Čizmaši - serija

*moonlight*

Domaćin
Poruka
4.101
Serija "Čizmaši" koja se emituje na RTS-u zasnovana je na poznatom romanu pisca Dragoslava Mihailovića.

Delo, a zajedno sa njim i serija, prati sudbinu Žike Kurjaka, nižeg oficira bivše jugoslovenske vojske, čiji je životni put, kako to u knjigama i serijama, pa i filmovima biva, bio trnovit i dirljiv.

Jeste li pogledali barem epizodu? Ili ste se vezali za seriju i redovno je pratite?

Одлична серија. Уз Монтевидео и Младу Босну најбоље што је за телевизију снимљено код нас још од Вука Караџића.
Књигу нисам читао тако да ми се утисак заснива само на ономе што сам видео у серији,али колко видим из коментара, Милосављевић је урадио мајсторску адаптацију.
И Зечевић и глумци носе подједнаку заслугу за успех тв Чизмаша.Он што је направио овако савршену глумачку поделу и својим редитељским решењима им направио амбијент да покажу шта знају,а они што су ту прилику најбоље искористили и бриљирали у својим улогама.
Шта рећи ново за Берчека што већ не знамо,само наклон до пода,и остатак старе гарде издоминирао иако су имали само епизоде(феноменални Диклић,Бандовић и Пеле),а млађа генерација их је адекватно испратила(Христина Поповић још једном потврдила да је специјалиста за комичне улоге-сцене са њом у куплерају су урнебесне, и неопходно освежење у односу на тежак и сетан тон серије).
Највеће откровење је мени мали Драгићевић.Сумњао сам да тај клинац може да изнесе као главни глумац овако тешку драмску улогу кад сам га на почетку видео,али како је серија одмицала, био је све бољи, да бих на крају укапирао да сам гледао наш највећи глумачки таленат још од екипе које је Бјелогрлић представио у Монтевидеу. Дечко је покидао-верујемо му кад пати, кад воли, кад мрзи,убедљив је кад прети,кад је пијан,смешан је у сценама у којима то сценарио предвиђа,чак је и сељачки акценат сјајно савладао. Свака част Зечевићу што је проценио да је он прави човек за главну улогу и што је имао храбрости да му је као дебитанту додели.
Једино ми је Слобода шкрипала.Некако ми је деловало као да не припада ту,том времену,а њена Софија ми уопште није имала страсти,као да је са Жиком реда ради,зато што јој је симпатичан,онако другарски, из досаде, а сумњам да је таква у роману.
И технички је серија била пријатно изненађење, изнад РТС стандарда-лепа фотографија и костимографија, довољан број различитих локација за снимање које су адекватно одабране и меморабилна главна музичка тема.
Једина мана је спорији темпо и сигурно би серија била још боља да је пар епизода краћа и да је мање празног хода.

Све у свему, још један доказ да и ми можемо да направимо квалитетне тв серије кад се окупи екипа правих људи и кад им се пружи права шанса.
А ја сад идем у потрагу за књигом.

Одлична серија, квалитетна прича и добра глумачка подела. Доказ да можемо и даље направити одличну и квалитетну ТВ серију.

Čitala sam knjigu.....nikada, ali nikada od dobre knjige se ne može napraviti dobra serija ili dobar film...od prosečne knjige se čak prave remek dela u filmskoji industriji....mada sve u svemu...odgledljivo....

Nije losa serija ali nije ni nista spektakularno... Prvih par epizoda su dobre ali zato kad Zika predje u zatvor e onda pocinje smaranje.... Lose je i to sto je uvek samo on u kadru... Kao da citam roman... Gotovo da nema kadra u seriji u kom nema njega.. To mi se ne svidja... Kraj serije mi se svideo i bukvalno sam zaplakao na kraju zbog Cice Miljkovica kog je savrseno odglumio Aleksandar Bercek .

Back