Code 0078

a.milan1984

Primećen član
Poruka
593
Posle reparticionisanja HDD, u cvrstoj nadi da cu instalirati i PCLOS pored win7, a koristeci easus partition manager, na racunaru je doslo do sledece pojave
883175_4630575611734_800386004_o.jpg

ne nastavlja nego samo stoji na tom delu . . . ubacivao moj HDD u druge racunare radi, ubacivao drugi hdd u moj racunar radi, al sa mojim hdd nece pa nece . . .

A otkud znas da je to neki error code uopste?
Probaj prvo za pocetak da resetujes BIOS, pomocu clear CMOS dzampera na ploci. Ako to ne da rezultate, otkaci disk i vidi kako ce da se ponasa BIOS. U principu nema razloga da na tom mestu zakuca zbog particionisanja ili greske u particionisanju diska.

probao clear cmos, iskljucivanje is struje na duze od sat vremena, stavljao drugi sata2 hdd sa njim uspeo da dodje do boot sekvence, a sa mojim hdd stoji tako . . . a kada raskacim hdd mogu dizati sistem sa fleske bez muke,

Poslednja izmena:
probao clear cmos, iskljucivanje is struje na duze od sat vremena, stavljao drugi sata2 hdd sa njim uspeo da dodje do boot sekvence, a sa mojim hdd stoji tako . . . a kada raskacim hdd mogu dizati sistem sa fleske bez muke,

Ako nikako ne ide onda hdd formatiraj na drugom računaru, vrati ga na svoj računar i instaliraj Windows, naravno prije toga spasi podatke...

- - - - - - - - - -

mozes li uci u bios ili boot meni pri paljenju pritisci F8 ili F12

Del tipka je kod njega za ulaz u Bios....

znam to, ali za boot meni je F8 ili F12, pa te pita odmah odakle da butuje CD/DVD ili HDD.
Ako to hoce onda je problem skoro resen :lol:

Za to znam i sam kad dotle dođe onda je lako, problem je dakle definitivno samo sa mojim hdd, čak sam uspeo da refleshujem BIOS al to nije dalo rezultata . .. probavao sam da vadim komponentu po komponentu, došlo mi je da džoknem kantu napolje . . .

Poslednja izmena:
taj User Manual držao u ruci i prečešljao ga jedno tri puta za svaki slučaj, nikakvih značajnih podataka koji bi naveli moj računar da nastavi ka boot sequence . . . .
al sam uspeo da rešim sa brisanjem svih particija, pravljenje novih(evo reinstalacija uspela pa da se javim) ! ! !

A to si odradio na drugom racunaru?

taj User Manual držao u ruci i prečešljao ga jedno tri puta za svaki slučaj, nikakvih značajnih podataka koji bi naveli moj računar da nastavi ka boot sequence . . . .
al sam uspeo da rešim sa brisanjem svih particija, pravljenje novih(evo reinstalacija uspela pa da se javim) ! ! !
znači da nisi podesio boot sekvencu kako treba

Da li si sad isparticionisao i formatirao disk na isti nacin kao i pre, dok je pravio problem ili je nesto drugacije?

odmah odradio linux particije, otprilike sve kao i pre

znači da nisi podesio boot sekvencu kako treba

objasni mi druže gde sam pogrešio, šta sam u BIOS-u imao još da uradim da bi to radilo. . .???
najgore od svega na drugoj intel mašine sa AMI bios dođe do boot sekvence, kod buraza na AMD mašini počne dizanje sistema, (normalno se resetuje), a njegov hdd sa winXP radi isto tako kod mene

Mogu jedino da pretpostavim da prethodno particionisanje iz nekog razloga nije odradjeno kako treba, u smislu da je zabrljano nesto pri samom kreiranju MBR-a i particija. Posledica toga je da ti se BIOS zbunjivao iz nekog razloga, vrlo verovatno nekog baga. Jer u sustini BIOS, na tom mestu gde ti je zakucavao (tzv. POST screen), nema sta da trazi po disku jos uvek, vec samo proverava koji mu je hardver na broju.

Mogu jedino da pretpostavim da prethodno particionisanje iz nekog razloga nije odradjeno kako treba, u smislu da je zabrljano nesto pri samom kreiranju MBR-a i particija. Posledica toga je da ti se BIOS zbunjivao iz nekog razloga, vrlo verovatno nekog baga. Jer u sustini BIOS, na tom mestu gde ti je zakucavao (tzv. POST screen), nema sta da trazi po disku jos uvek, vec samo proverava koji mu je hardver na broju.

otprilike sam tako i pretpostavio, al samo par tema na eng. sam našao na ovu temu, nekoliko nemačkih (ili kojih već), i u principu nije se mnogo njih žalilo na ovo. Čak sam sumnjajući da je hdd u totalnom ofsajdu menjao napajanje, ako povuče previše struje, nosio računar kod komšije, zbog iskrene sumnje na uzemljenje, (kad ono nije ni to) . . . nemam ideja zašto me toliko zezao . . . sad posle "doing some bad zerooooos", radi najnormalnije, već jedno petnaesti put ga restartujem.

pretpostavljaljam da je imao dva harda jedan je IDE drugi je sata , računar automatski postavlja sata za glavni a njemu treba IDE i tu odmah po učitavanju nastaje problem i blokada , tada je rešenje otkačiti sata disk i ostaviti samo hdd,
A moguće da je i sam partition menager ukakio disk pa se zato tako ponašao kompjuter. Zato ja uvek za instalaciju operativnih sistema koristim menadžer koji dolazi sa njima.

- - - - - - - - - -

a nekada je problem samo u kablovima.

Samo jedo pitanje postavljaču teme, da li si ti aktivnu particiju od windowsa resajzovao ili neku drugu?
I zašto si koristio partition, kad si mogao i prilikom linuxove instalacije odraditi i podeliti particije?

Samo jedo pitanje postavljaču teme, da li si ti aktivnu particiju od windowsa resajzovao ili neku drugu?
I zašto si koristio partition, kad si mogao i prilikom linuxove instalacije odraditi i podeliti particije?
nisam dirao aktivnu particiju, extended je smanjena, i napravljene su dve nove EXT3 i linux swap(prva od 15, druga od 2gb. oduvijek mi je bilo lakše iz nekog win programa - preko hirens boot-a da odradim particije

Poslednja izmena:

Back