Zephyr93
Primećen član
- Poruka
- 956
Zašto misliš da moraš da razumiješ Hegela? Bertrand Rasel je priznao da ga ne razumije.Ne znam, nigde nisam naišla na preporuku da se krene od Estetike.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto misliš da moraš da razumiješ Hegela? Bertrand Rasel je priznao da ga ne razumije.Ne znam, nigde nisam naišla na preporuku da se krene od Estetike.
Is Venus in Furs thus an experimental arrangement, presenting Hegel’s dialectic of slave and master in the form of a love story? And with or without the author’s knowledge, might Sacher-Masoch’s fictive narrator embody, so to speak, Hegel’s transformative figure, in order to recast it in the dreamed dialog with the despotic lovegoddess and the emerging interior narration?
Nema to veze sa Hegelom, verovatno si čitala Hegela duže nego nešto drugo pa si došla do zaključka da je problem u Hegelu.Jel čitao ko i razume li Hegela?
Kad god sam pokušavala da ga čitam, mutilo mi se pred očima i sužavalo mi se vidno polje do granice onesvešćivanja.
Ali sad sam tražila celog Hegela za rođendan, velike pare su u pitanju, ne bih da ojadim čoveka ako je stvar potpuno beznadežna. Ima li nade?
Čitala sam interpretacije (Aleksandra Koževa) i to mi je ok, kao i neke tekstove o hegelijanskoj misli, ali vreme ja za pravu stvar. Osećam da ne mogu dalje ako ne razumem Hegela