clockwork orange

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
sad se isnpirisah na ovu temu
dakle, šta reći o ljudima koji su opsednuti
disciplinom, kontrolom i prpogramiranjem svog života
do tančina, znači svaki sat im je brižljivo isplaniran
a spontanost im je upokojena
koliko ste disciplinovani i programirani
i šta mislite o takvim osobinama

sad se isnpirisah na ovu temu
dakle, šta reći o ljudima koji su opsednuti
disciplinom, kontrolom i prpogramiranjem svog života
do tančina, znači svaki sat im je brižljivo isplaniran
a spontanost im je upokojena
koliko ste disciplinovani i programirani
i šta mislite o takvim osobinama

U teoriji ja uvek sebe ovako zamišljam.
A u praksi se ni 1% ne ostvari.

pa ako je samo samodisciplina i kontrola, to nije lose...imam dosta tih osobina ali kad se uzme u pitanju sat i vreme za to nemam osecaj,,,jednostavno mi je u zivotu vazno da kvalitetno provodim vreme, pa makar mi to bilo i odmaranje i caskanje iz dosade, ali da za mene ima smisla..., daleko od toga da planiram svaki sat-naprotiv,a sto se tice spontanosti mislim da je to nesto veoma, veoma vazno u zivotu...
Pa, mislim,sto ljudi-sto cudi...

pa recimo da mi je vojska pala tesko kad sam isao..a sad bih se rado vratio toj disciplini i ziveo tim tempom

Baš sam (nedavno, btw :mrgreen: ) u vojsci video da programiranost ima svojih, često velikih, prednosti.

@tema:
Trudim se da obaveze radnim danima što detaljnije isplaniram/programiram - nekad mi ispunjavanje programa ide uspešno, nekad malo manje.
Ne bih to nazvao opsednutošću, kad su obaveze/posao u pitanju nema mesta za spontanost (nju ostavljam za slodobno vreme - pretežno vikend :) ).
Mada, kad bih imao posao na kom bi mi šef izdavao plan rada i dnevne zadatke, možda bih i pobacao u smeće sve "to do" liste i pustio mozak na pašu :mrgreen:..

Zavisi od kolicine programiranja, ako je to nesto sto se granici sa opsesijom, tipa folderi u kompu su mi slozeni abecedno, kao i svaki fajl u kompu, kao svaka knjiga na polici, pesma na MP3, onda je to mozda malo cudno.
Tako se stice neki osecaj sigurnosti, znam gde mi je sta u svakom trenutku, svaki minut mi je isplaniran, nista ne moze da me poremeti. Postoji strah od gubitka kontrole tu, a cega se takva osoba zaista boji je pitanje.

Pre sam bio disciplinovan, kada sam imao veliku kolicinu obaveza i gde nisam imao minuta za bacanje, pa je sve moralo da se planira i radi u minut, jer dobra organizacija i plan znaci napredak. Sada kada imam vise slobodnog vremena uzivam u spontanosti, u stvarima koje volim, ritmom kojim mi odgovara i poprilicno mi prija. Opet, zbog obaveza, volim da imam neki plan negde u glavi (pruza neki red, sigurnost), tako da ne mogu jednostavno da batalim to sto radim i odem na pecanje tri dana, potpuno spontano, primera radi. Tj. mogu, ali ne zelim, jer me moze skupo kostati, a posle moram da isprogramiram drugacije dan da sve to nadoknadim.

Disciplinovana- da, programirana - ne
Volim red, plan, dobru organizaciju, efikasnost, za razliku od haotičnosti i zbrke u bilo kom smislu. S tim što dajem sebi i lufta da iskočim iz koloseka, mora postojati i spontanost u svemu.

Back