CMS pocmoc !

borisjer

Zainteresovan član
Poruka
199
Hocu da napravim portal pomocu CMS mozda Mambo ili Joomla ali neznam kako interesuje me dali ima neki tutorijal i ako nema dali moze neko da mi malo objasni sta se radi ? kako se radi ?
Hvala unapred

borisjer:
Hocu da napravim portal pomocu CMS mozda Mambo ili Joomla ali neznam kako interesuje me dali ima neki tutorijal i ako nema dali moze neko da mi malo objasni sta se radi ? kako se radi ?
Hvala unapred

Ako te interesuje, vec sam u tome duze vreme, pa se javi na goa_yu@yahoo.com.
Evo pogledaj http://www.pronadji.com koji je u mambu ali ima mnogo vise templejtova koje mozes da menjas...Cime bi se bavio tvoj sajt, koju bi temu imao? Inace sajt moze da ti izgleda ekstra za bilo koju temu...
Tutorijal i help imas u samom CMS-u samo treba da znades Engleski!

Uh, kud bas nadje Mambo i Joomla-u. To je jedna od najvecih dilema Webmastera sirom sveta.
Pretpostavljam da znas da je Joomla nastala odvajanjem od Mambo zajednice. Upravo je izasla Joomla 1.5 koja ce po meni doneti nekompatibilnost ova dva CMS-a tako da sad svi koji imaju sajt pod Mambo-om moraju da prelome da li ostaju na njemu ili prelaze na Joomla-u.

Pre nego sto ista odlucis idi na www.opensourcecms.com gde mozes na zivo isprobati gomilu demo verzija CMS-ova. Pritom vodi racuna da kad baziras sajt na jednom CMS-u, sansa da se prebacis na drugi je minimalna. Zato isprobavaj barem mesec dana intenzivno!!!

Back