Citroen xm vs bmw xm

Cro_čvarak

Iskusan
Poruka
6.639
Koji vam je draži od ova dva XM- a i kojega bi radije vozili? Citroen XM je limuzina koja se proizvodila od 1989- e do 1999- e. Najpoznatije karakteristike su mu bile vrlo hrabar dizajn zbog čega je i dan danas na cijeni. Dolazio je s motorima zapremine od 2000 do 3000cm3 i uz slavnu hidrauliku. Od 1994- e s ActiveX hidraulici koja bi automatski korigirala visinu, tvrdoću amortizera i sl.

BMW XM se počeo nedavno proizvoditi, takodjer je vrlo hrabro dizajniran ali za razliku od Citraća oko njegovog dizajna se lome koplja. Dolazi s 6 i 8 cilindričnim motorima potpomognutim s turbom i elektromotorom uz kojega dolazi naravno i pripadajuća baterija. BMW XM je čak više od dva puta teži od Citroena XM, obilato ga šije i dimenzijama, pogotovo visinom jer je naravno SUV. Teži i naravno pridonosi i baterija. Ali unatoč tome BMW XM znatno bolje ubrzava od Citroena XM.

1200px-1989_Citroen_XM_Nuccio_Bertone.jpg

Samo je jedan XM ovo sve ostalo je losa kopija.
Mislim da je to bio kraj 1990- e, onako ja iz busa gledam cestu i more vozila iz Kragujevca i pokoji Renault 4, kad se pojavi jedan jedini XM s svojom Aero figurom, onim naprijed klinastim dijelom i straga i dan danas neobičnim stražnjim krajem za limuzine s zatamjenim stražnjim staklom. Ostao sam blago rečeno pod dojmom viđenoga, samo mi je bio u glavi XM, ništa škola, prijatelji ili što li već🙂

Back