Civet kafa

Meni je gadno da pojedem testis ili bubasvabu. Zaista je moze biti ukusno ali nemam razloga da jedem nesto sto je u osnovi fekalija ili nerodjeno dete, otpadak ili testis...svekrva moje sestre jede lepo preprzene mrave, umalo povratila nisam kada mi je rekla sta sam stavila u usta...jednostavno sam gadljiva.

Немци имају пословицу: Све што смрди буде укусно.
Иначе трип од цреваца свиња, говеда, оваца коза.. је претеран.
Погледа се јетра и ако је ОК(паразитозе су увек највидљивије на јетри) црева се добро оперу споља, исеку на потребне дужине, изврну на налче(наопако) прутићем, опет добро оеру и тако опрана и наопако окренута потопе да одстоје целу зимску ноћ у гашеном кречу.
Ујутро се опет оперу и употребе према намени(кобаЈсице, урке, шкембићи(мада су шкембићи пре свега припремљен желудац(шкембе))...
Јаја свиња, говеда, коња... са очисте од жилица и кожица потопе у маринаду да одстоје неколико сати, изваде, исперу исеку на мање парчиће и испеку с луком, некад се додају и умућена кокошија јаја с павлаком.

Poslednja izmena:
Mozda je," трип од цреваца свиња, говеда, оваца коза.. претеран"...ali hvala lepo..
sama pomisao sta prolazi kroz ta crevca ...tera me ne uzdrzavanje od hrane

Mozda je," трип од цреваца свиња, говеда, оваца коза.. претеран"...ali hvala lepo..
sama pomisao sta prolazi kroz ta crevca ...tera me ne uzdrzavanje od hrane
Али кад не би знала да је то било то, било би бон апетит.
Уосталом кобасице се пуне у танка црева најчешће свиња, некада говеда(суџук), или оваца и коза.
Појести неољуштену кобаЈсицу надевену у природно црево сасвим је безбедно, док вештачко црево ако баш и није нездраво свакако није превише пожељно за конзумацију.
И да, саморесорбујући конци у хирургији праве се од црева сисара, оваца углавном.

ja licno volim sve da probam..kafe ne pijem generalno (tu i tamo par puta svega) ali sigurno bih je probao kad bi mi dosla pod ruku (iskreno ne znam ni gde se prodaje)

skembice ne volim ali zato obozavam bareni jezik, krvavice, svargle i ostale djakonije :D
:

A dal jedeš mozak i pri tom ga mažeš na lebac?
.
И да, саморесорбујући конци у хирургији праве се од црева сисара, оваца углавном.

Sad me živo interesuje kakav li je stav vegetarijanaca o ovome, dal ono odbijaju ...ušivanje posle operacije?

Sad me živo interesuje kakav li je stav vegetarijanaca o ovome, dal ono odbijaju ...ušivanje posle operacije?

vegetarijanci nisu neka sekta (ili mozda jesu:eek:),
da bi odbili tako nesto :fdlan:
svaki fanatizam je boles`...
biti vegetarijanac ne znaci da se nastupa kao da ce
pociniti greh ako slucajno nesto odstupa od vegetarijanstva :lol:

Мозак се остави у маринади(вода. сирће, ловоров лист, мрвљени бибер, мирођија, босиљак, рузмарин...) да преноћи на хладном, сутра извади, пропере, исече на режњеве дебљине 2-3 цм и кратко прокува у кључалој води којој се дода винско сирће, ловоров лист и мрвљени бибер, тако око 3-4 минута.
Потом се пржи, или похује па пржи.

Ajel se jede sirov :sad2: ....kao biftek ili sl
Има и тога.
Гледао сам на Хисторију како су Енглези у Индији преузели од локалних махараџа обичај да живом мајмуну укљеште главу у рупи на средини стола, олупају му лобању и качикицом једу пресан, жив мозак.
Ужасно.

Немци имају пословицу: Све што смрди буде укусно.
Иначе трип од цреваца свиња, говеда, оваца коза.. је претеран.
Погледа се јетра и ако је ОК(паразитозе су увек највидљивије на јетри) црева се добро оперу споља, исеку на потребне дужине, изврну на налче(наопако) прутићем, опет добро оеру и тако опрана и наопако окренута потопе да одстоје целу зимску ноћ у гашеном кречу.
Ујутро се опет оперу и употребе према намени(кобаЈсице, урке, шкембићи(мада су шкембићи пре свега припремљен желудац(шкембе))...
Јаја свиња, говеда, коња... са очисте од жилица и кожица потопе у маринаду да одстоје неколико сати, изваде, исперу исеку на мање парчиће и испеку с луком, некад се додају и умућена кокошија јаја с павлаком.

Jao sto sam ja to volela da jedem :) mada je moja baba to drzala u necem drugom a ne u krecu
I onda sve pomesa creva dzigericu zeludac iseckano sitno s belim lukom I zacinima zapece I jaja odozgo njam njam
A za kafu mislim da je pro . sera . va nje bukvalno I preneseno
:lol:

Back