Codewars

Pattern pattern = Pattern.compile("[a-z][a-z]*");
Matcher m = pattern.matcher(s);
String k="";
int max=0;
Student r=new Student();
String k1="";
while (m.find()) {
k = m.group();
if(r.vr(k)>max)
{
k1= k;
max=r.vr(k) ;
}

Evo i C++ ;P

Kod:
#include <iostream>
#include <utility>
#include <sstream>
using res = std::pair<int, std::string>;
int mark(const std::string&in) {
    int res=0;
    for (auto l : in) {
        res += l;
    }
    return res;
}
res score(const std::string& in) {
    std::istringstream iss(in);
    std::string word, mword;
    int max = 0;
    while (iss >> word) {
        auto s = mark(word);
        if (s > max) {
            max = s;
            mword = word;
        }
    }
    return std::make_pair(max, mword);
}
int main()
{
    std::string words = "abc  adef def";
    auto res = score(words);
    std::cout << res.first << " " << res.second << std::endl;
}

#include<stdio.h>

int main()
{

static char x[10],n;
void SveReci(int k,int n,char x[]);
scanf("%d",&n);
SveReci(0,n,x);
}
void pisi(int n,char x[])
{
for(int i=0;i<n;i++)
printf("%c",x);
printf("\n");

}

void SveReci(int k, int n, char x[]){
for(char ch='a';ch<='c';ch++)
{
x[k]=ch;

printf("%c",x[k]);
printf("\n");
if(k==n-1) pisi(n,x);
else SveReci(k+1,n,x);

}

}
ispisuje sve reci koje se sastoje od karaktera abc

pa ogranicio sam niz na 10 zbog vremena izvrsavanja. A treba izbrisati
printf("%c",x[k]);
printf("\n");

u sveReci
Uglavnom sad ucim rekurziju. Ima dosta algoritama koje se zasnivaju na istoj.

Pa nisu sve reci, pogledaj na poceku ovog threada, one permutacije u Rust-u pa podji od toga.
Inace nista nisi ogranicio, no nema veze kao skolski primer necemo sad to da nitpikujemo.

Ја рецимо немам слободне викенде, а кад имам слободно време желим да учим конкретне скилове, а не да се зезам са задацима од којих нема (материјалне) користи. Али свако има своју причу...

Ja sam se malo uvukao u ove zadatke misleci da cu da razvijem neku brzinu resavanja, malo metalne gimnastike itd. ali nije tako bas. Samo zaglavim u teskim (meni) zadacima i tu malo posutanem i krenu sumlje... Onda resim posle nekog, po meni duzeg vremena, pogledam kako su drugi uradili pa se utronjam kako ima boljih resenja. Ali sto neko gore rece treba izbegavati biblioteke i pomociti se kroz petlje itd.

Praktikuju se ovakvi zadaci na interviju, negde na papiru, tabli, laptopu,... kako gde. Ali npr. u web programiranju ne znam da li ovakvi zadaci imaju smisla za bilo kakav razvoj agilnosti u resavanju. Voleo bi neko iskusan da kaze.

Ja sam se malo uvukao u ove zadatke misleci da cu da razvijem neku brzinu resavanja, malo metalne gimnastike itd. ali nije tako bas. Samo zaglavim u teskim (meni) zadacima i tu malo posutanem i krenu sumlje... Onda resim posle nekog, po meni duzeg vremena, pogledam kako su drugi uradili pa se utronjam kako ima boljih resenja. Ali sto neko gore rece treba izbegavati biblioteke i pomociti se kroz petlje itd.

Praktikuju se ovakvi zadaci na interviju, negde na papiru, tabli, laptopu,... kako gde. Ali npr. u web programiranju ne znam da li ovakvi zadaci imaju smisla za bilo kakav razvoj agilnosti u resavanju. Voleo bi neko iskusan da kaze.
citao sam na netu da je sajt dobar za razvoj vestina za kompetitivno programiranje, ako hoces da razvijes vestine za posao valjda ti je bolje da se bacis na neki projekat

ako hoces da razvijes vestine za posao
To zavisi od firme i sta im treba. Znaci specijalizujes se za
neku vrstu posla i to konkurises.
Ja recimo sam dobar u C++, i mreznom programiranju,
Linux i to trazim. Sigurno necu da konkurisem za JS/CSS/ Html
jer se time ne bavim, iako sam napisao svoj web server.

pa krenu sumnje. Zadaci su jednostavni do nivoa 3-4. Tada mora covek da zna neke algoritme. Ja samo skoro poceo da radim rekurziju. Deluje mi nekako skroz vestacki.

Poslednja izmena:

Back