citati

...kako ja razumem ovu misao , greh je prema sebi .. i zaista greh sebi čini žena koja u brak uđe bez ljubavi ( naravno , muškarac nije izuzet iz komentara , ako postupa kao i ova pretpostavljena žena ) ... a greh je u ovom slučaju i telesan i mentalan --štoje vema teška kombinacija jer je celo biće uključeno u pogrešno postupanje ...često sam razmišljao o tome - pa i o tome dali čovek može činiti i prema drugima grehe ..dali je ova predpostavljena žena grešna i prema mužu koji je voli .. mislim da nije grešna prema njemu .. ona je prema njemu zlodelatna ; naime : obmanjuje ga , iskorišćava , manipuliše snjim , zavodi ga ---- i sve to čini bez njegovog pristanka i njegove volje ...dakle , on je porobljen i zatočen u lažima ; a da nije ni svestan svog zatočeništva ... živi lažan nestvaran život ... živi nepostojeći život .. dakle , ona njemu čini zlo..
.... a kad sazna , zlo se multiplocira kroz duhovan boli koji sam po sebi svremenom postaje i telesan ...ne retko , ljudi koji izađu iz lažnog života izgube zdrav razum ili podignu ruku na seb ili na druge ..bilo kako bilo , takvi su zlodelateljstvom destruktivno uređeni -- uništeni ..

dakle , greh činimo sebi a zlo drugima ... kad greh prema sebi prerasta u zlo ... kad počnemo svesno da radimo na sopstvenom uništenju ...tad smo sve životne datosti pa i sam život izneverili i prevarili - nasilno ih zarobljavamo i stavljamo u kavez smrti ... toje jedan od najvećih zločina pa je tako to jedno od najvećih zala između drugih koje ljudi čine ...

Poslednja izmena:
Kad bi se žene ovoga držale muževi bi ostali načisto suvi.Ne može se tako i ne sme ,muž je zakon bre .Oću reći ima zakon o tome ;):D
Mada ima i ovakvih slučajeva ali ne zbog greha nego zbog inata :eek::hahaha:

Poslednja izmena:
zxy;bt143596:
Kad bi se žene ovoga držale muževi bi ostali načisto suvi.Ne može se tako i ne sme ,muž je zakon bre .Oću reći ima zakon o tome ;):D

..da , ima kod muhamedanaca... bači se prvo na britvu kalemarsku - kalemi se ( obreži ) , pa juriš u šeike ( pre toga nabači par bušotina nafte , da ti isfinansiraju zakonodavstvo --- da ne prođeš kao Ser Lorens od Arabije u pašinom muškom haremu ... mislim , ima kod njih i zakon za to ....:rotf::rotf::rotf::whistling::whistling:

zxy;bt143596:

Zakon...napisano pravilo?! :eek:

I na tarabi piše....pa se zaleti ako veruješ u to što je napisano. :zcepanje:

A to oko inata...mislim da je to samo mehanizam odbrane za nešto što se nesvesno želi.
(veruj mi na reč da je tako,ZXY...kunem se časnom profesionalskom! :zcepanje: )

Miškoni,ova setenca je tipično žensko mišljenje,mislim na samosvesne,emancipovane žene.
Ovo je Balkan...znači,tumači se na svoj prepoznatljivi način...da ne ulazim u to,biće muško-ženske krvi do kolena.;)

Moj stav koji se može odnositi na ovu problematiku ću ilustrovati sledećim primerom tj. pitanjem i očekivanim odgovorom:
U krevetu,dok vodi ljubav sa svojim mužem,žena je u mislima stalno sa drugim čovekom.
Ona ga potajno želi i na taj način kompenzuje (zamišljajući ga u telu svog "zakonskog" čoveka) želju za njim.

Da li je to prevara? :zper:

Naravno,da nije,jel`.....:malav:

:lol:

...nemoj da misliš da je to isključiva privilegija žena .... ako si za pojam prevara vezala delo preljube , onda je to samo mentalno laganje ... takva lagarija kao učestala pojava pretvara se u greh ( u smislu patnje --telesne i duhovne ) .. jer kad god lažemo , poslednja žrtva te naše laži smo mi sami ( sa najvećim štetnim gubicima ) ... ako sex se zasniva na lažnim zamišljanjima i umišljanjima u predigri i u razvoju strasti ( da tako kažem ) , u ekstazi nema toga ( u završnom vršnom trenutku ) - ako i nju ne odglumimo ... o tome je već bilo reči koliko se sećam , i G-đa Tol je to lepo definisala .. tad je stanje čistoga uma ( bez misli i spoznaje sebe i sveta u njemu ) ...to je korektivni faktor kod ovih grešnih ---- zar ne ....

Back