Članska karta

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
83.070
Autorska tema

Meni nešto nije jasno i bio bih zahvalan ako bi neko mogao da odgovori što tačnije na ovu nejasnoću....

Na ovom podforumu ničiji ni deda ni otac nisu bili članovi KPJ nekada jedine partije.
Mogao si brže da dobiješ neku poziciju ako si član partije, to stoji, ali si morao da imaš predznanje ili iskustvo.

Danas, naslednici Krstinih Čistunaca, imaju nekoliko partijskih članskih karti. Od SPS, SPO, JUL, SRS preko DS, DSS, G17, BK Zelena Salata do SNS. Ovi ludji nas ubedjuju da su u Dverima...

SNS ima dosta članstva tako da je matematički nemoguće da 6.8M populacije pokriva 19.6M članskih karata jer su njihova imena i adrese u više partija.

Ono stoji da se i danas preko partije brže dodje do posla ali danas u vreme internet tehnologije ne moraš ništa da znaš - samo proguglaš. Ako su te zaposlili kao direktora proguglaš šta ti je posao, ako su te zaposlili kao vozača nadješ susednu ulicu preko Google street, ako su te zaposlili kao kardiologa isto proguglaš pred operaciju...

Medjutim KAKO TO da pošten Krstin narod sa časnim precima koji nisu bili KPJ sad imaju kolekciju partijskih knjižica?

Mislim, svi znamo da političari lažu, kradu a neki i ubijaju al zato slave slavu i popovi rado otrče kod njih dok meni kažu u parohiji da sam zakasnio po 30-ti put od kako su ti svi sad...pa ne mogu da stignu da dodju i kod mene...
...ali narod isto izgleda laže (neki i kradu a neke uhapse jer nije isto)

Zna li ko?

Poslednja izmena:
Autorska tema

Meni nešto nije jasno i bio bih zahvalan ako bi neko mogao da odgovori što tačnije na ovu nejasnoću....

Na ovom podforumu ničiji ni deda ni otac nisu bili članovi KPJ nekada jedine partije.
Mogao si brže da dobiješ neku poziciju ako si član partije, to stoji, ali si morao da imaš predznanje ili iskustvo.

Danas, naslednici Krstinih Čistunaca, imaju nekoliko partijskih članskih karti. Od SPS, SPO, JUL, SRS preko DS, DSS, G17, BK Zelena Salata do SNS.

SNS ima dosta članstva tako da je matematički nemoguće da 6.8M populacije pokriva 19.6M članskih karata jer su njihova imena i adrese u više partija.

Ono stoji da se i danas preko partije brže dodje do posla ali danas u vreme internet tehnologije ne moraš ništa da znaš - samo proguglaš. Ako su te zaposlili kao direktora proguglaš šta ti je posao, ako su te zaposlili kao vozača nadješ susednu ulicu preko Google street, ako su te zaposlili kao kardiologa isto proguglaš pred operaciju...

Medjutim KAKO TO da pošten Krstin narod sa časnim precima koji nisu bili KPJ sad imaju kolekciju partijskih knjižica?

Mislim, svi znamo da političari lažu, kradu a neki i ubijaju al zato slave slavu i popovi rado otrče kod njih dok meni kažu u parohiji da sam zakasnio po 30-ti put od kako su ti svi sad...pa ne mogu da stignu da dodju i kod mene...

Zna li ko?

Где ти једеш сендвиче?

Ја сам био члан Савеза социјалистичке омладине Југославије.

1200px-Emblem_of_SSOJ.svg.png

Zamislila me tvoja tema, sta bi bilo sa nekom partijom koja bi trazila polaganje ulaznog ispita tipa srpski matematika neki nivo da bi bio clan....ili znanje opste kulture da bi bio clan...
Propast politickog sistema Srbije eto sta bi bilo...

Pastetonje ne znaju srpsku istoriju i clanovi su sns..
U Sad kada se polaze za drzavljanstvo moras da znas sve predsednike dekrete i vazne datume.

Zamislila me tvoja tema, sta bi bilo sa nekom partijom koja bi trazila polaganje ulaznog ispita tipa srpski matematika neki nivo da bi bio clan....ili znanje opste kulture da bi bio clan...
Propast politickog sistema Srbije eto sta bi bilo...
Ovo izlaganje me je podsetilo na prve višestranačke izbore u Srbiji gde smo imali čak i Rock'n'Roll stranku... Ja sam tada bio klinac koji je sa oduševljenjem otkrivao da kod žena na koju god stranu da ih okreneš ima neka zabava pa nisam mnogo pratio ta dešavanja ali sasvim slučajno sam natrčao na TV prezentaciju neke "Matematičke Stranke"

Sećam se da su svoj program izložili malo nejasno: "Nauka tvrdi da ljudi koriste 3% mozga. Ako mi pobedimo koristićete 100%"

Narod se toga uplašio...nisu prešli cenzus...

Ovo izlaganje me je podsetilo na prve višestranačke izbore u Srbiji gde smo imali čak i Rock'n'Roll stranku... Ja sam tada bio klinac koji je sa oduševljenjem otkrivao da kod žena na koju god stranu da je okreneš ima neka zabava pa nisam mnogo pratio ta dešavanja ali sasvim slučajno sam natrčao na TV prezentaciju neke "Matematičke Stranke"

Sećam se da su svoj program izližili malo nejasno: "Nauka tvrdi da ljudi koriste 3% mozga. Ako mi pobedimo koristićete 100%"

Narod se toga uplašio...nisu prešli cenzus...

To znaci da su sns glasaci intelektualno i stranka programski u rangu Seceroskog.

Ja eto nisam član ni jedne partije iz prostog razloga što mi sve brzo dosadi - i ribe i posao.

Čim izdegustiram meni to postane smor.
Evo ova sad prčvarnica u kojoj sam radio...

U suštini nude neoliberalni franšizeraj ali pošto je deklarativnog tipa onda ili se javi glupa ali alava osoba "da bude šef" ili nameste nekog svog ali mu tada gledaju kroz prste. Mislim kakva ti je to franšiza gde dobijaš procenat od pozitivnog poslovanja a sav manjak pada na tebe i one kojima rukovodiš? Firma ne prihvata gubitke a manjak ide po mpc cenama tj još na kradjama i da zarade. Tu kamere ne pomažu, one služe da snimaju zaposlene ili ako neko ukrade keš pa da se trči u osiguravajuće društvo plus da im nadoknadiš. A za kraj franšizer nema pravo da menja cene, pravi akcijske ponude niti da sam naruči robu.

Dakle deklarativni franšizeraj.
McDonalds recimo može da daje džabe Coca Colu ili džaba sosove ali ne i kod nas a da može Cigani bi poslednji bili u redu sa balonom od 20lit za Coca Colu.

E ali mi je prčvarnica bila zanimljiva ne samo zbog tog deklarativnog i uvijenog franšizeraja nego ovo kako sam ja radio liči mi na Sicilijanski Model - dnevni ugovor, isplata odredjenog datuma pa sabiramo.

E tu sam ja popizdeo.
To što muljaš neoliberalno kurton-megatrend- poslovanje me i zabole, ali ako se igramo Sicilije onda Gazda gde si bio u decembru?

Naime, kao što svi znamo, u decembru prošle godine lepo plaćena WHO (SZO) ekipa donese dodatne restrikcije ko može ko ne može da radi... Meni su u prčvarnici tada rekli da sam ja "na dnevnom nivou, pa zbog inspekcije, a oni će da probaju dok ih ne opomenu"

E vidite...
U Italiji je mafija sve one koji su morali da budu u kućama zbog mera vlade bivali posećivani od Dona i on im je od srca donosio krompir, luk, kobasicu da preguraju krizni period a ovi iz ovdašnje prčvarnice glume i mafijaški model pored deklarativnog franšizeraja - misliš da su se štrecnuli što me mts isključio na par dana jer nisam radio pa nije bilo plaćanja računa? To bi meni u Italiji dobrodušni ali poslovni Don regulisao a ja bi trebao da mu se javim u januaru kad vlada ukine dodatne restrikcije....

Medjutim ovi u prčvarnici i ovo samo glume
Znači nit neoliberalno nit mafijaški...
Znači - jajare seljačke zadnje i smradine pohlepne

I tako kad izvalim firmu meni postane dosadno i šta stranka ima da mi traži posao?
E zato se i nisam nigde učlanjivao

Poslednja izmena:
Autorska tema

Danas, naslednici Krstinih Čistunaca, imaju nekoliko partijskih članskih karti. Od SPS, SPO, JUL, SRS preko DS, DSS, G17, BK Zelena Salata do SNS. Ovi ludji nas ubedjuju da su u Dverima...

Zna li ko?

Deda je bio član KPJ u Kraljevini dok je partija bila u ilegali.
U toku rata je bio ranjen.
Nikakve povlastice nije imao.

Tata je bio član do jednog incidenta. Partija je odlučila da poveća članarinu s čime se on nije slagao.
Pred članovima odbora je pocepao partijsku knjižicu i otišao sa sednice.
Nikakve posledice nije imao. Ostao je na svom rukovodećem radnom mestu.

U gimnaziji sam postala član SSOJ-a.

Back