo na 30 40 minuta su npr hladan burek i jogurt.....pasulj i gazirano pice......sir i nesto sto masno....mleko i sljive....
Kafa i mleko , a zanimljivo da kafa i limun to ne rade...nego rade suprotno..eto probaj, kafu i limunadu sa secerom , cisto da vidis pa bez secera ....Cudo...
Kad je nesto sto zeludac ne podnosi ili je pokvareno , treba manje od 30 minuta, ali to je do organizma i nisam siguran da je zdravije....zdravije jeste po organizam ali funkcionalno pre bi takvu osobu mogao da podvedes pod bolesnika kojem zeludac ne radi normalno nego ove druge..

Pijem izvornu kiselu vodu od'87 godine,jer ova nasa cesmusa nista ne valja,a kada sam ostavio alkohol pijem samo mineralnu fabricku.Ne smeta mi nista.Od cesmuse obavezno dobijem udar zeludacne kiseline i par dana mora da pijem sodu bikarbonu da bi se to smirilo.Sve to zavisi od organizma do organizma.

A kad piješ samu koka-kolu?

pijem to hladno i gazirano i leti i zimi,nikad nemam nikakvih problema. nit me grlo boli nit nista,navikao sam i prija mi. jedem jabuke jer sam procitao da su dobre za jetru za regeneraciju. a inace, takodje imam problema kad pojedem neki masan burek. nemam problema uvek,verovatno zavisi od kvaliteta ili ko zna cega. burek i jogurt,ili me oteraju u toalet nakon sat vremena,ili samo stoji u zelucu i nece da se svari,dobijem mucnine i nagon za povracanjem. stavim prst u grlo i povratim to djubre,odmah mi lakne. tesko varim te mlecne stvari,tako da sam ih skroz izbacio. mada sto se tice bureka, mozda mi vise smeta ta masnoca i ulje,a ne sir. hvala na pitanju. :)

Pa to dvoje je kombinacija koja izaziva mucninu, ok i ja volim slatkise i imam potrebu da ih jedem i da se zasladim povremeno ali zasto jesti cokoladu bogatu secerom i uz to piti gazirani sok koji sadrzi jos vise secera, ono nesto gazirano nije lose nekad da se popije posle rucka, recimo posle nekog rostilja, pice, neceg pohovanog ili neceg sto sadrzi luk (recimo ja ga teze varim) ili tako neceg malo jaceg i obilnijeg, da malo pospesi probavu, a kad pojedes cokoladu ili tortu ili tako nesto posle toga mi lepo legne jedna casa hladne obicne vode.

pijem to hladno i gazirano i leti i zimi,nikad nemam nikakvih problema. nit me grlo boli nit nista,navikao sam i prija mi. jedem jabuke jer sam procitao da su dobre za jetru za regeneraciju. a inace, takodje imam problema kad pojedem neki masan burek. nemam problema uvek,verovatno zavisi od kvaliteta ili ko zna cega. burek i jogurt,ili me oteraju u toalet nakon sat vremena,ili samo stoji u zelucu i nece da se svari,dobijem mucnine i nagon za povracanjem. stavim prst u grlo i povratim to djubre,odmah mi lakne. tesko varim te mlecne stvari,tako da sam ih skroz izbacio. mada sto se tice bureka, mozda mi vise smeta ta masnoca i ulje,a ne sir. hvala na pitanju. :)
Onda je to neka udružena kombinatorika.
Zaobilazi kombinaciju kad nisi pri toaletu i sve će biti ok. ;)

Prestani da jedes tu kombinaciju i bice sve u redu

Organizam ti sam lepo kaže, da Colu izbaciš iz upotrebe!Ako nisi mlada osoba, trebao bi bataliti i kupovne slatkiše.

Back