Citati poznatih pivopija o pivu

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Pivo je dokaz da nas bog voli i da želi da budemo srećni.
Kvalitetno pivo čini svet lepšim, pa nismo sami u osećanju sentimentalnosti prema magičnoj kombinaciji hmelja, slada, kvasca i vode. Silvija Plat, Rej Bredberi, Šekspir i Bukovski samo su neki od poznatih koji su bili naklonjeni pivu i o njemu rado govorili i pisali.

Krigla-Za-Pivo---Lobanja-dd.jpg

Milan Kundera

Češki književnik čija su najpoznatija dela Nepodnošjiva lakoća postojanja i Šala o pivu misli sledeće:

Zar nije pivo sveto piće iskrenosti? Napitak koji razbija sva licemerja, bilo kakvu šaradu lepih manira? Piće koje ne čini ništa loše nego podstiče svoje ljubitelje da potpuno nevino mokre i debljaju se potpuno iskreno?
krigla-piva-umanjuje-rizik-za-bolesti-srca-radio-bambi.jpg

Dejv Beri/Bari

Američki humorista i pisac, dobitnik Pulicerove nagrade u više navrata je govorio i pisao o pivu:

Bez pogovora, najveći istorijski izum čovečanstva je pivo. Oh, siguran sam da je i točak dobar izum, ali točak ne ide ni upola dobro uz picu kao pivo.
Nisu sve hemikalije loše. Bez hemikalija poput kiseonika i vodonika, na primer, ne bi bilo ni vode, glavnog sastojka piva.

Edgar Alan Po

Osnivač detektivskog žanra, zavisnik od alkohola i opijata, poznat po delima Gavran, Anabel Li, Pad kuće Ašera, pivu je posvetio par stihova:

Ispunjenu mešavinom pene i ćilibara,
Ponovo ću isprazniti čašu.
Tako smešne vizije veru se
U odaje mog mozga.
Lude misli – čudne teme,
Oživite i izbledite:
Šta je mene briga kako vreme leti?
Danas pijem pivo.
2sEk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWVRVN01EQV8vNzQ0NjgyMGQ2ZGY5ZGQxNDM3Y2I1NjFmNWVmOTQzZDguanBlZ5GTAs0EsACBAAE

Slivija Plat

Američka književnica, pesnikinja, posthumno dobila Pulicerovu nagradu, o pivu je rekla:

Pivo prija mom grlu, hladno i gorko, tri momka i pivo i čudesna sloboda trenutka čine da poželim da se smejem zauvek. Zato se smejem, a moj ruž ostavlja crvenu mrlju kao krvavi polumesec na vrhu limenke piva. Izgledam veoma zdravo, rumeno i jasno, sa dobrim tenom i prilično velikom groznicom.
main_900.jpg

Henri Miler

Jedan od najznačajnijih američkih književnika XX veka, čija su poznatija dela Ružičasto raspeće, Kolos iz Marusija, pivo je video kao simbol slobode:

Zadržite svoje knjižare, svoje represivne institucije, svoje ludnice… Dajte mi pivo. Mislite da ljudima trebaju pravila, ne, njima samo treba pivo. Svetu nije potreban moral, nego pivo.
6375_beer-967782-1920_f.jpg

Back