bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Aj kazi zadatak da vidim dal sam zardjao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
#include <iostream>
#include <utility>
#include <sstream>
using res = std::pair<int, std::string>;
int mark(const std::string&in) {
int res=0;
for (auto l : in) {
res += l;
}
return res;
}
res score(const std::string& in) {
std::istringstream iss(in);
std::string word, mword;
int max = 0;
while (iss >> word) {
auto s = mark(word);
if (s > max) {
max = s;
mword = word;
}
}
return std::make_pair(max, mword);
}
int main()
{
std::string words = "abc adef def";
auto res = score(words);
std::cout << res.first << " " << res.second << std::endl;
}
haha nitpikujemoPa nisu sve reci, pogledaj na poceku ovog threada, one permutacije u Rust-u pa podji od toga.
Inace nista nisi ogranicio, no nema veze kao skolski primer necemo sad to da nitpikujemo.
Ја рецимо немам слободне викенде, а кад имам слободно време желим да учим конкретне скилове, а не да се зезам са задацима од којих нема (материјалне) користи. Али свако има своју причу...
citao sam na netu da je sajt dobar za razvoj vestina za kompetitivno programiranje, ako hoces da razvijes vestine za posao valjda ti je bolje da se bacis na neki projekatJa sam se malo uvukao u ove zadatke misleci da cu da razvijem neku brzinu resavanja, malo metalne gimnastike itd. ali nije tako bas. Samo zaglavim u teskim (meni) zadacima i tu malo posutanem i krenu sumlje... Onda resim posle nekog, po meni duzeg vremena, pogledam kako su drugi uradili pa se utronjam kako ima boljih resenja. Ali sto neko gore rece treba izbegavati biblioteke i pomociti se kroz petlje itd.
Praktikuju se ovakvi zadaci na interviju, negde na papiru, tabli, laptopu,... kako gde. Ali npr. u web programiranju ne znam da li ovakvi zadaci imaju smisla za bilo kakav razvoj agilnosti u resavanju. Voleo bi neko iskusan da kaze.
To zavisi od firme i sta im treba. Znaci specijalizujes se zaako hoces da razvijes vestine za posao
pa krenu sumnje. Zadaci su jednostavni do nivoa 3-4. Tada mora covek da zna neke algoritme. Ja samo skoro poceo da radim rekurziju. Deluje mi nekako skroz vestacki.Ja sam se malo uvukao u ove zadatke misleci da cu da razvijem neku brzinu resavanja, malo metalne gimnastike itd. ali nije tako bas. Samo zaglavim u teskim (meni) zadacima i tu malo posutanem i krenu sumlje... Onda resim posle nekog, po meni duzeg vremena, pogledam kako su drugi uradili pa se utronjam kako ima boljih resenja. Ali sto neko gore rece treba izbegavati biblioteke i pomociti se kroz petlje itd.
Praktikuju se ovakvi zadaci na interviju, negde na papiru, tabli, laptopu,... kako gde. Ali npr. u web programiranju ne znam da li ovakvi zadaci imaju smisla za bilo kakav razvoj agilnosti u resavanju. Voleo bi neko iskusan da kaze.
rekurzija zbunjujuca do zla bogapa krenu sumnje. Zadaci su jednostavni do nivoa 3-4. Tada mora covek da zna neke algoritme. Ja samo skoro poceo da radim rekurziju. Deluje mi nekako skroz vestacki.
Vredi li sta?Ljudi ; vredi li ovo ista ili je gubljenje vremena ?
Pitao me jedan lik i nisam znao sta da mu kazem
Vezba u kom smislu ? Tipa moze li on to da stavi na CVVredi li sta?
Codewars? u kom smisli?
naravno da vredi,svaka vezba je dobra.
Mozes staviti u CV sta hoces ali bi to bilo po mom misljenju glupo.Vezba u kom smislu ? Tipa moze li on to da stavi na CV
U CV stavis u kojim firmama si radio i na kojim projektima. Codewars ne moze biti stavka u CV, kao ni resavanje zadataka u skoli.Vezba u kom smislu ? Tipa moze li on to da stavi na CV