Član biblioteke

Da li ste?
Koje?
Koliko redovno uzimate knjige?
Jel vraćate na vreme ili zabušavate?
Naravno da jesam. Gradske i NUB. Uzimam redovno iz Gradske jer imaju jako puno biblioteka u gradu a članska važi u svakoj. NUB rijeđe, samo ako mi treba nešto što u BiH nema pa koristim pogodnosti međubibliotečke razmjene (ako je iz inostranstva to što mi treba). Vraćam redovno i ne kradem knjige ko neki, da ne tagujem sad :D

Da li ste?
Koje?
Koliko redovno uzimate knjige?
Jel vraćate na vreme ili zabušavate?
Био сам дуго.
Код нас у Народној библиотеци.
Нисам одавно био, још од почетка оног лудила око вируса.
Треба да обновим чланство.
Иначе сам редовно, сваке седмице, узимео по једну или две књиге.
Никад нисам закаснио са враћањем.

Radio sam kao bibliotekar i učlanio sam se ponovo zbog bivše prijateljice koja je ostala da radi. Međutim brzo sam se razočarao. Koleginica se ponašala strogo profesionalno, nije bilo više tih emocija koje su bile. Član sam biblioteke do novembra sledeće godine al kao da nisam.

10525840_10152302268893208_7512995528941789521_n.jpg

Učlanim se ja u biblioteku. Dobijem člansku kartu. Stavim tu kartu u gornji džep košulje da viri iz džepa. Idem ulicom, a svi kada me vide govore:"Ide član jbte, ide član." Dođem ja u biblioteku. Sednem, naručim, pojedem, popijem, platim, izađem, odoh dalje.
Padaju ljudi pod saobraćaj, šest ljudi poginu tog dana. :hahaha:

Ali ne, ne zalazim u biblioteku već duže vreme. Ponekad, kad me neka knjiga baš zainteresuje, kupim je.

Slusala sam o novom sistemu plasticnih kartica biblioteke ` kaze da se sada ocitavaju knjige kao u prodavnici proizvodi uz ono "bip" sto je uzasno.
Plasticne kartice su nikakve ` jedino dobro da na njima vidljivo ne pise ko se kojim poslom bavi niti tako nesto privatno.
Taj gadan osecaj da je biblioteka od mesta za uzivanje pretvorena u neku vrstu prodavnice ...
Da li ce kasnije biti sklonjene jedna po jedna sve knjige papirne te da "digitalno" naprave nesto jos gore?
Digitalne "knjige" nesto takvo (ni ovo nisam verovala da ce se desiti kad su bile najave eto desilo se) .

Back