Citomegalovirus

redwoman

Početnik
Poruka
14
radila sam zbog uvecanih transaminaza testove na EBV i CMV. IgM su pozitivni za oba visrusa, a IgG za CMV. Kako sam razumela, CMV je postojao u organizmu, a sada ga ponovo ima. Osim uvecanih transaminaza drugih tegoba sada nemam (imala sam samo nedelju dana nocno znojenje i blago uvecanu temperaturu i od tada je proslo mesec dana). Interesuje me da li osim polivitaminske terapije preporucujete jos nesto? I da li sam mogla da prenesem virus svojoj bratanici poljubcem koja ima 8 meseci? Hvala unapred.

CMV se prenosi direktnim kontaktom putem telesnih tečnosti zaražene osobe, kao što su pljuvačka, krv, urin, sperma ili majčino mleko. Može se preneti seksualnim putem. Pranje ruku sapunom i vodom može pomoći u prevenciji širenja CMV.

Bebe se ne ljube po delu tela koje one mogu staviti u usta. bebe se ljube po glavi, peti :D

radila sam zbog uvecanih transaminaza testove na EBV i CMV. IgM su pozitivni za oba visrusa, a IgG za CMV. Kako sam razumela, CMV je postojao u organizmu, a sada ga ponovo ima. Osim uvecanih transaminaza drugih tegoba sada nemam (imala sam samo nedelju dana nocno znojenje i blago uvecanu temperaturu i od tada je proslo mesec dana). Interesuje me da li osim polivitaminske terapije preporucujete jos nesto? I da li sam mogla da prenesem virus svojoj bratanici poljubcem koja ima 8 meseci? Hvala unapred.
ako si je poljubila recimo u oko mogla si da joj preneses, ili u rukice koje bi ona posle stavila u usta ili trljala oci..IgM antitela govore u prilog akutnoj infekciji, ona traju do dve nedelje, a IgG se strvaraju nakon IgM i govore obicno u prilog hronicnoj infekciji ili reeinfekciji. Neka te ispitaju i na Coxsackie viruse, i na Infektivnu mononukleozu.
Uzimaj mlecni ckalj ili silimarin za obnavljanje jetre, konsultuj infektologa u vezi uvodjenja Ehinacee u terapiju.

L5S1 donjem delu
Onda to nema veze sa tim jer žare i ruke.
Poremećaj senzibiliteta moguće da je povezan sa virusnom infekcijom koja je bila , ali treba proveriti s obzirom na Vaše godine i autoimune bolesti ili recimo hormone štitne žlezde.
Ne znam da li postoji neko poboljšanje ili je tako kako je i bilo na početku ?

Back