Coek i dete

Slonce

Legenda
Poruka
56.944
sto ljudi,sto cudi.sto zena,dvesta sisa.
neretko muskarci bivaju prozivani po svojoj samozivosti,nedorasloscu,zeljom za slobodom i sl.jel to zbilja tako.

koliko vas zeli brak,porodicu,potomstvo.jedno ili vise sitne decice koja skakucu uokolo i penju vam se na glavu.

ozenjeni podelite sa nama svoje vidjenje.pre momkovanja i posle.

mislite li da dece nikad dovoljno?

e pa...izvolte...

Deca su super. Sklepaš par komada i onda ne mora da se snebivaš dok tražiš da ti žena pere, čisti, kuva; samo se švercuješ uz njih, i paziš da ne preteraš, da ona ne uvidi kako si svoje obavio i više joj nisi potreban.

neretko muskarci bivaju prozivani po svojoj samozivosti,nedorasloscu,zeljom za slobodom i sl.jel to zbilja tako.

koliko vas zeli brak,porodicu,potomstvo.jedno ili vise sitne decice koja skakucu uokolo i penju vam se na glavu.

e pa...izvolte...

Ја желим, жели сваки мушкарац, али што рече џорџ када нађеш девојку за то то ћеш и урадити, док не нађеш заебаваћеш се... Мсм лако је имати кућу, није лако имати дом, хармонију, децу и тако то, значи живот може бити пакао ако погрешиш у одабиру, зато мушкарци пре бирају заебанцију коју годину дуже него пакао, а женски сат куца брже тако да немају ни времена за заебанцију...

e pa...izvolte...

Bolje pitanje je koliko vas želi mjenjati pelene, ne spavati noću..a ni danju.., brinuti da li je djete gladno, žedno(što uključuje pripremanje zdrave hrane..)..da li se pravilno hrani..da li mu šteti Jana sa reaznoraznim okusima(danas, odn.juče mi se jedan otac na to žalio..) ... zabavljati, odn. provoditi većinu svog 'slobodnog vremena' (žrtvujući svoje hobije i visenje sa drugarima) sa svojim potomstvom ...

Bolje pitanje je koliko vas želi mjenjati pelene, ne spavati noću..a ni danju.., brinuti da li je djete gladno, žedno(što uključuje pripremanje zdrave hrane..)..da li se pravilno hrani..da li mu šteti Jana sa reaznoraznim okusima(danas, odn.juče mi se jedan otac na to žalio..) ... zabavljati, odn. provoditi većinu svog 'slobodnog vremena' (žrtvujući svoje hobije i visenje sa drugarima) sa svojim potomstvom ...

pa te poslove rade zene : )) a muskarci malo ponekad promene pelenu, malo gigigigi i tako

a dobro, to kao nemas vise hobi i drugare al kao dobijes nov kvalitet u zivotu. onako moz da budes nadobudan malo kao mladi roditelj i da pricas kako nema vece srece i to i ono reset znaci nov zivot
mada sta znam
ako mozete da se izdrzavate onda mogu da se uglave i deca... tako to valjda ide

je l su normalni uopste ovi preko 35 sto nemaju decu? mislim oni koje poznajete
ajd oprastamo im ako nisu mogli

elda bolji us ovi s decom? elda da je to glupo? ako imas decu onda valjda nemas vremena za krizu srendjih godina
bas me je razocaralo to saznanje

Kao da nema muskaraca koji i kad nadju "normalnu" smatraju da im jos uvek "nije vreme" i misle na to sta ce sve da propuste ako se posvete jednoj samo. Kao da je brak robija, takav neki odnos. Mada ne mogu da kazem, i ja smatram da meni jos nije vreme za brak. No, ok, kad izaberes nesto, odrices se drugih opcija i verujem da covek i prilikom izbora kojim je zadovoljan, u nekom trenutku, iz nekog razloga, pomisli i na sbbkbb. Ali uvek se moze tako, mada to sad nije tema.

Tu je i cinjenica da mnogi suvise traze od drugih, a sami nisu spremni da ljudski doprinesu. Ne uvek zato sto su sebicni, losi, precenjuju sebe ili potcenjuju druge, vec cesto i jer se plase da ne ostanu povredjeni, izblamirani (?!), smatraju da tako treba (sto si gori prema devojci to je ona bolja prema tebi (ili prema decku) - koliko sam samo puta to cula, ne verujem..) ili statijaznam.

Po mom misljenju, na vezi kod koje postoje indicije da moze da se razvije u nesto ozbiljno, a mozda i u brak, treba, ne raditi, nego krv propljuvati. I smesno mi je ono da, ako smo jedno za drugo, onda bi trebalo da nam cvetaju ruze po prirodi stvari, bez truda. Pa ja nekad sama sa sobom ne mogu i znam da se desi da se nepotrebno istresem na one koji to najmanje zasluzuju, da sam ponekad svojeglava, neraspolozena.. i sta sad? Nisam savrsena, ali se barem trudim.

Takodje, ako hoces da zivis u zajednici, onda se moras i ponasati tako. Kao deo necega, a ne i dalje kao da se nista nije promenilo (tesko mi je ovde bilo da nadjem neku prikladnu rec, jer da napisem "a ne kao da si i dalje sam/slobodan" nekako mi je bilo bezveze.. pogotovo ovo slobodan, jer ispada da si u vezi ili braku neslobodan, a to ruzno zvuci i trebalo bi da je netacno). Logicno je da je odredjena promena nacina zivota neminovna. Ne zato sto to neko od nas trazi nego jer brak i deca to podrazumevaju. Pa ako hoces, izvoli. Ako ne, samo ces da unesrecujes druge. Nekima je i to ok.

Osim toga, nezaobilazni finansijski faktor - da po tom pitanju stojimo drugacije, ljudi bi vise prilazili jedni drugima, imali mnogo manje predrasuda, strahova i drugih neuroza. I medjuljudski odnosi bi u globalu bili kvalitetniji, a pojedinac srecniji.

Back