Čistoća kuće?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.107
Čistoća kuće je poželjna. nešto što se podrazumijeva da sve bude uredno, čisto, sredjeno.. često nam zbog raznih obaveza, nedostatka vremena, umora, pa i mrzovolje u stalnom glancanju, usisavanju, i ne bude baš kako bi htjeli i željeli. Neki su pravi čistunci, što kažu "med im se može lizati sa poda".. ali..

..tako pročitaah ovo na net-u..

Jedna baka je tako govorila
"Ne dozvoli da tiganj sija više od tebe. Ne shvataj tako ozbiljno čišćenje kuće jer život je kratak.
Skini prašinu, ako treba ali odvoji vremena za šetnju, priajtelje, zalivanje cvijeća.. Imaj slobodno vrijeme za slušanje muzike, plivanje, planinarenje, čitanje knjiga, druženje.
Skini prašinu, ako treba, ali život ide i ovaj dan se nikada vratiti neće.
Skini prašinu, ali ne zaboravi da ćeš ostariti, da mnoge stvari koje možeš uraditi danas, neće lako uraditi ih u starosti. I kada odeš, pošto ćemo svi jednog dana otići - postaćeš i ti prašina. I niko se neće sjećati kolika ti je bila čista kuća, ali će pamtiti tvoje prijateljstvo i tvoja djela."

Da li vam je čišćenje i pospremanje kuće prioritet ili ste zadovoljni sa vremenom koji odvojite za čistoću kuće?

Važno mi je, ali to sve nekako ide lančano, u hodu... tipa, perem sudove, to znači da ću da očistim i sudoperu, i šporet, i radnu površinu... prosto neosetno.
Dok držim regenerator na kosi u kupatilu, prebrišem pločice, očistim ogledalo, lavabo, kadu... Proverim čega ima, šta treba kupiti.
Dok razgovaram telefonom, uzmem praška i lovim paučinu po kući, izbrišem površine koje skupljaju prašinu.
Gledam TV: O, klinceza ostavila prste na ekranu... daj, uglancaj.
Kad hvatam D vitamin po napolju, obavezno obrišem roletne i bankove od prozora... pa svetlarnik, pa stepenice;
Pošla u šetnju? Daj da pokupim smeće koje mi neželjeno pripada, a koje bacaju iz auta kao poslednja i najgora stoka!
Sve tek usput.
Ne mislim da sam manijak u vezi toga, ali mi je stalo da živim u prijatnom i zdravom okruženju.

Važno mi je, ali to sve nekako ide lančano, u hodu... tipa, perem sudove, to znači da ću da očistim i sudoperu, i šporet, i radnu površinu... prosto neosetno.
Dok držim regenerator na kosi u kupatilu, prebrišem pločice, očistim ogledalo, lavabo, kadu... Proverim čega ima, šta treba kupiti.
Dok razgovaram telefonom, uzmem praška i lovim paučinu po kući, izbrišem površine koje skupljaju prašinu.
Gledam TV: O, klinceza ostavila prste na ekranu... daj, uglancaj.
Kad hvatam D vitamin po napolju, obavezno obrišem roletne i bankove od prozora... pa svetlarnik, pa stepenice;
Pošla u šetnju? Daj da pokupim smeće koje mi neželjeno pripada, a koje bacaju iz auta kao poslednja i najgora stoka!
Sve tek usput.
Ne mislim da sam manijak u vezi toga, ali mi je stalo da živim u prijatnom i zdravom okruženju.
Tako nekako i ja :) i ne bih film pogledala niti tv da nema pegle :zcepanje:

Imam vremena ne treba puno samo sto nemam pristup svim povrsinama,mora dosta toga da se pomera ,kupatilo za par minuta se prebrise i oriba lavabo,nema usisavanja treba samo brisanje vlaznom krpom

To moze biti atraktivno za zene koje ne rade u firmi,a za one koje rade,noje bas lak posao.
Da, to jeste... U kompaniji za svoj tim, a kao supervizor sam radila najčudnije poslove. Prala sam i tonu suđa ponekad, samo da se smena završi uspešno.
Bude mi žao Filipinke, klonule, staraju se za higijenu svega čitav dan... i dam im da sede dok ja perem sudove.
Bila sam električar, neko ko trči sa sprata na sprat u komoru sa važnim prekidačima da bi sve išlo glatko...
I, ne, nisam završavala škole da perem odlično sudove, ali imaš posao, imaš ljude, imaš tajming...
Tajming je od svega važniji!
U sekund tačno te čeka šofer, čeka nekoliko minuta.
Nije dužan da čeka duže.

Trudim se da ja lično makar jedan dan u sedmici odvojim za kućne poslove. Naravno pomažu i ostali ukućani ostalim danima, ali uglavnom sam ja zadužen za da stan bude ok.
Svidelo mi se kako pišete!
"Ja" se svuda nalazi, a često nije potrebno na jeziku na kom govorimo.
"Ja", na televiziji se popularizuje, ne bez razloga, ali polupismen svet se zove i priča za javnost.
Navijam da smanjimo upotrebu tog "Ja" jer nam to naš jezik obezbeđuje.
Pazite i uočite razlike:
Išao sam...
i
JA sam išao.

Ja lično sam bila tamo.
i
Bila sam tamo.

Poslednja izmena:
"Ja", na televiziji se popularizuje, ne bez razloga, ali polupismen svet se zove i priča za javnost.
Pazite i uočite razlike:
Išao sam...
i
JA sam išao.

Ja lično sam bila tamo.
i
Bila sam tamo.
Dobro si to primetila. Ja u svakom trećem postu prođem kroz ono što sam napisao pre objave i uklonim barem nekoliko nepotrebnih "ja".

Pazite i uočite razlike:
Išao sam...
i
JA sam išao.

Ja lično sam bila tamo.
i
Bila sam tamo.
Moram da te razočaram. I ja povremeno volim da koristim uzrečicu "Ja lično " ovo, ono... Znam da nije pravilno počinjati rečenicu sa ja, ali suština je u onome što je napisano. Gramatika je samo skup formalnosti, i prosto mi ne ide u glavu da nekome mogu biti važnije formalnosti od suštine.

Slične teme

Back