ČITAJTE U KURIRU VUJOVIĆ TERA DOKTORE: Lekari, ako vam se ovde ne sviđa, idite iz Srbije

Bogami, sem retkih izuzetaka, većina koje znam je preplaćena za mizeran kvalitet posla koji obavljaju.

Na sreću, sam do sada nisam imao posla sa njima, ali imam nekoliko članova porodice su osuđeni na stalne doktorske usluge.

Iako, opet kažem, čast izuzecima, većina naših vajnih doktora razume samo dva jezika: evra i duge devetke.

A Vujović nije ništa bolji od njih.

Колико пара толико музике.Наше здравство је једно од најгорих у Европи(вероватно и најгоре) али ми деценијама не улажемо довољно новца у ову област, смањујемо плате лекарима, тражимо да раде за 65 % минималца када су на боловању и годишњем одмору и поручујемо им (преко наших представника у власти) да се селе из Србије.Зато је логично да је квалитет здравства врло лош, а биће и још горе како се материјални положај здравствених радника буде погоршавао.Лекару мора неко да плати, послодавац или пацијент, нигде на свету лекари не раде џабе.

Poslednja izmena:
7578affe3d12b94bc08b02f4b6e4aadd.jpg

Pa uopšte nema potrebe da ih tera. Veliki broj specijalista je odavno otišao(a i dalje odlaze).

Jos prosle godine neke spodobe iz lekarske komore
osovile se na zadnje noge i zapretile da ce uskratiti
licencu nekim lekarima.
Ako su mislili da ce se oni potresti zayebali su se.
Vecina ce pokupiti se i odleprsati na bogatije jasle.
Postoje zemlje u blizem okruzenju kojima je dovoljan
dokaz o zapocetoj specijalizaciji i odmah ga "Kupuju".
Po svoj prilici ce lekarska komora izdavati licence
veterinarima i ovima sta zavrsavaju medicinu
vozeci se oko fakulteta sa otvorenim prozorom
da im ubace diplomu.!!!

5000 funti ili 500 eura ?

Zato na zapadu nema mita i korupcije .

Tako su placeni i policajci i sudstvo , prosvetni radnici .

Stubovi drustva

Реци да се шалиш, дечаче..:D

- - - - - - - - - -

Budalastina prvorazredna .

There are around 45,000 hospital consultants who are paid between £74,504 a year and £100,446 a year. Salaries for the UK's 42,000 GPs vary from an average of £103,000 a year for partners in practices to anything between £53,781 and £81,158 for GPs employed by Primary Care Trusts.

Ako treba prevod za najneplacenije(pocetnici ) doktore opste prakse plata je izmedju 53 do 83 hiljade funti , dok iskusniji imaju prosecnu platu od 103 000 .

Tvoju navedenu cifru vamo za dva dana zarade ....cuti i pokri se usima

- - - - - - - - - -

O platama DR specijalista da i ne pricamo .

Боље се ти, балавче, покриј ушима и ћути јер ниси толико интелигентан ни да схватиш шта је неко написао а камоли на шта је мислио. Реч је о примањима на које се не плаћа порез јер нигде нису званично "евидентирана". Вероватно наши хирурзи са редовним платама возе Ленд Крузере, живе у четворособним становима и редовно иду на мора, океане и стране горе и планине...

A sto neko ne kaze da po bolnicama juzno od BG-a cesto fali madicinskog materijala, gaza, vakcina i da su uslovi katastrofa u nekim mestima.

Kako od govneta pita da se pravi, kako?

Ako može da se uzme 300-500 evrića za operaciju u državnoj bolnici, onda može i od ghovana pita.

Poslednji put kada sam morao da odem mog izabranog doktora, sestra na prijemu mi je rekla da imam termin za tri nedelje.

Rekao sam joj "Hvala lepo" i otišao odmah par vrata pored u Hitnu pomoć...

Čim su me videli, poslali su me na peniciline, i dali mi uput da mi se piše bolovanje.

E, vidiš, odnos prema pacijentima i organizacija ne zavise od gaze i uslova.

Zavise od vaspitanja i one motivacije osoblja zbog koje je odabralo taj poziv.

Oni koji su ga odabrali isključivo radi zarade i društvenog statusa, jer lekar je "Bog" su izuzetno nezadovoljni uslovima koje im država pruža.

A takvih je 90%.

Burazeru, ako si takav stručnjak kakav tvrdiš da jesi, otvori privatnu praksu, i naplaćuj svoje usluge otvoreno.

Dobar doktor, pogotovo dobar dijagnostičar ne mora da brine za posao. Takvom država ne treba.

Колико пара толико музике.Наше здравство је једно од најгорих у Европи(вероватно и најгоре) али ми деценијама не улажемо довољно новца у ову област, смањујемо плате лекарима, тражимо да раде за 65 % минималца када су на боловању и годишњем одмору и поручујемо им (преко наших представника у власти) да се селе из Србије.Зато је логично да је квалитет здравства врло лош, а биће и још горе како се материјални положај здравствених радника буде погоршавао.Лекару мора неко да плати, послодавац или пацијент, нигде на свету лекари не раде џабе.

Rekao sam u prethodnom postu šta sam mislio.

Ovakav zdravstveni sistem u Srbiji je utočište za loše medicinske radnike, za medicinske radnike profitere.

Ništa drugo. Kada ti doktor specijalista, školovan mojim parama, poslat na specijalizaciju mojim parama, zaposlen u državnoj bolnici u Vrbasu, kaže da treba da ideš na CT u ordinaciju tu i tu u Sombor jer u bolnici u Vrbasu CT ne radi, a ti odeš kod njegove koleginice pola sata kasnije i ona ti začuđena kaže: "U čemu je problem, imamo mi CT ovde, i radi" o čemu mi pričamo?

Lekari i ne treba da rade džabe. U našem slučaju je pacijent taj koji plaća uvek, jer poslodavac od pacijenta uzima pare da plaća lekare (od poreskih obveznika)

Ono što država treba da rasčisti je ovaj mafijašluk koji je doveo do faktičke privatizacije državnih bolnica, gde lekarske bande sprovode udruženi zločinački poduhvat otimanja para od bolesnika.

Kao što rekoh, ako si stručnjak, kakav tvrdiš da jesi, radi čisto privatno, usrhraćeš se od para. (ne mislim na tebe lično)

Ali, poenta je u tome što nisi. I zato sediš na državnoj sisi, koja te sa jedne strane čuva kada zashereš, pa nekoga sahraniš pre vremena, ili ga osakatiš za čitav život, a sa druge ti se puni džep onako lagano,mimo zvanične platice...

Kosta puno.
USMLE od 3 dela, znam vec, nisam cuo da je oko to uspeo da polozi.
I koliko je to onda godina sve ukupno, samo se sabiraju....z:hm:
Ko ce to iskolovati.

Citam pre neki dan clanak na internetu kako se Britanski lekari zale na plate i broj pacijenata (kao velik je), kazu bolje je u Australiji (pocetna plata visa od 100.000 australijskih dolara za GP-a).

Кошта око 5 000 долара.
Отворено је својевремено одељење за нострификацију у Софији, а било је и у Будимпешти али не познајем никог ко је тим путем нострификовао.
Лично познајем троје људи који су нострификовали диплому и скоро сам срела четвртог колегу. :) Они су нострификацију одрадили у Америци.
За неког ко је завршио медицину овде, то учење изнова није нека трагедија.
Људима најтеже падне учење на страном језику. Али ако ти је циљ да се запослиш у УСА као др, не би требало то да те омете. ;)

Тих 1500 еврића наши доктори реше са 2-3 кревета, плус не одговарају никоме за исход лечења.

Епа пошто почиње верски рат у ЕУ, ценим даће тај " Никола" и њему сличнио први да здиме у Србију само што ће тада да пева неку другу песму .
А о доктору који ради годину и по дана не вреди причати, јер треба проћи десетак година да би доктор постао доктор . Јадни ти немци кога тај лечи.
Скоро сам ишао до Прешева тамо где пролазе избеглице, када тамо доктори шиптари са дипломама које су добили у Тирани. Како доктор са дипломом из БГ-а гледа на доктора са дипломом из Тиране, сувишно је причати, али слично и немци тако посматрају те "нове докторе".
Друга је прича што су неки доктори у србији приватизовали своја радна места и што је друштвени интерес постао лични, као и у многим сегментима друштва, која треба мењати.

Кошта око 5 000 долара.
Отворено је својевремено одељење за нострификацију у Софији, а било је и у Будимпешти али не познајем никог ко је тим путем нострификовао.
Лично познајем троје људи који су нострификовали диплому и скоро сам срела четвртог колегу. :) Они су нострификацију одрадили у Америци.
За неког ко је завршио медицину овде, то учење изнова није нека трагедија.
Људима најтеже падне учење на страном језику. Али ако ти је циљ да се запослиш у УСА као др, не би требало то да те омете. ;)
Pa jasno je meni sve, ali sa koliko godina cu da pocnem da radim 30?
Zato sam se i zezao kad sam pitao ko ce to iskolovati :D

- - - - - - - - - -

Ako može da se uzme 300-500 evrića za operaciju u državnoj bolnici, onda može i od ghovana pita.

Poslednji put kada sam morao da odem mog izabranog doktora, sestra na prijemu mi je rekla da imam termin za tri nedelje.

Rekao sam joj "Hvala lepo" i otišao odmah par vrata pored u Hitnu pomoć...

Čim su me videli, poslali su me na peniciline, i dali mi uput da mi se piše bolovanje.

E, vidiš, odnos prema pacijentima i organizacija ne zavise od gaze i uslova.

Zavise od vaspitanja i one motivacije osoblja zbog koje je odabralo taj poziv.

Oni koji su ga odabrali isključivo radi zarade i društvenog statusa, jer lekar je "Bog" su izuzetno nezadovoljni uslovima koje im država pruža.

A takvih je 90%.

Burazeru, ako si takav stručnjak kakav tvrdiš da jesi, otvori privatnu praksu, i naplaćuj svoje usluge otvoreno.

Dobar doktor, pogotovo dobar dijagnostičar ne mora da brine za posao. Takvom država ne treba.

Ma sve je to lepo nego drzava vestacki ogranicava broj zaposenih lekara i Srbija je zemlja sa najmanjim brojem istih na 1000 stanovnika.
Druga stvar je sto fali specijalizacija svih fela a drzava nece da poveca kvote.

Drzava vise voli da izmislja partijske poslove za ,,Menadzere`` i slicne pa me ne bi cudilo da uskoro bude po par istih za svaku bolnicu i stanicu.

Back