...kako ja razumem ovu misao , greh je prema sebi .. i zaista greh sebi čini žena koja u brak uđe bez ljubavi ( naravno , muškarac nije izuzet iz komentara , ako postupa kao i ova pretpostavljena žena ) ... a greh je u ovom slučaju i telesan i mentalan --štoje vema teška kombinacija jer je celo biće uključeno u pogrešno postupanje ...često sam razmišljao o tome - pa i o tome dali čovek može činiti i prema drugima grehe ..dali je ova predpostavljena žena grešna i prema mužu koji je voli .. mislim da nije grešna prema njemu .. ona je prema njemu zlodelatna ; naime : obmanjuje ga , iskorišćava , manipuliše snjim , zavodi ga ---- i sve to čini bez njegovog pristanka i njegove volje ...dakle , on je porobljen i zatočen u lažima ; a da nije ni svestan svog zatočeništva ... živi lažan nestvaran život ... živi nepostojeći život .. dakle , ona njemu čini zlo..
.... a kad sazna , zlo se multiplocira kroz duhovan boli koji sam po sebi svremenom postaje i telesan ...ne retko , ljudi koji izađu iz lažnog života izgube zdrav razum ili podignu ruku na seb ili na druge ..bilo kako bilo , takvi su zlodelateljstvom destruktivno uređeni -- uništeni ..
dakle , greh činimo sebi a zlo drugima ... kad greh prema sebi prerasta u zlo ... kad počnemo svesno da radimo na sopstvenom uništenju ...tad smo sve životne datosti pa i sam život izneverili i prevarili - nasilno ih zarobljavamo i stavljamo u kavez smrti ... toje jedan od najvećih zločina pa je tako to jedno od najvećih zala između drugih koje ljudi čine ...